Työhaastattelumeikki

Oletan, että otsikon yhdyssanahirviö herättää ristiriitaisia tunteita. Työhaastattelu, tarvitaanko siihenkin erityinen meikki? Välttämättä ei. Paljon riippuu haettavasta työstä, alasta sekä sinusta. Normaali, jokapäiväinen tyylisi voi olla täysin nappivalinta, mutta tietyt asiat ulkonäössä kertovat omaa kieltään. Pohdiskelin kasaan muutamia juttuja, joita kannattaa ennen työhaastattelua miettiä.

tyohaa

Ennakkosuunnittelu on suositeltavaa, sillä uusia tuotteita tai tekniikoita ei kannata ottaa käyttöön kylmiltään. Jos edessä on tärkeä tapaaminen, varmista että kaikkia tärkeimpiä tuotteita on jäljellä riittävästi, eikä ainoa ripsiväri ole hylsyyn kuivunut jämä. Jos haluat kokeilla kokonaan uusia juttuja, tee se reilusti ennen h-hetkeä.

Varaa riittävästi aikaa. Jos haastattelu on aamulla, unohda torkuttaminen ja nouse ylös ainakin puoli tuntia normaalia aiemmin.  Aloita tärkeä päivä rauhassa. Saatat haluta tehdä muutaman jutun meikissäsi erityisen tarkkaan, sillä huoliteltu ulkonäkö on osa kokonaisvaikutelmaa. Kiire ei ole huolellisen meikin läheisin ystävä. Jos haastattelu on iltapäivällä, varaa lisäksi muutama minuutti korjailuun juuri ennen tapaamista.

Korosta parhaita puoliasi. Kokeile tarkkaa rajausta, näyttäviä huulia tai virheetöntä ihoa. Valitse yksi kiintopiste, johon keskität aikaa ja kärsivällisyyttä. Koko meikkikin saa tietysti olla huolellinen, mutta mikäli se ei kuulu jokapäiväisiin rutiineihisi, on parempi välttää turhaa paineistumista ja keskittyä vain yhteen osa-alueeseen. Jos kaikki työnhakukeinot on jo käytetty ja taistelu on erityisen veristä, voit tietysti varata ajan ammattimeikkaajalle, joka hoitaa korostamisen puolestasi. Yhden ammattimeikin jälkeen voit tehdä saman kotona, ainakin muutaman harjoituskerran jälkeen.

Työhaastatteluilmeessä on joitain samoja piirteitä kuin häämeikissä. Tässä muutama coctailpala, poimi joukosta mieleisesi.

 • Kuten vaatteissakin, valitse tyyli alan mukaan. Konservatiiviset alat vaativat asiallisen lookin, mutta luovassa työssä idearikkaus saa näkyä naamasta. Mieti värejä ja vahvuutta.
 • Puuteroi myös luomet, jos et erikseen käytä luomivärin pohjustusvoidetta.
 • Varmista, että meikki jää siistiksi. Meikkivoiteen raidallisuus ja häivytysrajat, luomiin tarttuneet ripsarijämät, kulmakarvojen symmetria, poskipunan häivytys ja huulipunan kurinalaisuus – kaikki tiukkaan syyniin. Ethän jätä basilikaakaan hampaiden väliin?
 • Huomioi hiukset. Toivoisin voivani antaa tarkempia tukkavinkkejä, mutta hiusten kanssa olen vähän tumpelo. Tärkeintä on, että hiukset näyttävät siltä, ettet ole unohtanut niitä. Oli valintasi mitä tahansa rastasta sileään polkkaan, näytä että se on harkittua. Mieti hiusten suhdetta koruihin.
 • Varaa laukkuusi peili, puuteripaperia, peitekynä ja huulikiilto/-puna. Tee viimeinen hienosäätö juuri ennen kahvaan tarttumista.

Älä unohda myöskään käsiä. Kynnet kannattaa hoitaa kuntoon viimeistään edellisenä päivänä, eikä silloinkaan mielellään tuntia ennen nukkumaanmenoa. Lakkaväreissä kannattaa luottaa fiilikseen. Joidenkin luottoväri on ei-minkään-värinen nude, toiset vannovat leiskuvaan punaiseen ja kolmannet arvostavat eniten ranskalaista manikyyriä. Väri voi olla mikä tahansa, kunhan lopputulos on siisti. Viilaa kynnet yhtenäiseen muotoon ja pituuteen, lakkaa ne huolellisesti ja anna kuivua rauhassa. Rauhassa kuivuminen tarkoittaa vähintään puolta tuntia ilman lehtiä, puhelinta, tietokonetta tai mitään muutakaan ”pientä”. Jos väri on kermainen ja peittävä, se saattaa vaatia tunninkin kuivattelua. Mikäli jotain kuitenkin menee pieleen, anna lakan kuivua loppuun. Seuraavana päivänä voit varovasti viilata ruttua pehmeällä viilalla ja levittää sen jälkeen päälle kirkasta lakkaa.

Jos et ehdi tehdä kokonaista manikyyriä, poista vanhat lakat ja hiero kynsiin hiukan öljyä. Öljy jättää kynsille kiillon, joka piilottaa pienet uurteet, kolhut ja liuskoittumat. Jos käsien iho on kuiva, levitä kämmenselkiin nopeasti imeytyvää käsivoidetta juuri ennen tapaamista. Turauta tippa käsivoidetta kämmenselälle ja hiero käsien selkäpuolia yhteen. Näin et tahmaa kämmeniä, etkä jätä rasvaisia jälkiä papereihin. Jos voidetta lorahti liikaa, taputtele ylimääräiset pois nenäliinalla.

Oma työhaastatteluaamuni meni tänään pieleen melkein kaikilla yllämainituilla tavoilla. Ottakaa siis oppia jälkiviisaasta kun sanon, että ’ylimääräinen aika’ on täysin fiktiivinen käsite. Ehkä se oli se lyhyt piipahdus koneella tai hiukan pidempi lämmin aamusuihku (jota ihan välttämättä kyllä tarvitsin), joka aikatauluni sössi, mutta lopputuloksena juoksin. Juokseminen ennen työhaastattelua ei ole suotavaa. Varsinkaan, kun oma naama toimii käyntikorttina osaamisesta. Tämä oli minun työhaastattelumeikkini meikkaajaksi, pitäkää toiveikkaalle peukkuja.

Taustalla soi: Boyce Avenue

2 Comments Lisää omasi

 1. Renee sanoo:

  Upea meikki, olet kaunis <3

  1. Petra sanoo:

   Kiitos, herttainen Renée. :)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.