Ikuisessa etsinnässä: dödö

Koskaan ei saisi sanoa ei koskaan, eikä milloinkaan myöskään aina. Harvoin on aina, mutta joskus provosointi vauhdittaa ratkaisun löytymistä. Ihan oma keksintö muuten, eikä Bäckmanin. Siksipä haastan teidät apuun tosirakkauden löytämisessä seuraavan teesin siivin.

Väitän, että deodorantti pettää aina.

Hikoileva, paidaton asvalttimies on ihan jees. Hikoileva, tummakainaloinen istumatyöläinen ei. Ensimmäiset muistikuvat kainaloista kosteista paidoista ovat teinivuosilta. Silloin en tiennyt mistään muusta kuin Niveasta ja hätäpäissäni tungin paidan sisään käsipaperia. Pariin paitaan ommeltiin muoviset kainalosuojat, mutta eivät nekään hajua poistaneet. Nyt ajatus monesta päästä tilkitystä teini-ikäisestä vähän hymyilyttää, mutta sosiaalisen myllerryksen keskellä elävää murkkua ei naurattanut.

Kun totesin markettidödöjen olevan kevyemmin erittävien heiniä, siirryin apteekin valikoimiin. Kaikenlaiset talkit ja triplakuivat on kokeiltu ja hylätty. Yksi stikki piti kainalot kuivina, mutta aiheutti unettomuutta. Se myrkky kirveli niin vietävästi, että ensimmäinen tunti sängyssä meni aina irvistelyyn ja holtittomaan vehkaamiseen. Myös sheivaaminen sai sen litkun myötä jäädä. Vaihtoehtoina siis hajuton mutta väsynyt kävelevä tuplarisuaita tai pahanhajuinen, levännyt silokaikku. Hmm.

Teinivuosista on nyt jo kymmenen vuotta (ja rapiat) ja jotenkin tähän asti on päästy. Ja haistu. Toistaiseksi vahvin vaihtoehto on ollut Lancomen voidemainen Bocage Creme, mutta ei sekään ihan riitä. Käteväksi olen sen sijaan todennut käsilaukkukokoisen, täytettävän hajuvesipullon sekä nenäliinapaketin. Olen toisinaan jopa luopunut aamukahvista, sillä se näyttää pahentavan tilannetta.

Pahoittelut vaan kaikille tutuille, yritetty on.

Alkuperäistä teesiä pitäisi varmaan vähän korjata. Tarkkaan ottaenhan deodorantin tehtävä on peittää hajua ja antiperspirantin vähentää hikoilua. Kumpikaan ei tässä tapauksessa toimi erikseen ja samassa tuubissa nämä eivät näytä viihtyvän. Se joka minut pettää, ei ehkä olekaan deodorantti, vaan tuotekehittely? Toiveikkaana kokeilin jo vihervaihtoehtoakin, mutta Fig+Yarrow’n Underarm Lotion ei ratkaissut ongelmaani. Sen haju on niin voimakas, että haisen mielummin hielle.

Nyt jos teillä on nokittaa nämä koettelemukset jollain toimivalla poppakonstilla niin kiitos, mielellään. Siippa on valintansa tehnyt, kaverit vuosien saatossa tottuneet eikä lemmikkejä varmaan haittaa, mutta sivullisia käy sääliksi. Olen avoin kaikenlaisille vaihtoehtohoidoille, kotikemisteilylle ja manaamiselle, mutten teräville esineille. Tiedän, että hikirauhasia voidaan tukkia jollain piikitettävällä täyteaineella, mutta se on vaihtoehdoista ihan viimeinen, ehkä jopa poissuljettu. Ja mitä sille kainaloista blokatulle hielle tapahtuu? Kai sen on jostain haihduttava? Kuivat kainalot ja työmiehen varpaanvälit?

Taustalla soi: KT Tunstall

30 Comments Lisää omasi

 1. Taru sanoo:

  Oi, teethän postauksen sitten testituloksista, jos jotain testaamisen arvoista tulee vastaan :) Nää dödöt ja hienhajut on mulle melko uus tuttavuus, ekan oman dödön koin tarpeelliseksi raskauduttuani, ja sen jälkeen sen tarve onkin sitten lisääntynyt potenssiin viissataa….

  1. Petra sanoo:

   Oi, kyllävaan. :)

 2. Oi mutsi mutsi sanoo:

  Absolut torr. Se on mahtiaine. Mutta se on luultavasti toi aine, mikä aiheutti kipua. Siihen pitää valmistautua niin, ettei kainaloita oo hetkeen ajettu, ihon pitää olla puhdas ja KUIVA. Silloin ei satu. Ja seuraavalla kerralla vielä vähemmän. Mutta sen kanssa ei auta pelleillä, vaan noudattaa ohjeita täysin. Se pitää kainalot niin kuivana, et kuntosalilla omistaja tuli erikseen ilmoittamaan mulle et miten mahdollista et mun kainalot on kuivat mut tissien kohdalla on läntit (ennen lasta ja imetystä). SUOSITTELEN. Parempaa vain ei ole-

  1. Petra sanoo:

   Joo se on muuten just toi kun vei multa yöunet. Brrrh. Huomioidaan tämä ja odotellaan josko tulisi muita ideoita. :D

 3. F sanoo:

  Minä olen se, joka pitää päälipaitojakin korkeintaan päivän ja joutuu sitten pesemään. Kuljen dödö laukussa ja lisään sitä sata kertaa päivässä. Pelkään aina, että haisen. Olen kokeillut suolakivet, vichydödöt ja vaikka mitkä. Tai itseasiassa kaikki em. pitäisi kertoa imperfekstissä. Nyt kainaloitani koskettaa enää Rexonan aloe vera dödö. Ikinä en olisi perusrexonan uskonut auttavan, enkä usko vieläkään, mutta mutta… Kyseinen ihmetuote tuoksuu puhtaalle ja raikkaalle, ei dödömäiselle. Se ei estä hikoilua, sen ansiosta ei pysty pitämään samaa päälipaitaa kahta päivää, mutta sen tuoksu on niin mieto ja raikas, ettei se voimistu päivänmittaan kemikaalisen hajuiseksi tai voimista hienhajua. Enää en pelkää, että haisisin, enkä myöskään lisäile dödö päivänmittaan kuin hyvin satunnaisesti ja silloinkin enemmän tottumuksesta. En tiedä toimiiko muilla samoin, mutta itse en kyllä uskalla vaihtaa tai kokeilla enää muuta.

  1. Petra sanoo:

   Mielenkiintoista..! Mä ottaisin mielummin ne kuivat kainalot, mutta tämäkin kuulostaa kyllä kokeilun arvoiselta. Kiitos vinkistä. :)

   Tiedän että tätä kommenttiketjua pidetään dödöntoivossa silmällä, joten jos joku muu tietää tästä jotain niin kertokaa ihmeessä mielipiteenne.

 4. Miia sanoo:

  I feel you, sis. Lienee joku hormonaalinen juttu, vaikka ei se tieto paljoa helpota.

  Mites Clarinsin Gentle Care Roll-on? Se toimi mulla kaks ekaa pulloa mut sittemmin alkoi pettää, hajun puolesta siis. Tilaan feeluniquesta yhä tätä, koska parempaakaan en oo löytäny. Levitän, annan kuivahtaa ja laitan toisen kerroksen. Tolla selviää toimistotyöläisen perustyöpäivän.

  Tää postaus jää seurantaan. Mulle jo lekuri ehdotti tota kainaloiden pistelyä, alan kallistua siihen suuntaan vaikka kauheelta se kuulostaa.

  1. Petra sanoo:

   Olisi mielenkiintoista kuulla joltain, joka toimenpiteessä on käynyt, että minkälainen lopputulos on. Mä olen hyyyyyvin vaikeasti suostuteltavissa, mutta jos näyttö olisi kiistattoman tehokas, voisin harkita.

   Tuosta Clarinsista olen kuullut, mutta jotenkin se on jäänyt testaamatta, kun nimessä on tuo ”gentle”. On sellainen mielikuva, että tässä ei enää hellät keinot riitä. :) Pidän tuon mielessä jos sattuu reitille. Osaatko veikata miksi on lakannut tehoamasta?

   1. Miia sanoo:

    Samoin kiinnostaisi kokemukset. Ja en todellakaan tiedä miten tämä on ”hellä”, ehkä siksi että alkoholittomana ei kirvele…? Samat ikävähköt vaikuttavat aineet tuossa kuitenkin on kuin muissakin antiperspiranteissa.

    En tiedä mistä johtuu tuo tehon heikkeneminen. Yleensä mulla vaan käy niin, että kun iho tottuu johonkin tuotteeseen, teho laimenee. Mun bakteerikanta muuntuu ilmeisesti:). Pitäisi vuorotella jonkun toisen kanssa, mutta kun tää on ainoa joka yhtään puree.

    1. Petra sanoo:

     Noin kun sen muotoilee, niin tuo bakteerikannan muuttuminen kuulostaa aika ronskilta.. :D Vaikka siitähän siinä kai on kyse.

 5. Raikki sanoo:

  Hei, minun pelastukseni tuli rexonan maximum protection. Toinen puteli menossa, eikä yhtään pettänyttä päivää. Mahtavaa :) Voin tehdä jopa niin, että illalla suihkun jälkeen laitan ja dödö pitää vielä seuraavan työpäivänkin ajan! Suosittelen!!!

  1. Petra sanoo:

   Alright, pistetään korvan taa. :)

 6. Sini sanoo:

  Täältä toinen salute Clarinsille, se aine toimi! Plussana on iso pallo. Clarinsin loputtua tein paniikkiostoksen Elizabeth Ardenin tiliä kartuttaakseni (koska Clarinsia ei siinä kaupassa myyty), ja olen todennut sen myös hyvin käyttökelpoiseksi – plussaa raikas tuoksu ja miinusta pienestä pallosta.

  Täytyy vielä kompata tähän loppuun että lapset ostaa deodoranttinsa marketista, työssäkäyvät aikuiset ei kerta kaikkiaan saa respectiä Doven tai Rexonan humpsahtaisesta kanssakävijän hajuelimiin.. vrt Axe.

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Mä tossa männäviikolla laitoin tilaukseen sellaisen Clarinsin ihmeitätekevän, katsotaan myöhemmin onko siitä tositoimiin. :)

   Joskus tällaiset kulttijutut ovat maineensa ansainneet, mutta ihan joka kerta ne eivät vastaa odotuksia. Tämän suhteen en ole ennakkoon kallistunut kummallekaan kannalle. Mielenkiinnolla odotan. :)

 7. Neiti herkkä hipiä sanoo:

  Vahigossa päädyin blogiasi luekelemaan. Jonka lukemista en ihan äkkiä voinutkaan lopettaa. Pysähdyin tälle kohdalle ja ajattelin kirjoittaa dodo suositteluksi: Neitsytkookosöljy ja luomuversiona. (Sitä saa useista luonnonkosmetiikkaa myyvistä kaupoista, ainakin tällä Helsingin suunnalla) Se on erinomainen ainakin minun hikoileviin kainaloihin. Kiitos tälle Superaineelle joka ei kuori ihoani kainaloista jota lähes kaikki muut kokeilemani aineet ovat tehneet. (Auttoi niin akneeni sekä kuivaan päänahkaanikin) Olivat kaupan ja apteekkien dödöt kuinka ”hyviä” kemikaalicoktaileja, niihin en palaisi mistään hinnasta. Harmikseni oikein tiukanpaikan tullen tuo ei pidä hajuja eikä hikoilua 100% kurissa. muuten suosittelen ehdottomasti kokeilemaan!! :)

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Mulla eivät onneksi kainalot koskaan ärry dödöistä, paitsi siitä hirmumyrkystä. Olen ehkä joskus kuullutkin kookosöljyn käyttämisestä kainaloihin, mutten ole ihan selvillä mihin sen teho perustuu. Kokeileminen olisi kyllä helppoa, litran tonkka tönöttää kaapissa. (Meillä sitä käytetään koirien ravintolisänä.)

   Käytätkö kookosöljyä iltaisin vai aamuisin? Juoksevana vai kiinteänä? Vähän vai paksulti?

   1. Neiti herkkä hipiä sanoo:

    Niimpä täälläkin tönöttäää kyseinen ”tonkka” Aamuisin suihkun jälkeen. Kaataa kädelle sitä tai paperille jollei halua käsiään liata ja siitä sipaisee kainalolle. Uskomatonta mutta toimii. En tiedä itsekkään mihin kyseisen superaineen teho perustuu, varmaankin puhtauteen ja kookoksen supervoimiin. Ystäväni hurjanpaha psori myös lähti lätkimään superkookoksella. Vaikka et usko tehoon niin suosittelen kokeilemaan. Pääsevät pienet eläinraukatkin helpommalla kun eivät joudu hirmuisten myrkkujen koekaniineiksi. :)

    1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

     No hattivatti, ehkäpä sitten kokeilen joku päivä. :)

 8. Tipi sanoo:

  Itselle eivät ole riittäviä mitkään dödöt mitä ”kemikalioissa” myydään.
  Ainoa joka tepsii on apteekissa myytävä Triple Dry. Ei ole pettänyt kertaakaan. Saa stickinä, deodoranttina ja roll´on versioina. Suosittelen!

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Mulla on TD:stä ollut ainakin roll-on ja aerosol. Ei mainittavia tuloksia, valitan. :/

 9. Ninni sanoo:

  Olen ehkä kokeillut kaikkia apteekeissa ja marketeissa myytäviä merkkejä. Mikään dödö/antiperspirantti ei ole pitänyt hajua poissa/kainaloita kuivina, kunnes nyt löysin Nivean uuden stress protect -antiperspirantin. Kainalot pysyvät kuivina ja hajuttomina. Pystyn jopa käyttämään samaa paitaa uudelleen toisena päivänä.

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Kuulostaa lupaavalta. :)

 10. Testaajatar sanoo:

  Ja kattia kanssa! Ostin tuon Nivean antistress protectin tai mikä lie juuri. Kahtena päivänä käyttänyt ja tulos: hienhaju tullut molempina päivinä jo tunnin parin päästä läpi pahasti! Moisella moskalla ei tee yhtään mitään. Hukkaan meni rahat.

  N40

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Harmi, ettei toiminut – yksilöllisiä juttuja. Itse olen nyt käyttänyt pullollisen tuota Clarinsiakin, enkä ole vieläkään tyytyväinen. Etsintä jatkuu. :)

 11. Gerbeera sanoo:

  Ongelma on tuttu ja dödöt ja antiperspirantit läpikäyty. Edes voimakkaimmat apteekkituotteet eivät estä hajua niin hyvin, että puseroa voisi vielä toisen päivän käyttää, vaikka iho juuri kestäisikin. Vuosikausia sitten kosmetologini suositteli Lavilin-deodoranttivoidetta. Sitä olen siitä saakka käyttänyt ja olen ollut tyytyväinen. Nykyisin tuotteen joutuu tilaamaan postimyynnistä tai hankkimaan esim. Virosta. Suomessa sitä ei enää myydä, syytä en tiedä. Kyseessä on alumiiniton ja alkoholiton yrttipohjainen voide, jonka teho esim. minulla kestää 3-4 päivää. Suosittelen lämpimästi vuosien käyttökokemuksen jälkeen.

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Okei..! Hei kiitos, taidan muuten hankkia seuraavaksi testiin tällaisen. :)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.