Huulipunametsä

Siveltimistä meri, huulipunista metsä – hamstraamista on vaikea estää. Yksi oma ryhtiliikkeeni poiki nakituksen isäpapalle, kun huulipunien säilytykseen oli saatava tolkku. Ostin muinoin parilla eurolla muovisen huulipunatelineen, mutta luulen että se on mitoitettu ns. tavalliselle meikkaajalle. Muutama hassu kynä, puna ja sivellin saivat siitä paikan, mutta suurin osa päävalikoimastani jäi kotia vaille.

Roudasin sitten eräällä kyläilyreissulla mukanani saunaremontin ylijäämäpuita ja kolme huulipunaa. Räpsytin isille toiveikkaasti hymyillen ja selitin ideani peruslinjat. Näihin puihin näiden punien kokoiset kolot, limittäin ja sopivan etäisyyden päähän toisistaan? Toteutus jäi osaavampiin käsiin ja lopputuloksena kannoin seuraavalta kyläreissulta kotiin nämä:

Kakkos-kakkosesta 18mm keskiöterällä ja valkoisella maalilla tuunatut huulipunatelineet, custom made for M.A.C lipsticks. Oi oi!

Ei kerrota isille, mutta jatkan viimeistelyä vielä hiukan. Maalaan pinnan uudelleen, hion kulmat pehmeämmiksi sekä kaiverran reikiä inan verran suuremmiksi. Jälkikäteen tehty maalaus on kaventanut kuoppia sen kriittisen puolikkaan millin, jolloin punat kinnaavat hiukan vastaan. Toisaalta, näin hylsyt pysyvät järjestyksessä aloillaan ja voin vain napata korkin auki ja sukia väriä siveltimeen. Saattaa hyvin olla, että viimeistelyt jäävät puheen asteelle eikä mitään uudelleenmaalausta koskaan tapahdu, mutta jos muistan/ehdin/jaksan, fiksaan vielä vähän lisää.

Tästä on mahdottoman helppo tehdä erilaisia variaatioita alkaen palikan muodosta, väristä, reikien sijoittelusta sekä telineen kiinnityksestä. Omat huulipunalankkuni jätän irralleen pöytäpinnalle, mutta yhtä hyvinhän nämä voisi tärkätä kiinni seinään, hyllynreunaan tai jotain. Voinhan tägätä nämä DIY vaikka nämä ovatkin DID? Kiitos, iskä!

Taustalla soi: Sami Saari

9 Comments Lisää omasi

 1. Kirma sanoo:

  Todella kätevä! Varastaisin idean heti jos omistaisin moisen määrän punia. Omilleni taitaisi riittää tuo muovinen versio.. (toistaiseksi).

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Varasta ihmeessä. Kolothan voi porata huomattavasti lyhyempään lankkuun, tai vaikka kauemmas toisistaan. Kun alkaa kyllästyttää, voi maalata uudelleen tai koristella jotenkin muuten. :)

 2. Fifi sanoo:

  Nerokkaita, mä olen setelit ojossa heti, kun sun isi alkaa sarjatuottaa näitä :)

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Välitän terveiset. :) Mulle jäi yksi tyhjä, mutta eiköhän se tuosta pikkuhiljaa täydenny.

 3. Nanu sanoo:

  Hellou, kiitän mahtavasta ideasta. Löysin vastikään blogisi, luin kaikki postauksesi ja päätin tulla tunnustamaan faniuttani. Loistovinkkejä ja rikasta kielenkäyttöä, blogi minun makuuni. Täytyypä sanoa, että vaikutat aivan loistotyypiltä! :) Olet saanut ainakin yhden luottolukijan lisää arkistoihisi. Semmoista ehdotusta lykkäisin tähän, että onko mahdollista kuulla ja nähdä sinusta täällä videon muodossa milloinkaan hamassa tulevaisuudessa? Olis kiva kuunnella ihan vaan yleistä pälpätystä niin kuin myös nähdä tutoriaaleja. Innostutaanko siellä yhtään tämmöisestä ideasta? :)

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Kiitos, olipa mukava viesti. Kyllä kelpaa aloittaa päivä hymysuin. :)

   Mä en ole lainkaan videotyyppiä, en juurikaan katso niitä itse. Lisäksi mun ulosanti on _huomattavasti_ köyhempää oraalisesti, joten mikään selostettu video tuskin tulee kyseeseen. En koskaan sano etteikö milloinkaan, mutta eipä ainakaan toistaiseksi. :)

   Kiitos silti ehdotuksesta, se jää taatusti keikkumaan korvan taa. Tervetuloa mukaan! :)

 4. Päivi sanoo:

  Yhdyn edelliseen kommentoijaan oikeastaan ihan kaikessa. Nolotti vaan kirjoittaa sitä, kun näen sua livenäkin aina silloin tällöin. :’) Luin myös koko blogisi ja tästä tuli ihan suosikki! Nerokasta tekstiä, laadukkaita kuvia ja paljon MACia, voiko olla parempaa? ;D Videofanina toivoisin myös niitä.

  Varsinaisesta postauksesta:
  Loistava idea! Siinäpä isäpuolelleni ensi vuoden joululahjaidea minulle. Hän sattuu olemaan puuseppä. Toisaalta mieheni voisi olla ideasta eri mieltä. Hän ei taida kestää enää yhtään lisää meikkikalustoa tähän asuntoon :D

  Mun blogissa on muuten nyt tarkat ohjeet luomivärien depottaamiseen. Ja myös pari vinkkiä mitä ei pidä tehdä ;)

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   No jopas, kiitos kiitos. :) Kuvien laadukkuudesta mä voisin antaa oman arvioni, mutta menköön nyt sekin samaan piikkiin. ;)

   Käyn hetikohta kurkkaamassa miten se toimii, jännä nähdä miten helppo tai kivikkoinen homma on kyseessä. :)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.