Hillityhkö MAC-reissu

Jatko-osa loppumattomalle saagalle, jonka ensimmäisen osan voi lukea täältä. Että niinniettä sillai. Oli viikko kesälomaa ja piipahdin äkkihätään Köpiksessä. Painoin viikon hommia ja lauantaina sallin itselleni pienen palkintoreissun MAC-keitaalle. Olin aluksi ajatellut ostaa enemmän siveltimiä, mutta paikan päällä sivellinhyllyn edessä en sitten osannutkaan enää tehdä päätöksiä. Mielestäni valitsin ostoskoriin vain varmat vaihtoehdot, mutta yllättävästi niistäkin sitten pääsi kertymään.

Aloitetaan siveltimistä. Keskityin tällä kertaa enimmäkseen niihin yksilöihin, joita Suomesta ei saa. Tasapäinen #163 on vähän samaa kastia kuin juuri blogimaailman (ja meikäläisenkin sivellinmukin) valloittanut Wash&Dry-kokoelmasivellin #125, mutta kulmikkaampi ja lyhytkarvaisempi. Eeehana! #130 on napakka kaksoiskarvasivellin, joka on omiaan esimerkiksi silloin kun teen pohjan pelkästä peitevoiteesta ja haluan todella liikutella iholla jotain enkä vain sivellä huvin vuoksi. Tämä on kokoelmani kolmas ja saatavilla myös Suomesta. Musta ja kovera #267 on synteettinen uutuussivellin silmänrajaukseen. Hassu malli saattaa hämätä, mutta tämä on älykätevä luomivärirajaukseen: väriä siveltimeen, pari painallusta ripsityveen ja koko silmä on tasaisesti ja intensiivisesti rajattu. Tämän helpommaksi se ei enää mene. Kaksoiskarvainen #286 on myöskin vanha tuttu, lieneekö jo kolmas vai neljäs laatuaan, käytän tätä peitevoiteen levittämiseen silmien alle ja tuju Pro Longwear Concealer vaatii puhtaan siveltimen sen verran usein että viikon pesuväli ei tahdo kapasiteetilleni riittää. Ostin siis yhden lisää. Musta ja leveä #215 on hauska yhden värin luomivärisivellin, jota käytän myöskin liki joka aamu. Mitä leveämpi sivellin, sen vähemmän sen kanssa tarvitsee tuhdata. Synteettinen kulmasivellin #263 on myös kotimaan valikoimissa, mutta sattui sopivasti reitille. Tätä käytän nestemäisille tuotteille. Omistan entuudestaan kaksin kappalein samannäköistä #266 -sivellintä, mutta luonnonkarvaisena se on parhaimmillaan puuterisille tuotteille. Oma sivellin nestemäisille meikeille pidentää kahden jo olemassaolevan siveltimen elinikää. Viimeiseksi luvassa kaksi sivellintä joita en ole Suomessa vielä nähnyt, pienempi #233 ja pitkulaisempi #234. Molemmat ovat kaksipuoleisia, eli niissä on toinen puoli luonnonkarvaa ja toinen synteettistä ja odotan innolla ensimmäisiä leikkejä näiden kanssa. Kuulette varmasti lisää myöhemmin!

Puuteriosastolta koitutin kolme tyyppiä: Varakappaleen valkoista Studio Fix -meikkipuuteria (joka on ollut jumalaisen suuri apu kiireiaamujen lähdöissä!) sekä kaksi irtopuuteria meikin kiinnitykseen. Ihonvärinen NC5 on poistumassa valikoimista ja koppasin sen mukaan ikään kuin varmuuden vuoksi talteen ja uteliaisuudesta hankin myös violetin kiinnityspuuterin. Koska tykkään tehdä meikkipohjasta selkeästi keltaisen, violetilla puuterilla saan kivan kontrastin esimerkiksi silmien alle ja otsalle, jos naama näyttää jonain aamuna liian litteältä. Kuvassa myös luottotyyppini meikin viimeistelyyn eli Fix +, joka on ollut Suomesta loppu jo pidemmän aikaa.

Silmämeikkiosastolta poimin kaksi vedenkestävää rajausväriä ja yhden limenvihreän kynän. Musta Blacktrack on aina tarpeellinen (ja edellinen alkaa olla jo hiuuuukan liian vanha, yh) ja rakkauttani turkoosiin ilmentää tästä eteenpäin jälleen yksi uusi sävy: täydellisen upea Siahi. Limenvihreä Sourpuss on ollut ostoslistallani jo pidempään ja sattui sopivasti käteen juuri tällä käynnillä.

Pidempiaikaisena haaveena on ollut myös tämä mieletön siniseen taittava fuksia huulipuna, Show Orchid. Jahkailu päättyi ja menin ja ostin.

Tilpehööritarpeisto täydentyi puuterivipoilla (joita unohdin ostaneeni jo viime kerralla – hups!), ihmesienellä sekä puolikkailla ripsentaivuttajilla. Ihmesieni tuntuu iholla samalta kuin se kuuluisa meikkimuna, mutta ilman kostuttamista – tällöin se sopii käytettäväksi myös meikkipuuterin kanssa. Kyyylllläkiitos! Puolikkaita taivuttajia en ole aiemmin kokeillut, mutta uteliaisuus voitti.

Ostin myös ensimmäisen poskipunapalettini ja siihen muutaman sopivaksi katsomani napin. Harmony varjostukseen, Blushbaby neutraaliin meikkiin, Fleeting Romance lämpimiin fiiliksiin ja Frankly Scarlet lumikkiaamuihin. Omistan pari pinkimpää nappia jo entuudestaan ja ne kotiutuvat palettiin heti kun keksin mihin olen ne säilönyt.

Ostin myös ison tyhjän luomivärituplapaletin sekä siihen kaksi ritilää. Ostin fiilispohjalta myös muutaman luomivärinapin ja toivon, että osuin vain sellaisiin väreihin, joita en vielä omista. Joku meni ja unohti siirtää MAC-listan iPadilta kännykkään, joten ei ollut aineistoa johon tukeutua. Lentokentältä poimin vielä yhden uutuussöpöläisen, joka lienee tulossa myyntiin näilläkin nurkilla ihan piakkoin. Neutraaleja ruskean sävyjä näppärässä matkapaletissa – tällä ei vaan voi mennä pieleen.

Aloituskuvan oikeassa alakulmassa näkyy myös nätti musta MAC-pussi, jollaisesta olen haaveillut jo pari vuotta. Tähän saakka ne ovat aina olleet loppu, mutta nyt viimein sain itselleni yhden kappaleen rakastettavaksi ja pussailtavaksi. Ja tähän oikeastaan tiivistyykin sitten kaikki, mitä tällä ostostilityksellä halusin sanoa. Toiset haaveilevat matkasta Malediiveille, toiset MAC-kauppaan.

* * * * *

A few new additions to my collection. I tried to keep it under control this time.

40 Comments Lisää omasi

 1. Arjuska sanoo:

  Hei, tiesitkö, että Mac, Bobbi brown ja Tom Ford meikit ovat nyt myös myynnissä Helsinki- Vantaalla ! Myös Jo malone on siellä :) Todella kattava valkoima posrtin 28 läheisyydessä. Viikon päästä myös Victoria Secret avaa ovensa !

  1. Kiitos vinkistä. :)

  2. Myy sanoo:

   What WHAT Jo Malone?! Siinä samassa puljussa?

   1. Annie sanoo:

    Kyllä vaan, myös Jo Malone. Pakkauslaitokset on suloisia kuin mitkä!

 2. Elsa sanoo:

  :D :D huh huh! Saako kysyä paljonko tää sun Malediivien matkan sijaistus maksoi? Mä just ja just raaskin hankkia ekan yhden MAC siveltimen :P

  1. Hahha, kysyä saa mutta vastaus ei ole julkaisukelpoinen. :) Sanotaanko, että about läppärin verran. :)

   1. Elsa sanoo:

    Mun spontaani reaktio oli että ”Pauliina, petra on ostanut kahdella tonnilla meikkejä!” :D

    1. :D EEEhe-eh-e..eeeh? No en ihan niin paljolla. Voit nukkua yösi rauhassa. :)

     1. Elsa sanoo:

      No, kyllä sä näitä käytätkin!

 3. Emma sanoo:

  voi video miten mahtava saalis! *sydänsilmäemoji*

  1. Mun aarteet <3

 4. Eikämäenkestä!! Ihania juttuja olet taas hankkinut ja MAC-kuume täälläkin senkuvvaa nousee!

  1. Se on paha tauti! :D

 5. bubbs sanoo:

  Aaahahaa, sait tällä mun ostokäyttäytymiseni tuntumaan kertakaikkisen maltilliselta (ja itsesi vähän sekopäiseltä, toki kertakaikkisen rakastettavalta, ”jos naama näyttää jonain aamuna liian litteältä”..).

  Mä raaskin ehkä joka kolmannella matkalla Mac-kaupungeissa ylipäänsä ostaa jotain. Yleensä yhden tuotteen. Ne ei ole ikinä edes alennuksessa! Ne on kalliita itäeuroopassakin! On se vaan silti siistiä olla aikuinen, kun voi ite päättää, mihin rahansa sijoittaa. Siitä en sitten tiedä, arvostaisivatko perilliset enemmän vaikka lomaosaketta Nizzassa kuin varastohallillista muinaisia meikkituotteita, mutta sehän on heidän ongelmansa.

  Tuli muuten tästä mieleen, että onkohan mulla mennyt ohi, vai odotetaanko me vielä sitä vertailua niistä markkinoiden kalleimmasta ja halvimmasta suihkugeelistä, joilla sua taanoin lahjottiin..?

  1. ”Varför Nice, vi har ju ögonskugga” <3

   Ja hei JUU, hyväkunsanoit! Paan tulille! Et oo missannut! :)

 6. Myy sanoo:

  Tahtoisin kuvan, jossa on kaikki sun MAC-siveltimet!

  1. Uuu, postaustoive! Saat! Nyt ne on kaikki (ainakin suurin osa) just sopivasti puhtaanakin et kehtaa. Kattotaan huomenna josko saisin kaikki mahtumaan samaan ruutuun. :)

 7. Liisa sanoo:

  Ou mai gaaad. Looooove <3

  1. Lööv lööv!

 8. Linda sanoo:

  Sä oot kyllä aavistuksen hullu, mutta sellaisella täydellisen viehättävällä ja upealla tavalla!! ;D

  1. Viehättävästi kukkuu <3

 9. Tiina sanoo:

  Mun toukokuun MACFeast alkoi juuri vaikuttaa aika säälittävältä amatöörin näpertelyltä :’D

  1. Hahhah, no ei tää ookaan mikään terveen ihmisen annos. :D

 10. Niina sanoo:

  Oo äm gee, taivaallinen saalis. <3

  1. Enkelikellot vaan helisee korvissa ja silmissä ja suussa <3

 11. Riikka sanoo:

  Ehehehehe, ja minä kun pienesti vain yhden geelilainerin itselleni tilasin. Aloitteleva amatööri..

  1. Haha, tää kasa ei ole millään tavalla tavoittelemisen arvoinen. Paljon vähemmälläkin pärjää, jos ei ole harrastusmielessä hurahtanut. :)

 12. Boksiaddiktio sanoo:

  Ai kamala miten ihana kasa, noissahan voisi vaikka kylpeä ja heitellä päälleen kuin Roope Ankka rahojaan! Eikö tuolta saa edes kaupanpäällisiä, vaikka sinne käyttää läppärin verran pätäkkää?? :D

  1. Hih, saan kiinni mielikuvasta! Ja ei, ei saa – MACilla ei harrasteta kylkiäisiä. :) Tai no jos tuo kassi lasketaan, sen sain leveän hymyn kera matkaani! :D

 13. Liina sanoo:

  Ha. Newbie. Mulla on ollut Sourpuss jo ainakin kuus viikkoa :D

  (En voi uskoa tätä.)

  1. Snif, lintu on lentänyt pesästä :’)

 14. sari sanoo:

  Katselin tänään Hesarista mainosta, jossa oli safarimatka Afrikkaan. Pari tuollaista MAC-käyntiä ja safarimatkan hinta käytetty :-). Ymmärrän silti tuon ostosmielihyvän ja eihän näitä asioita voi rinnan laittaa.

  1. Mä en ole koskaan löytänyt itsestäni matkailijaa. Ehkä sitten jos laumaa olisi kontolla vähän vähemmän – olisi helpompi lähteä. Mutta olisihan samalla summalla voinut lyhentää vaikka asuntolainaa. :)

 15. Julia sanoo:

  ”Hillityhkö” haha. :D Mutta voi mitä aarteita! :) Yhdeksän napin paletti vaikuttaa kyllä näppärältä. Mulla on tyhjä nelikkö matkustustarkoitukseen, mutta välillä valinta on vaikea, kun pitää niin kovin karsia tietämättä mitä tekisi matkalla mieli sutia naamaansa. Noista valmiista paleteista ei varmaan lähde napit irti… Muistelen, että MACillä ei tuon kokoista tyhjää palettia ole myynnissä? :) x

  1. Juu ei, tämä ysipaletti on ihan uusi, tulossa myyntiin Suomessakin käsittääkseni melko pian. Napit ovat paljon pienempiä kuin tavalliset luomivärit. Vaikka ne saisikin irti, ei taida olla mitään mitä laittaa tilalle. :)

 16. kipa sanoo:

  Herttinen! Toivottavasti sulla on kunnollinen kotivakuutus harrastetavaroille.

  1. Iiih, en ole tullut edes ajatelleeksi! Nehän naurais mut pihalle vakuutusyhtiöstä jos menisin esittämään tällaista kokoelmalisäystä kotivakuutukseen! :D

   1. Niina sanoo:

    Eimut kyllä sä voisit – ihmiset harrastaa kyllä kummallisempiakin asioita nykypäivänä :)

    Kerrotko sitten kun tiedät miten nuo osataivuttimet pelaa.. En tiedä liekö samanalaiset kuin jotkut edulliset mitkälie, jotka ostin joskus viime talvena, enkä saa toimimaan… :O Voi olla että ne mun on vaan sudet, enhän mä voi olla niin taitamaton ;D

    1. Haha, kokeilin itse asiassa jo ensimmäisen kerran enkä tullut ensikäyttämällä juttuun. :D Katsotaan, eiköhän nihin joku tekniikka löydy! :)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.