Laventelinakuilu

Vaihtelua kynsille -projekti saa jälleen jatkoa. Tämänkertainen tekele ei ihan ansaitse paikkaa cv:ssä, mutta näytän sen teille nyt kuitenkin. Aamukahvin ohessa puuhastellessa ei aina onnistu tuottamaan priimaa, mutta jo seuraavalla kerralla aion toteuttaa pari pientä parannusta. Vaalea laventeli korostaa ikävästi oman kynnen keltaisuutta ja fiksumpi olisi jättänyt oman kynnen näkyviin vain tyvestä, kah näin:

Toteutuskaava on perin yksinkertainen. Lakkaa kynsille aluslakka ja kirkas päällyslakka ja anna kuivua – helpoimmillaan yön yli. Kun pohja on täysin kuiva, silppua kirkkaasta teipistä epämääräisiä paloja ja liimaa ne viiteen kynteen kerrallaan. Varmista että teipit ovat tiiviisti kiinni ja lakkaa päälle. Itse tykkäsin että yksi paksu kerros oli helpompi kuin kaksi ohutta, mutta tämä riippunee myös kätetyn lakan koostumuksesta. Kun lakka on kuivahtanut kynnellä hetkisen (maksimissaan seuraavan kynnen lakkaamisen ajan), riivi teippi varovasti irti. Jos lakka tuhrii, anna sen kuivua ja siisti rajat jälkikäteen lakanpoistoaineella ja siveltimellä. Kun viisi kynttä on käsitelty, siirry teippaamaan seuraavat viisi. Tai teippaa vaikeammasta kädestä vain kaksi ja lakkaa muut tavalliseen tapaan, jos olet luonteeltasi laiskanpuoleinen kuten minä.

Kun molemmat kädet on lakattu, anna kynsille vielä muutama ylimääräinen minuutti kuivumisaikaa ennen kuin levität päälle päällyslakan. Simppeli! Edellinen lakka on hädin tuskin kuivunut, kun jo suunnittelen seuraavaa toteutusta. Millähän teipistä saisi saksittua identtisiä salamia? Laventeliset salamakynnet – ai jehna!

Kynnet/Nails:
Nail Tek Foundation II
Guerlain Le Top Coat Ultra Violet
MAC Modern Movement (LE)
HK Girl Top Coat

* * * *

This negative space manicure with a pale lavender would’ve been even better with some planning. Next time I’ll leave the blanks closer to cuticles. But it’s a nice look, I’m still happy with it. Airy and such.

7 Comments Lisää omasi

 1. Tipi sanoo:

  Tämähän on mielenkiintoinen tekniikka. En ole ennen nähnytkään.
  Tätähän voisi kokeilla parillakin eri värillä eli laittamalla alle jotain muuta väriä, teipit ja sitten jotain muuta.
  Kiitos inspiraatiosta, menee kokeiluun kahdella värillä! Kesällä lakkasin kynnet neon vihreällä. Aluslakasta huolimatta kynnet muuttuivat järkyttävän keltaisiksi. Niitä tässä vielä kasvatellaan pois…

  1. Joo, kahdella värillä tää on vielä näyttävämpi! Odotan innolla raporttia kokeilusta! :)

   Toi kynsien värjäytyminen on inhaa. Oletko kokeillut sitruuna-ruokasooda -kuorintaa? Sillä saattaisi saada kynsiä kirkastettua hieman.

 2. Päivi sanoo:

  Veikeän näköiset ja kerrassaan kauniit! Oma kärsivällisyyteni ei valitettavasti riitä minkäänlaiseen piperrykseen kynsiin liittyen, mutta onneksi voin ihailla sinulla!

  1. Haha, tää on mun mielestä vielä ihan ei-piiperrystä. Mä lasken piipertelyksi kaikenlaisen pikkutarkan asettelun – ja välttelen sitä viimeiseen saakka. :D Tässä ei tarvitse kuin lyödä teippi kynnelle ja lakata. :)

 3. Martina sanoo:

  Tuli noista salamoista mieleen, että sä tarttet selkeesti kynsivinyyleitä! :)

  1. Meeri sanoo:

   Just samaa tulin sanomaan! Nyt vinyylit hankintaan :)

   1. Joo, on muuten ollut harkintalistalla! :)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.