Lelulaatikolla

Tiedättekö mikä tekee kosmetiikkafanaatikon onnelliseksi? Kyllä juu kaikki ne uudet ropellettavat tuotteet ja paha kaupallinen hapatus, mutta niiden lisäksi? Ymmärrys.

Yhteenkuuluvuus.

Tunne siitä, että joku tietää millaista on ihan aidosti henkäillä ja venyttää korkeaa vokaalia jonkun ihmeellisen tuotteen edessä. Hymyillä typerästi ja pitkään, koska on olemassa niin mielettömiä innovaatioita ja niin kiehtovia toteutuksia.

Kosmetiikkaharrastus jakaa mielipiteitä. Ystäväni kauhistelevat tuotevarastojani, työkaverit naljailevat rahankäytölleni ja vanhempani ovat varmoja että kaikesta tästä kemikaalimäärästä lankeaa keuhkoahtauma ja syyhy.

En juuri lotkauta korvaani negailulle, mutta imen kyllä sisuksiini kaiken sen ihanan purkkimafiaenergian, johon minulla on pääsy. Ylläoleva kasa symboloi kosmetiikkaharrastamisen autuutta. Kuvassa on yksi toiselta harrastajalta ostettu, yksi ulkomailta henkilökohtaisella kuriiripalvelulla tilattu sekä neljä vaihtokasasta pengottua. Kaikki turhanpäiväisiä, jokapäiväisen selviytymisen kannalta täysin tarpeettomia hankintoja, joista tulen kovin onnelliseksi.

Avaruuden syvyyksiin sävytetty huulikiilto, jonka sisällä on led-valo. Kosmetiikkaidentiteettini ei olisi ehyt ilman tätä.

Minipieni huuliväri, joka on niin kertakaikkisen söpö, että aion kehystää sen. Tai teettää siitä korun. Tai kehystää siitä teettämäni korun.

Kynsilakkakynä, jonka toisessa päässä on väri ja toisessa jokin läpinäkyvä. Ehkä päällyslakka? Aluslakka? Molemmat? En ole ehtinyt perehtyä vielä, mutta teen sen vielä tänään, yötä vasten. Unihiekkaa uhmaten! Nerokasta ja uskaliasta: tuubin sisällä on kaksi tavallista pulloa. Uhka vai mahdollisuus?

Pikkiriikkinen glitterlakka, jossa on ihan lapsellinen diskopallomeininki. Juuri siksi.

Silmäluomille käytettävä kiiltovoide, joka on kuin huulikiilto luomille. Uskon sen pysyvän paikoillaan juuri niin pitkään että ehdin ottaa meikistä kuvan – mutta vain jos laukaisin räpsäyttää ennen kuin minä. Tekstuuri, joka on kerran elämässä koettava.

Uusi luomiväri. Ei siksi, että uskoisin tästä olevan loppuelämän luottotuotteeksi, vaan siksi, että uusia juttuja on kiva kokeilla. Haluan upottaa sormeni aaltokuvion pintaan ja miettiä miltä se tuntuu ja miten sitä kuvailisin. Miten se käyttäytyy iholla, mihin sitä voisi verrata. Mitä vastaavia värejä omistan? Keksiä sen koostumukselle adjektiiveja ja miettiä minkälaiseen kokonaisuuteen värin voisi omaperäisimmin yhdistää.

Työhuoneen nurkassa odottaa paketissaan kaksi viikkoa sitten ostettu koskematon uusi läppäri. Tämä nykyinen on osoittautunut maanantaikappaleeksi ja toimii silloin kun sitä huvittaa. Olen lykännyt uuden koneen käyttöönottoa siihen etäällä häämöttävään hetkeen, kun saan pyhitettyä pari rauhallista tuntia tutustumiseen. Ne pari rauhallista tuntia ovat käsillä nyt ja tietoteknisen edistysaskeleen sijaan konttaan nenä kiinni karvamatossa ihailemassa uusia meikkejä.

Ymmärrän hyvin, että kaikki eivät ymmärrä. Onneksi on myös niitä, jotka valitsisivat samoin. Niitä, jotka ymmärtävät mitä eroa on venytetyllä u:lla ja venytetyllä o:lla.

Rentouttavia viikonloppuhetkiä rakastamienne asioiden parissa.

* * * * *

These babies are the only things on this weekend’s To-do list. Above you have a sprawling essay on how it feels like to have a community of like-minded friends around you. Hope you have one too.

14 Comments Lisää omasi

 1. Tämä kaikki on kyllä helppo allekirjoittaa. Aika paljon tavanomaisempaa pieni elämäni olisi, jos en koskaan olis Kahvihuoneen virtuaaliovesta sisään kompastunut!

  1. No näin! Se on kyllä huikea paikka. Ja tää blogi – jengi oikeasti käy lukemassa näitä hattaraisia jorinoita! Tai ainakin selaamassa kuvat, mut silti. :D

 2. Elisa sanoo:

  Yhteenkuuluvuuden tunne on ihana. En uskonut, että sitä vielä kokisin luokkahuoneen tai muun vastaavan pakotetun ja sattumanvaraisen kehyksen ympärillä. Purkkimafia on kyllä sydämiä ja hymiöitä.

 3. E-S sanoo:

  Aamen näille sanoille! Mun purkit on enimmäkseen pikkupulloja, kynsilakkaa, mutta tekstisi sisältö pätee hyvin myös minun harrastukseeni. :)

  1. Totta! Onnea on yhteenkuuluvuus <3

 4. Ilona sanoo:

  <3

  1. Pus pus! :)

 5. Liisa sanoo:

  Well oh yes, todellakin! <3

 6. Liina sanoo:

  Ymmärrän ehkä vähän enemmän – ylläolevista en tajua muuta kuin tuon kimallekynsilakan. Mutta mulla on sama juttu lankojen kanssa – ja myös onneksi ihmisiä, jotka jakavat tunteeni.

  (Jos nyt mietit, miksi luen tätä, aion kertoa. Toivon, että luet tämän kohteliaisuudeksi: kirjoitat niin hyvin, että luen jopa kosmetiikasta.)

  1. No luen, ilman muuta! Saan tämän kommentin aina säännöllisin väliajoin ja onhan se ihan suora rakkaudentunnustus. :)

   Olen tullut siihen uskomukseen, että me ollaan tasapuolisesti vieraat toistemme harrastukselle. :D

   1. Liina sanoo:

    Niin ollaan :D Mutta tulen nyt silti nöyränä tyttönä tunnustamaan, että ne sellaiset hanskat yöksi, että käsirasva saisi kunnolla muhia, olisi kyllä ihan nerokkaat. Mulla on sellaisia tuskallisia halkeamia sormenpäissä. Viime yöksi sidoin sitten harson käteen pitämään rasvaa paikallaan o_0

    1. Oi eiiiiiKÄ! Nyt ryhtiä! Koppaat hanskat mukaan seuraavalla kauppareissulla, menet kotiin ja kiität itseäsi seuraavana aamuna! :)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.