Meikkitaulu

Tervehdys! Lauantai alkoi askartelulla ja voin taata että tämä ei tule tavaksi. Idea magneettisesta luomiväritaulusta näytti ja kuulosti kuitenkin niin hupaisalta, että oli pakko kokeilla heti. Ja voin luvata: onnistuu kömpelömmältäkin!

Lipastin idean jostain, mutta alkuperäistä lähdettä en valitettavasti tähän hätään enää löytänyt. Internet, sinne hukkuu kaikki. Mutta kädet pystyssä myönnän auliisti: ei ollut oma idea. Alkuperäisessä toteutuksessa käytettiin taulukehyksiä, magneettimaalia ja kangasta – liian haastavaa allekirjoittaneelle. Tuunasin ajatusta keskikämmenpeukaloisempaan suuntaan ja voilá, tässä on!

Tarvikkeet: edulliset
Vaadittava aika: erittäin kohtuullinen
Vaiva: mitätön
Tulos: söpö ja käytännöllinen
Muunneltavuus: loputon


Magneettitaulu ja sisustustarrat Ikeasta, pikaliimaa siipan työkalupakista ja pussillinen magneetteja Clas Ohlsonilta. Tuskin tarvitsette enempää ohjeita.

Muistakaa ripustaa taulu paikkaan jonne päivä ei paista, hehe, sillä meikit kestävät kehnonlaisesti suoraa auringonvaloa. Anteeksi, mä opettelen vielä aikuisuutta.

Trouble shooting:
– ainoastaan pikaliima on riittävän tujua, unohda erikeepperi
– pikaliima on myös aika hätäisesti kuivuvaa
– magneeteissa toinen puoli tarttuu ja toinen ei, tsekkaa tämä ensin, jotta tiedät kummalle puolelle liimaa kannattaa läätsiä
– painavammat putelit vaativat enempi tehoa myös magneetilta, osta isompia tai käytä useampia kerralla
– tulevaisuudessa tartu purkkia aina pohjasta, sillä kannet tuskin kestävät repimisrasitusta kovin pitkään

Hakusanalla ’makeup frame’ löytyy kaikenlaista asiaan liittyvää, katselkaa muilta mallia ja tehkää paremmin perässä.

Taustalla soi: Mariah Carey

18 Comments Lisää omasi

 1. ulrikah sanoo:

  Näppärä idea ja kiva toteutus! :)

  1. Petra sanoo:

   Kiitos! Tämä on tälläinen laiskan naisen versio, mutta viitseliääthän voisivat vaikka tarrojen sijaan maalata koristeet itse tai koristella taulun magnetoiduilla kangasruseteilla tai kontaktoida pintaan inspiraatiokuvia tai ihan mitä vaan. Tykkään tästä siksikin, että on hirmu helppo muunnella jälkikäteen. Tarrat veks ja uudet tilalle tai kangas tähän päälle tai tai..you get the point. :)

 2. Oi mutsi mutsi sanoo:

  Ouvau! Tuo on tosi hyvä idis, varsinkin nyt kun meikit on aina kateissa jossain lelulaatikon ja vessanpöntön kieppeillä.

  1. Petra sanoo:

   Kiitos, onhan se kyllä näppärä. Katselin että kirjakaupasta saisi noita vähän stydimpiä magneetteja, joilla saisi tauluun varmaan ripsarit ja ainakin muoviset meikkivoideputelitkin kiinni. Siveltimillekin voisi luoda lisäosan, vaikka sellaisen tankoon ripustettavan kukkapurkin?

 3. Annina sanoo:

  Oi oi, mikä idea ja toteutus! Saat kuulostamaan helpolta, mutta epäilen, ettei musta löydy näpertäjää tuonKAAN vertaa. Tsemppiä hienosti alkaneelle bloggaajaurallesi! Sun tekstejä lukee hymyssä suin (paitsi edellinen postaus veti vakavaksi). Nähdään sunnuntaina! :)

  1. Petra sanoo:

   Kiitos Annina! Se oli ihan oikeasti todella helppoa – kaikkien meidän liikkuvien karvaisten osien keskelläkin. Ilman kuvaamista valmista olisi tullut kymmenessä minuutissa, ja siitäkin meni kaksi muovisten kääreiden avaamiseen..! :)

 4. minna sanoo:

  vitsi pakko ehkä kokeilla tosi hyvä idea :D

  1. Petra sanoo:

   Kiitos, toimii kyllä. :)

 5. Marki sanoo:

  Olipas näppärä idea. Mulla on sellainen viikkomemotaulu, jossa oli mukana kynäpurkki magneetilla, otankin sen heti käyttöön. Siihen voi vielä kirjoittaa taulutussilla puutelistaa. (vanulaput aina loppu eikö niitä muista ostaa)
  Jääkaapin kyljessä kauniit magneetit menee mielestäni hukkaan, sillä vietän huimasti paljon enemmän aikaa makuuhuoneessa. Joten nehän siirtyykin näppärästi tuollaisen taulun koristeeksi :)

  Heti tuli mieleen myös kiinnittää magneettikoukkuja, joihin voisi ripustaa kevyitä kauniita koruja…aaah, karkaa mopo käsistä!

  Mieheni rakensi minulle kauan haaveilemani meikkipöydän, sen ikean kapean ja pitkän version, johon asensi noita lamppuja päälle. Olo on kuin filmitähdellä! Lampuissa roikkuu koruja. Pöydän pinta on lasinen, joten sen putsaaminen on helppoa. Ajatus lähti siitä, että hänellä on kellari, verstas ja autotalli, mulla ei mitään ajanviettopaikkaa :D Sitäpaitsi meikit meni aika äkkiä pilalle höyryisessä vessassa.
  Jokaisella naisella KUULUU olla tuollainen itsensähoitopiste! Se pitäisi olla laissa määrätty! ;)

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Kuulostaa siltä, että luovuushanat on avattu. :) Ja olen samaa mieltä, perheessä säilyy sopu kun on jokaiselle oma soppi. :)

 6. smykkityttö sanoo:

  Täähän on ihan nerokasta! En oo aikasemmin törmännyt, vaikka tämäkin kirjoitus on jo jonkun ajan takaa. Kiitos vaan ideasta. :)

  1. No eipä mitään, netin syövereistä jostain tämäkin inspiraatio on ongittu. :)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.