Alehöpsähdys MACilla

Oijoi! Nyt on paha irti. Tai siis Visa irti, tarkemmin. Olin ihan viattomasti matkalla täydentämään metallihuulipunavarastoa, kun kävelin päin alennuspöytää, joka pullisteli sivellinaatelistoa neljänkymmenen prosentin alennuksella. Jestas, iiik!

mac_siveltimet_ale.jpg

MACin siveltimet ovat olleet luottovälineitäni siitä saakka kun kunnolla perehdyin meikkaamisen saloihin ja uskon vakaasti, että siveltimiä ei voi koskaan olla liikaa. Huonommastakin tuotteesta saa hyvillä välineillä irti vaikka mitä, mutta hyvänkin tuotteen voi saada aiheuttamaan hankaluuksia, jos välineet ovat väärät.

MAC on parhaillaan toteuttamassa laajaa sivellinuudistusta, jossa luonnonkarvaiset siveltimet korvataan synteettisillä ja tämä aiheuttaa lähitulevaisuudessa tungosta alepöydässä. Uutinen on samaan aikaan sekä riemastuttava että karmiva. Mitä ihmettä teen, kun rakas #217 tai #239 heittävät henkensä ja tarvitsisin uutta? Käydäänkö näistä tulevista vanhan kansan luonnonkarvasiveltimistä joskus kovaa kisaa mustan pörssin väyliä pitkin? Yhyyy, en halua ajatella tätä vielä!

mac_synthetic_brushes

Noh, nessu kauniiseen käteen ja asiaan. Alepöydästä nappasin varakappaleen kaksipuoleiselle tiiviille duo-siveltimelle #128 (joka toimii saumattomasti mm. poskipään alle levitettävän voidemaisen varjostuksen levitykseen tai puuterin tiiviiseen pakkaamiseen iholle, ensituntumat täällä) sekä (luullakseni) ensimmäisen kappaleen ohutta huiteloa #137, jonka kuvittelisin soveltuvan täydellisesti esimerkiksi korostuspuuterin hipsutteluun poskipäille ja ehkä se oli muuten juuri tämä sivellin, jolla näin yhden seuraamani pitkän linjan MAC-artistin tupsuttelevan kuiskauksenohuesti poskipunaa? Ahhh.

Koska ennakkoasenteeni täyssynteettisiä siveltimiä kohtaan on niin vahva, oli tärkeää ostaa kokeiluun myös The sivellin, eli luomivärin häivyttelyyn maailman parhaiten sopivan #217 -siveltimen uusi versio #217S, jossa s niin kuin synthetic. Hipsuttelin sen kanssa hätäpäissäni jo yhden testimeikin luomivakoon ilman pohjustajaa ja kaikkea (eli todella hätäpäissäni) ja ensituntumalta se tuntuu jotenkin liian litteältä – mikä saattaa tietysti olla vain tiiviin pakkaamisen tulos, eikä välttämättä lopullinen ominaisuus, mutta selvää on, että tämä tyyppi joutuu todella tiiviiseen tulikokeiden sarjaan, jotta selviää onko se lintu vai valas. Epäluuloista kyräilyä luvassa vielä pitkään.

mac_in_retrograde

Sivellinostojen lisäksi nappasin punaisen Retro Matte Liquid Lipcolour -metallihuulipunan sävyssä In Retrograde, jonka uhosin lisääväni valikoimaan heti, kun sen lila sisar oli syleillyt huuliani. Ilokseni voin kertoa, että tämä punainen ei lainkaan kärsi violetin toverinsa ohuudesta ja levittyi kauniisti yhdellä ainoalla vedolla ja kerroksella.

Lisäksi nappasin vielä matkakokoisen putelin tehokasta ja kirvelemätöntä MAC Pro Eye Make Up Remover -silmämeikinpoistoainetta, jota jemmaan täysikokoisenakin aina vähintään yhtä putelia. Tämä putsari on muihin kokeilemiini verrattuna hävyttömän kallis, mutta valitettavasti joka sentin arvoinen. Hampaita kiristellen ostan sitä lisää, tiliotetta katsoessani vingun ankeasti ja silmämeikkiä poistaessani huokailen onnesta. Ota tästä lintuvalaasta sitten selvää. On hyvä, oli alessa, ostin.

the_organic_scrub_mango

Näiden lisäksi kuvissa statistina pökerryttävän maukkaasti mangolta tuoksuva The Organic Shop Mango Sugar Sorbet -kuorintavoide, joka oli kivasti kantisalessa, vaikka en saisi ostaa yhtään ainoaa vartalon pesuun tai kosteutukseen liittyvää tuotetta ennen kuin avaamattomien tuotteiden saldo on pudotettu yksinumeroiseksi. Mutta nyt lipsahti, en vaan voinut vastustaa tuoksua.

Suhtautuuko joku muu maanisesti siveltimiin? Ymmärtääkö kukaan, miten hädissäni olen luonnonkarvasivellinten poistuessa?

 

12 Comments Lisää omasi

 1. Onpa harmi jos MAC siveltimet poistuu eikä uusia saa. Mun luottomäkit on yli 10 vee vanhoja ja olen miettinyt ostaisko jo uudet kun alkavat olla vähän lätistyneitä. Hyvät siveltimet on myös Make Up Storella. Kyllä laadukkaisiin kannattaa panostaa, niillä se nätti meikki syntyy. Huonot lentää aina roskiin, käytän lähinnä aina samoja ;D joten ei siis turhia ostoksia olleskaan!

  1. Joo niin useammissa lähteissä sanotaan ja mä olen kyllä tästä hiukkasen kauhuissani. Mutta annetaan nyt uusille mahdollisuus ja pöyristytään toden teolla vasta sitten, jos aihetta on. Nykyisiä kauneustrendejä seuratessa ymmärrän kyllä, että päätökselle oli ihan painava syy.

 2. JonnaH. sanoo:

  Mä kyllä ymmärrän ton luonnonkarvasiveltimien poiston tai paniikin siitä. Mullahan on mun suosikki poskipunasivellin luonnonkarvaa, kokeilen aina välillä synteettisiä ja ne ei ole ollenkaan niin hyviä siihen. Ne ei tavallaan nappaa sitä poskipunaa yhtä hyvin, eikä levitä sitä poskille yhtä pehmeästi. :/ Lopputulos on jotenkin kökkö. Muuten mulla onkin melkein vain synteettisiä siveltimiä käytössä. Just niin kahtiajakoinen fiilis tosta. :D

  1. Joo suurin ongelma on just nimenomaan tuossa luontaisessa huokoisuudessa, synteettinen karva on aina pikkiriikkisen sileämpää, eikä siksi mun mielestä niin hyvä keräämään ja kuljettamaan esimerkiksi luomiväriä, jota käsitellään kerralla suurempia määriä. Huokaus. Mutta katsotaan, tuotekehittäjät ovat varmaan joutuneet aika tiukkaan prässiin joten odotan mielenkiinnolla, että ehdin kunnolla testata tätä uutta kaksyksseiskaässää. :)

   Tähän väliin toim. huom. – En ymmärrä miksi sun kommentit päätyvät aina roskapostijonoon ja ne pitää käydä sieltä yksitellen pelastamassa. Olen joka kerta kuuliaisesti klikannut kaikenlaiset ”ei roskapostia”, ”älä poista”, ”luota” ja ”lopetanytjum..stiinsa tää touhu”, mutta jokainen kommentti on toistaiseksi päätynyt spämmijonoon ja sieltä vasta hyväksynnän kautta näkyville. Sulla on tässä paha karma, enkä tiedä miten muuttaa se. :/

 3. Henni sanoo:

  Ja mä kun olen luullut että se S siellä siveltimen numeron perässä tarkoittaa MAC:llä että se on lyhyempi kuin ne normaalit sudit. S=short. Noh, kaikkea sitä oppii:)

  1. Oisko se joskus aiemmin ehkä ollutkin niin, mutta nykyään lyhyt sivellin on SH ja synteettinen on S. Ja sit on vielä SE, joka on uskoakseni lyhennys sanoista Special Edition. :) Mutta onko lyhyt synteettinen sivellin sitten SHS, SSH vai jotain ihan muuta? 🤔 😅

 4. Anna sanoo:

  Mun käytetyimmät siveltimet on juurikin MACin 217 ja 239, joten tää uutinen koskettaa syvästi vaikka maanikoksi en tunnustaudukaan. :D Täytynee toivoa että nuo kestävät hamaan tulevaisuuteen tai että synteettiset toimivat yhtä hyvin. Arviota tuosta s-versiosta kuulen siis mielelläni! In Retrograde löytyy täältäkin ja ai että oon tykästynyt siihen. Ihan hitsin miellyttävän tuntuinen huulilla ja kestää kauniina niiiin pitkään!

  1. Joo lupaan palata asiaan heti kun olen ehtinyt testailla tarkemmin! Tuntuu, että aina kun työn alla olisi jokin tärkeä, huomiota vaativa projekti – kuten uusien meikkisiveltimien testailu – normaali elämä lyö kaikelle luppoaikahaikailulle halkoja rattaisiin minkä ehtii.:D

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.