Insinöörin puoliso

eli Siippa joululahjoo 2014. Tiedän että joulusesonki luisteli jo mennessään (vaikka meillä näkyy olevan tuo kuusenmallinen kissan hammasharja vielä paikoillaan, KÖH), mutta täällä olisi vielä yksi pieni joulutarina. Haluatteko kuulla?

Lienee vielä tuoreessa muistissa tämä julkinen häpeäpaaluun parkkeeraaminen? En muista tarkkaan oliko se ennen tätä vai tämän jälkeen kun sovimme yksissä päin, että tänä vuonna ei lahjoja osteta. No meidän lahjahullussa perheessä se tarkoittaa sitä, että ostetaan, mutta vaan yksi. Tai ihan korkeintaan kaksi – ja jotain tosi pientä. Tämä sanaton hiljainen yhteisymmärrys toimi saumattomasti.

Itse ostin siipalle lahjakortin kauneushoitolaan. Kaksi hoitoa, joiden tarvetta on säännöllisin väliajoin purnattu ääneen. Järkijuttu.

Oma lahjani saapui pikkuisen joulun jälkeen ja nyt olen ensimmäistä kertaa lahjan edessä todella sanaton. Tunnetteko yhtään insinööriä? Jos lähipiiriin kuuluu yksikin, tiedätte miten mustavalkoinen maailma karkeimmillaan on. En tarkoita pahalla, siihenhän insinöörin maailma perustuu – asiat ovat joko yksi tai nolla, mutta eivät koskaan 0,5.

Tähän taustaan nojaten siippa oli hankkinut vaimolleen lahjan, josta ajatteli olevan hyötyä myös blogimateriaalina.

Joko jännittää? Puhutaan siis ääripäistä.

Lahja on kaksiosainen. Saman tarpeen ykkönen ja nolla. Tuotekategorian valinnassa siippa oli pelannut varman päälle havainnoimalla kosmetiikkakäyttäytymistäni. Nyt on jo pakko paljastaa:

Markkinoiden halvin ja kallein suihkugeeli. Vertailtavaksi.

Tätä hankintaa varten oli käytetty tuntikaupalla ensin taustoitusaikaa koneen äärellä, sitten jalkauduttu kivijalkaan kyselemään (pelkkä arvaus:) hoopoja ja sen jälkeen käyty tarjouskilpaan eri virtuaalimyyjien kanssa.

Edullisin suihkugeeli irtosi jostain ”tarjousladosta” (huomatkaa lainausmerkit, en halua sekaantua mihinkään olemassaolevaan instanssiin) ja kalleinta rahdattiin jostain keski-Euroopan syvyyksistä. Olen tuijotellut näitä kahta nyt jokusen päivän ja hymyillyt typerästi. On se veijari.

Haluan säästää varsinaisen vertailun erilliseen postaukseen, mutta tämä kiehtova taustatarina ansaitsi tulla kerrotuksi ensin. Arvaatteko jo, mikä tässä yhtälössä jäytää eniten? Kenties sama asia siellä ruudun toisella puolella kuin täällä näppäimistön äärellä?

* * * * *

My husband is an engineer. Engineers tend to see the world in black and white. If you know one, you know what I mean. It comes with the job. Everything is either one or zero, never 0,5. So when an engineer plans Christmas gifts, they go black and white – or extremity in general. So therefore my last Christmas present consisted of two extremes. The cheapest and the most expensive shower gel on earth. I haven’t had a proper chance to try them yet, but I wanted to share this story. My hubby, the engineer.

23 Comments Lisää omasi

 1. JohannaW sanoo:

  Ei oo todellista! Tuohan on aivan käsittämättömän mahtavaa! :DDD

  Minäkin jaan talouden ja jopa yhden pankkitilin insinöörin kanssa, joten yhteiselo on sangen riemukasta. ;)

  1. No niinpä! :D

   Yhteiseen pankkitiliin mä en ole vielä uskaltanut ryhtyä. :)

 2. PlusMimmi sanoo:

  MÄÄ EN KESTÄ!! :DDD Aivan paras mies!!!

  1. No eikö! :D

 3. Päivi sanoo:

  Hulvatonta! Ja perin kekseliästä :D

  1. Kyllä! :)

 4. Belegwen sanoo:

  Haha! Naurahdin kyllä ääneen tätä juttua lukiessani. Itsehän olen insinööri, vieläpä tarkemmin ilmaistuna tietoliikennetekniikan sellainen, joten tuo ykköset ja nollat pisti hymyilyttään. :D Tiedän kyllä sellaisia insinöörejä, jotka ovat lähes ihmisen kaltaisia, mutta myös sellaisia, jotka ovat kaukana siitä. :D
  Loistava lahja, jään mielenkiinnolla odottamaan tälle jatkoa!

  1. Haha, ”ihmisen kaltaisia”, reps! :D

   Ihana on siippa, ei voi kiistää, mutta tähän insinööriyteen on tarvinnut vähän totuttautua. :)

 5. LiisaK sanoo:

  No huhhuh! On se aikamoinen veijari. Pitääpä linkittää tää omalle insinöörin alulle :)

  1. No juu! :) Mitäsesano?

 6. Marina sanoo:

  Ihana!
  itsellä on kanssa siippana diblomi-insinööri ja mustavalkoiduudesta löytyy kokemusta :D

  1. Hahaa, tiesin! Universaali kokemus! :D

 7. Kivipuuteri sanoo:

  Hah haa! Ihan paras idea :D. Olisi kyllä kiva kokeilla jotain todella kallista suihkugeeliä, koska itselleni suihkugeelissä on tärkeintä tuoksu ja ettei se kuivata ihoa, ja tälläisiä suihkugeelejä saa halvallakin :)

  1. Joo kyllä näissä se hintaero näkyy ja tuoksuu ihan pakkauksesta saakka. Vähän jännittää silti, että mitä sitä tämänhintaisesta tuotteesta ajattelee. Tai no niin minkähintaisesta – sehän tässä kummittelee kun sain tietää hinnan vaan siitä halvemmasta. :D

 8. Myy sanoo:

  Ihan parasta! :D

  1. Äläpä! :D Kyyyyllä ne salaa vähän tykkää tästä meidän harrastuksesta. <3

 9. Julia sanoo:

  En kestä! :D

  1. Hihi! Kerron siipalle terkkuja, että käy kurkkaamassa täällä. Et jos vaimo meni vähän hiljaiseksi, niin oli sille syynsä. :)

 10. Ei apua, tää on oikeasti liikuttavampi juttu kuin mikään netin koiranpentuvideoista. *sniff*

  1. Hahaa, oi ei! <3

 11. Ilona sanoo:

  Nyt on niin suloista etten ehkä kestä. Ihan parasta.

  1. Häntä kaikki armastamme <3

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.