Kosteuttava kuorinta

Sain pr-lähetyksen täynnä hurmaavia spa-henkisiä ihonhoitotuotteita ja ensimmäisenä iskin näppini kuorintaan, joka on rakennettu Kuolleenmeren suolojen ympärille. Kaamea oikeinkirjoitushirviö vastassa ennen kuin aamukahvi on edes puolillaan. Oikokaa, jos kirjoitin sen väärin.

Olen vartalokuorintojen ystävä. Koska kasvojeni iho on niin ohut, että se ei siedä mekaanista kuorintaa lainkaan, jynssään sitä pontevammalla innolla karstaa irti muilta pinnoilta. Lempikoostumukseni on pehmeänrouhea  – sellainen tiiviisti kuorivia hiukkasia sisältävä massa, josta on vaikea poimia sormien väliin yksittäistä kuorivaa rouhetta. Mekaanista ärsytystä pitää olla paljon, mutta se ei saa olla liian järeää. Liian kuiva massa tippuu sormien välistä lattialle ja liian voidemaisesta kuorinnasta puuttuu hinkkaamisen ilo. Sanokaa mitä sanotte, mutta minulle vartalon kuorimisessa on aina puolet reipasta rangaistusta. Kasvojen iholla voin keskittyä hellimiseen ja silittelyyn, mutta kroppa, se kaipaa kuria ja järjestystä.

Niin ja lisäpojoja plopisee viehättävästä tuoksusta – mutta jos koostumus on oikein hyvä, annan anteeksi keskinkertaisen aromaattisen elämyksen.

The Body Shopin uuteen Spa Of The World -sarjaan kuuluva Dead Sea Salt Scrub* valloitti sydämeni ensirankaisulla. Tuoksu on hienostuneen kukkainen – ehkä aavistuksen turhan tyttömäinen mutta yleisarvosanalla kuitenkin ihan jees – ja kuorintaa on helppo kaapaista purkista rystysellä. Se kiipeää notkeasti kyytiin, mutta on ennemmin karhea ja lohkeava kuin voidemainen – kunnes alat levittää sitä iholle.

Rouheahko suola tekee massasta oivan kuorijan, joka kestää työstöä eikä sula iholle ensi kosketuksesta. Voin pyöritellä ja rankoa niin pitkään kuin haluan, mutta kun kastelen ihon vedellä, alkaa loppuhuipennus. Kuorinnan jälkeen iholle jää öljyinen kalvo. Hurmaannuin lopputuloksesta niin, etten tiedä miten päin selittäisin sen tenhoa. Mekaanisesti kuorivien ainesosien lisäksi tuotteeseen on ladattu hoitavia öljyjä (auringonkukkaa, mangoa ja soijaa), jotka ovat täydellinen pari kuorinnan siloittamalle iholle. Suolat kuorivat kuolleet ihosolut pois tieltä ja öljyt jättävät pehmitetylle iholle liukkaan suojaavan kalvon. Seisoin suihkun alla odottamassa että taika raukeaa ja öljyt huuhtoutuvat lattiakaivoon, mutta iho pysyi kosteana ja liukkaana vielä senkin jälkeen, kun olin kuivannut itseni koppuraisella pyyhkeellä. Suokaa anteeksi äänensävyni, mutta tässä taloudessa ei ole tapana suihkun jälkeen taputella ihoa hellästi kuivaksi, kuten jotkut kosmetiikkavalmistajat vaativat. Njet. Se on raaja per pyyhkäisy ja sillä hyvä.

Olen siis saanut käsiini siedettävältä tuoksuvan tuotteen, jonka massa hipoo täydellisyyttä ja jonka jäljiltä kuivaa aavikkoihoa ei tarvitse rasvata. Nautin pehmeästä ja kimmoisasta ihosta vielä seuraavana aamuna ja hyrisin tyytyväisenä tuotteen runsasta pakkauskokoa.

Uutuuskokoelma lanseerataan lehdistötiedotteen mukaan ihan näillä näppäilyillä, joten pitääkää lähiputiikkia silmällä, tätä ei kannata missata. Kokoelmaan kuuluu muitakin kiinnostavia tuotteita, mutta tämä nousi suosituslistani kärkeen yhdellä kosketuksella.

Millainen kuorinta saa sinut kehräämään?

*Saatu/gifted*

* * * * *

A scrub that leaves skin soft, moistured and protected? You don’t want to miss this.

6 Comments Lisää omasi

 1. Kaisuli / SiameseLipstick sanoo:

  Kuulostaa ihanalta! Kroppakuorinta saa tosiaan tuntua kunnolla.

  1. Samaa mieltä! :)

 2. Koetin jo nettikaupasta vilkaista näitä uutuuksia, mutteipa vielä näkynyt. Ehdottomasti alkoi kiinnostamaan :)

  1. Joo ehdottomasti kannattaa tarkistella tilannetta, varmaan ihan piakkoin tulevat myyntiin. :)

 3. pauliina sanoo:

  ihanan elävästi kuvattu kuorintatoimenpide! :D liekö verbaalisen lahjakkuutesi ansiota, että tämä(kin) tuote alkoi kummasti kiinnostaa ja ostoslistallehan se meni. kiitti vinkistä!

  1. Hihi, no kiitos! Toisinaan sanat liikkuvat vähän notkeammin. :)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.