Tiukka polkkaote

Kyllä nyt on niin, että polkkatukka istuu tässä päässä tiukassa. Lompsin aamulla kampaajalle jo tutuksi tullein terveisin: Mittänei tarttis tehrä. Otin jopa niin uskaliaan askeleen, että pyysin jättämään värjäyksen tällä kertaa väliin. Nykyväri on lukuisine vivahteineen hirmuisen kaunis ja palan halusta tietää miten oma väri sulaisi siihen. Tykkäsin leiskuvasta liekkitukastakin hurjasti, mutta tämänhetkiseen mielentilaan luonnollisempi väritys käy vielä paremmin. Päädyimme tukkataikurini kanssa pelkkään polkkatukan viimeistelyveistelyyn ja pyynnöstäni linjaa muokattiin vielä enemmän kohti aakkosten alkupäätä. Lattia näytti siltä kuin paikalla olisi keritty isompikin nauta, mutta kyllä sitä tukkaa näyttää ihan riittävästi vielä mukanakin keikkuvan. Onnea on taitava kampaaja.

Veronpalautusten tuoman kuolemattomuudentunteen karaisemana ostin itselleni pitkästä aikaa kampaamosampoon (sitä Joicoa, josta juuri mainitsin) ja sain evästeeksi ohjeen käyttää nyrhittyyn polkkatukkaan teelusikallisen kerrallaan. Tuota, okei? On muuten saattanut mennä enempi tuolla ruokalusikalla annostellen – ja niitäkin yhdellä pesukerralla useampi. Lupaan ottaa neuvosta paapan ja kiertää säännöstelykättä tiukemmalle ruuville – etenkin nyt polkkamitassa.

Lopun vapaapäivän aion käyttää huulten punaamiseen uudella mattaisella glitterpunalla, jota halukkaat eivät varmaan saa enää mistään. Hyvän kampaajan lisäksi myös Purkkimafian urkinta- ja tiedotusverkosto on osoittautunut korvaamattomaksi, sillä ilman Päiviä en nyt maiskuttelisi huulillani tätä kosmetiikkateollisuuden neronleimausta. Kiitti vaan, kaunokainen – olen sulle palveluksen auki!

Rrrrreiiiipasta tiistaita, toivottavasti teilläkin on iloisia sattumia tämän päivän tapahtumapuurossa!

* * * * *

New and old hair at the same time. For the first time in a very very long time I asked my hair stylist not to colour. The current do is such a vibrant and lively one that I absolutely want to enjoy it for a little longer. If only my own colour looked like this! We also cut the bob in a bit more edgy way and I loooove it. It’s like a very feminine LOB in the front and a rough boy cut in the back. You really can have it all!

38 Comments Lisää omasi

 1. Laura sanoo:

  Super ihana tukka, sopii kyllä niin hyvin! Toi eka kuva on älyttömän kaunis! :)

  1. Kiitos, ihana kuulla! :)

 2. Elisa sanoo:

  Hirmu kaunis tukka! Ja värikin on ihana.

  Mäkin annostelen ilmeisesti ihan liikaa aineita hiuksiini. Tosin en läheskään aina jaksa pyyhekuivata hiuksia ennen hoitoaineen levitystä, joten oletan että tehokkainkin tuote laimenee hiukan sen takia? Eli lotraus: oikeutettua.

  1. Kiitos, kaunokainen! Ja sun tukka on pari potenssia runsaampi kun tää, joten saa varmaan lotratakin. :)

 3. Tipi sanoo:

  Aivan upea leikkaus hiuksissa ja sopii kuin nakutettu! Tuo väri on jotenkin omaan silmään harmonisempi kuin räiskyvä punainen. Mutta makunsa kullakin ja vaihtelu virkistää! :)
  Meikä ei mene ikinä enää kampaajalle (okei, ehkä latvojen tasoitukseen) viime kesäisen katastrofin jälkeen. Olen aina vihannut kampaamokäyntejä, mutta nyt tuli se viimeinen piste asialle.
  Sunnuntaina muuten värjäsin itse hiuksia (osa siis mustaa). Aika kivasti saa piristettä parkettiin, kun tiputtaa väriainetta vahingossa lattialle, astuu siihen ja kävelee pitkin kämppää… :)

  1. Harmonisempi on, aivan taatusti. :)

   Voi ei, apua! Mitä ihmettä sulle oikein tapahtui? :O

   1. Tipi sanoo:

    Kuten aina, päätin kerralla leikata todella pitkät. luonnonkiharaiset hiukset punkkarityyliin eli todella lyhyiksi.
    Nuori kampaaja ei uskaltanut tehdä tätä ja 1,5 h nyhertämisen jälkeen tuloksen aivan järkyttävä tätikampaus ja hiukset pilalla. Ja kyseessä oli sentään Helsingin keskustan trendikampaamo.
    Nyt sitten taas kasvatetaan… *sensuroitu*

    1. Ai, voi ei! :( Tiedän, ettei ihan hirveästi lohduta kuulla että tukka on uusiutuva luonnonvara, mutta mäkin olen kertaalleen kasvattanut kynityn poikatukan siihen alaselkämittaan, josta sitten viime vuonna pätkäisin tämän polkan. Ilo irti muotoilutuotteista ja kaikenlaisista pinni- ja pantaviritelmistä. :)

 4. Anna-Maria sanoo:

  Uuu, onpa upea! Ihanan veistoksellinen look ja punaiset huulet vielä tehostaa fiilistä :)

  1. Kiitos, kaunokainen! :)

 5. JohannaW sanoo:

  Meikäläisellekin jokin aika sitten kampaaja opetti, että shampoolla pestään pääasiassa (haha!) päänahka, ei hiuksia, eikä varsinkaan niitä pituuksia. Syväpuhdistava shampoo on sitten asia erikseen, sillä sitten jynssätään koko päälaen kasvusto.

  Tämän oivalluksen jälkeen hoitoainetta kuluu sitten potenssiin kaksi suhteessa pesuaineeseen. Todennäköisesti lotraan sitten sitä. :D

  Niin ja onhan tuo tukka sangen upea! :)

  1. Mutta kun musta tuntuu, että sormet eivät liu’u siellä päänahassa, jollei ole reilusti tuotetta pyöriteltävänä. No ehkä tässä on kuitenkin loppukädessä parempi niellä mutinat ja luottaa sellaisen ihmisen sanaan, joka tekee sitä työkseen. :)

 6. Aurinkoinen sanoo:

  Ihanan ihana leikkaus ja värikin :) Terveisin vannoutunut polkkafani.

  1. Voi kiitos! :)

 7. Pömppä sanoo:

  Hieno on kampaus! Luottokampaajat on täyttä kultaa :) Tuossa shampoon annostelussa mulla olis kans paljon tsempattavaa… Mutta ilman kunnon vaahtoa aivot ei vaan suostu uskomaan, että tulee ihan oikeesti puhdasta :)

  1. No just näin! :) Mutta tää ohje on kyllä ehdottomasti silti kokeiltava, ties vaikka käyttäisin tietämättäni tuplamäärän tarpeeseen nähden.

 8. Jenni sanoo:

  Mullakin oli joskus jotakin Joico-shampoota ja sitä kyllä tarvitsi vähän pidempiinkin hiuksiin tosi vähän, että sai puhdasta aikaan.

  Vaikka ei kai noita muitakaan ihan litratolkulla tarvitsisi lotrata. Kröhöm… hmm, siis enhän minä mutta ne *muut*… köh…

  1. Niin niin, muut. :)

 9. Nina sanoo:

  kyllä on kaunis leikkaus ! Sopii tosi hyvin sulle. Väristäkin tykkään, vaikka tykkäsin kyllä siitä punaisestakin. Toki tämä on rauhallisempi :) väri ja siten juurikin harmonisempi. Mutta molemmat sopivat sinulle.

  1. Niin harmoninen ja rauhallinen tyyppi kun olen! :D Kiitän, välitän ehdottomasti terkut kampaajalle. :)

 10. Tuulia sanoo:

  Todella upea tukka, väri ja malli!!!

  1. Kiitos! :)

 11. Oooooooooh ihanan veistoksellinen! Sopii sulle älyttömän hyvin!

  1. Kiitos, Emma! <3

 12. JonnaH. sanoo:

  Ihan super-upea leikkaus, sopii sulle mahtavasti. <3

  1. Voi kiitos, ihan mahtavaa kuulla! :)

 13. Martina sanoo:

  Todella, todella kaunis malli! Tykkään ihan hulluna. Mä olin kuvista ihan varma, että sulle on laitettu vähän vaaleampaa raitaa, joka on sitten sävytetty huurteisemmaksi. Siksi todella yllätyin, kun luin että sitä ei värjättykään! Uskomattoman hyvännäköinen :)

  1. Joo vaaleaa raitaa on pohjalla, mutta tällä kertaa ei koskettu levityssudilla. :) Lupaan välittää kaikki nämä ihanat kommentit kampaajalleni <3

 14. Sissi sanoo:

  Väri on upea tuollaisenaan ja leikkaus taidokas ja sopii kuin tukka päähän <3

  1. Hihi, kiitos! :)

 15. -J- sanoo:

  Vau, upea tukka! Onnea on hyvä kampaaja:)

  1. Kyllä vaan! Kiitos! :)

 16. Pirjo sanoo:

  Sulla on niin inspiroiva kampaaja, että tekis mieli istahtaa hänen penkkiin ja antaa vapaat kädet.

  Todella kaunis leikkaus ja väri.

  1. Kiitän. Voin välittää hänen yhteystietonsa, jos haluat sumplia treffiaikaa näille nurkille. :)

 17. Päivi sanoo:

  Kovin upealta näyttää! Odotan sun tukkapostauksia aina innosta tutisten!

  Käytän itse aivan liikaa sampoota. Lähes kourallisen kerralla, ellen vaahdota tukkaa kahteen kertaan. Hoitoainetta käytän vähemmän, mutta isken pyyhekuivaan tukkaan neljä pumppausta öljyjä.

  1. Kiitos, mahtavaa kuulla! Onneksi niissä on sellainen suht säännöllinen kerran viidessä viikossa -rytmi. ;)

   Oho, kourallinen kuulostaa kyllä paljolta, varsinkin lyhyeeseen tukkaan. Opetellaanko molemmat nuukailemaan? :)

 18. Myy sanoo:

  Mä opettelin shampooannostelut silloin, kun siirryin Pureologyyn. Kampaaja totesi, että semmoinen sormenpään kokoinen nokare riittää. MITÄ. No riittihän se. Nyt jotenkin teelusikallinenkin tuntuu kauhean paljolta! Käytän nyt Redkeniä ehkä semmoisen 20 sentin kolikon kokoisen läntin kerralla ja kaksi vaahdotuskertaa.

  PS. Tosi hyvä malli <3

  1. Musta sampoonuukailussa hankalimmalta tuntuu saada se massa tasaisesti koko päähän ilman että tukka takkuuntuu levittäessä. Sampoo on tuupattava tukkaan neljästä eri kohtaa, jotta saan koko päänahan pestyä. Käytänkö mä siis liikaa muotoilutuotteita? Siitäkö tämä lapikas puristaa?

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.