Keksi meikille nimi!

Ensimmäinen työpäivä loman jälkeen ja ihmislapsi on aivan loppu. Yhdeksän tunnin paahtaminen seisaaltaan kaiken uuden mullistuksen seassa ja hooosiannaaa daavidin poika – voisin nukkua yöni tässä keittiön lattialla, kissan häntä suussa ja puoliksi kuorittu mandariini toisessa kädessä. Yritin väkisin vääntää sisältöä blogiin vanhoista materiaaleista, kunnes olin riittävän pitkään tuijottanut ylläolevaa kuvaa ja miettinyt mikä ihmeen idea kyseisessä meikissä on mahtanut aikoinaan olla. Siittä se ajatus kuulkaa sitten lähti ja päätin tässä iltayhdeksältä rempaista käyntiin pienen luovuuskisan. Silloin kun itsellä on paukut vähissä, pitää ammentaa energiaa muilta. Keksi siis sinä meikille noheva nimi/syy/tunnetila/arvonimi ja voita yllätyspalkinto. Odotan lukijakunnaltani aktiivista ja teräväkielistä osanottoa, olkaa hyvä ja näyttäkää luottamukseni toteen. Nyt!

57 vastausta artikkeliin “Keksi meikille nimi!

 1. That’s princess Snow White to you. Jotenkin tulee vahvat mielleyhtymät Lumikkiin, u know? Valkoiset kuin lumi, punaiset kuin veri :)

 2. Tämähän on ihan selvästi ihana ja kaunis Punahikka! Ensimmmäinen päivä duunia takana jännittävän punkun, rakkauden ja jännittävän silmätulehduksen jälkeen… Seuraavaksi odotan ei niin disneymäistä toteutusta Tuhkimosta.;)

 3. Noista huulista tuli heti mieleen: Pahuuden punaamat huulet. :D

 4. Primadonnan viininmaistajaiset, seurauksena primo uomon karahvikaaos. Nyt ei irtoa kuin viinimäisiä ajatusleikkejä.

   1. Toki voit käyttää :D Multa ei varmaan irtoa niin paljon meikkijuttuja.

 5. Kanervan kaipuu. Tuli silmistä mieleen ihan kanerva, vaikken ole täysin varma sävymaailman kohtaamisesta. Huulet taas kuvaavat yössä tummuvia kanervoita :)

 6. Wine tastes better from my lips… Heheh, en voinut mitään, mutta tuli mieleen viettelijätär, jonka huulet ovat maistaneet punaviiniä… :)

 7. Hmm, Mad Hatter eli Hullu Hatuntekijä tuli vähän mieleen ;) Siis hyvällä tavalla tietenkin. Viilankantolupa goes Mad Hatter?

 8. No minulle tuli mieleeni mykkäelokuvat ja 20-luku jo heti pikkukuvaa bloggerlistalla tiiraillessani. Kun sitten tulin tänne oikein kunnolla pällistelemään niin päähän pamahti yksi sana: charleston (siis se tanssi). Seuraavaksi tajunnan räjäyttikin sitten ihan loogisena jatkumona meikin nimi eli The Flapper. Voilà!

  Oikeastaan Flapper Girl olisi ollut kivempi, mutta koska ymmärtääkseni ihan vaan flapper yksinään on etymologisesti oikeampi termi, niin olkoon sitten The Flapper. ;-)

 9. Kissantassun keveä.

  Silmämeikki on kuin hentoisen pehmeät kissantassut ja suu kuvastaa verta. Sitä tulee, kun kisu kyllästyy rapsutteluun ja raapaisee unelmanuntuvaisilla tassuillaan. Käpertyen samalla viehättävästi kerälle nukkumaan.

  Eihän sille voi olla vihainen.

 10. ”Yhdet vielä” (tai vaikka kahdet) -harjoitusmeikki. Ei näy nääs seuraavana aamuna kuin kaunis huulipunan kuvajainen huulilla, vaikka vinoa olisi kesäisenä tyttöjeniltana enemmänkin edellisehtoolla tintattu. ;)

  Ja haa, olin niin olevinani ovela, mutta jonon jatkeeksi liityin viinimielikuvineni. :D Kiva meikki & tsemppiä töihinpaluuseen! :)

  1. Kiitokset tsempistä, sitä on jostain syystä kyllä kaivattu nyt ensimmäisellä viikolla. :)

   ”Yhdet vielä” sopii siinä mielessä erityisesti pirtaani, että olen kelvottoman laiska uudistumaan ja tuppaan jämähtämään johonkin tiettyyn tyyliin aina pidemmäksi aikaa kerrallaan. Ehkä joskus lasautan sen nimeksi, jos passaa? :)

 11. Kesäisessä hengessä tuli mieleen että ”mustikka värjäsi huulet, loin siitä sitten lookin” :)

  Meikkileikkejä on kiva väkertää kotona. Joskus tallentuu kameralle asti ja pääsee totisesti miettimään et mitä IHMETTÄ sitä tehdessään ajatteli :D

  1. Hahaa, just näin! Ooo, nyt oon luova ja teenkin n ä i n – kunnes katson lopputulosta linssin läpi ja totean et ei, ei sittenkään. :) Leikkejä, juuri niitä meikkaaminen parhaillaan on. :)

  1. Ach so, nättiä. Scarlett on mun kirjoissa jo enemmän arvonimi, enkä taida tässä nykyisessä peikkomeiningissä ihan yltää sen tasolle. Mutta kiitos, otan hymyssäsuin näkemyksesi vastaan. :)

 12. ”Viiniä ja punaista”, ihan selkäytimestä, sen kummemmin miettimättä… Hihittelin taas ääneen jutullesi, olet kyllä aikamoinen verbaaliakrobaatti :) jatka vaan valitsemallasi tiellä!

  1. Tää oli kans kiva, tykkäsin! Selkäydinjutut ovat yleensä neronleimauksia. :) Sopiiko ottaa haltuun myöhemmin, jos nimeen sopiva meikki syntyy?

   Mitä nöyrin kumarrus ja kiitos sanoistasi. <3

 13. Itselle tulee niin mieleen huulipunan väristä vadelmat, joten vetäsen nimeksi: Kesäinen vadelmalook. :) Plääh.

  1. Kesäinen vadelmalook on myös kiva, mutta näen sen ehkä vähän eri sävyissä. Toisaalta, vadelma on itse asiassa aika tumma tyyppi, joten..no. Ei välttämättä ihan hassu ehdotus. :)

 14. Ihana meikki!

  Itselläni tuli mieleen vampyyri tästä, joten ’yön kosketus’ lähtee täältä.

 15. ”Elokuun yössä”.

  Tuo ei ole enää valoisan keskikesän meikki, vaan jo vähän tummempi, eli luonnollisesti elokuun pimeneviin iltoihin sopiva meikki, siksi nimi Elokuun yössä. :)

  (Joo, olen tietoinen siitä, että on vielä heinäkuu, mutta en voinut mielikuvalleni mitään! :D)

 16. Tämä on niin syksyisen oloinen meikki, että nimeksi ehdottaisin ” Kunhan kesästä on selvitty” :)

 17. mieleeni maalautuu kuva geishamaisesta posliininukesta kukkivien kirsikkapuiden alla istuskellen, haaveillen syksyllä kypsyvistä marjoista.

  1. siis kirsikkageisha nimeksi.. se unohtui mielikuvituksen laukatessa villinä..

 18. Punapöherö!
  Kaikella ystävyydellä, tykkään blogistasi kovasti.

  1. ”Punapöherö” kääntyi aika monta kertaa ”punahöperöksi” ja olisi toiminut kai kummalla väännöksellä tahansa. Peukku tälle! Saanko käyttää myöhemmässä yhteydessä? :)

  1. Tossa englanninkielisessä versiossa on ihan eri lailla kohtalokas kaiku samalla kun suomenkielinen vedos kuulostaa vähän iskelmäbiisiltä. :D Hauska mielikuva. :)

 19. Vaalea pohja ja tummat huulet muistuttavat mua vähän 1920-luvun tyylistä, joten sen ajan slangia mukailen, meikkihän on ihan Cat’s Pajamas. :)

 20. Vannoutuneella HIM fanilla alkoi heti soimaan päässä ”Gone With The Sin”. Jos biisi ei ole tuttu niin suosittelen lämpimästi tutustumaan ;) Täten ”Gone With The Sin” olkoon vastaukseni.

  1. Jos nimeäisin meikkejä biisien mukaan, ”Gone with the Sin” olisi ehdottomasti listalla. Komea nimi, komea mielikuva ja komea veto. Jos ei ole tuttu, pyh! :D Mä olen rähissyt nuoruusvuoteni läpi HIMin voimin ja sillä on edelleen erityinen paikka rintalastani alla. <3

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.