Tukkajuttu

Mun päässä pitkä ja paksu tukka menee hukkaan. Olen sen laittamisessa laiska, kädetön ja haluton. Tukka on auki lähinnä nukkuessa, muulloin aina ponnarilla tai nutturalla. En osaa syödä, siivota, meikata tai katsoa telkkaria tukka auki. Se on jotenkin tiellä hulmutessaan vapaana. Mitä iloa on pitkästä tukasta jos se on aina puserrettu kiinni päänahkaan?

Valitettavasti edes huolettoman sutturanutturan pyöräyttäminen ei aina onnistu kerrasta, tai vielä kahdestakaan. Kuvasarja tältä aamulta, kun olin tunnin etuajassa vetämässä takkia niskaan, mutta sitten jouduin kuitenkin juoksemaan bussin perässä, kun tukan sukimisessa vierähtikin odotettua pitempään. Sain sen solmuun kolmesti ja leijonanosa ajasta kului sähinään ja noitumiseen. Olen mestari polttamaan hihat sellaisista pikkuasioista kuin takkuuntunut tukka.

Kahden ponnarin jumi vs. My name is marge

Matkalla opettajainhuoneeseen vs. Almost there

Ihan jees näin takaapäin, mutta entäs tää ex-imettäjän etuheitto?

Tykkään pitkästä tukasta, se on naisellinen. Sen kasvattamisessa on ollut vuosien työ, mutta minkälaisena meriittinä voidaan pitää sitä että päästä kasvaa karvaa? Muista keratiinijohdannaisistani en ole niin tarkka, mutta tukassa on jotain alkukantaista pyhyyttä. Haluaisin pitää sen pitkänä, mutta käytännöllisempää olisi pätkäistä se vähintään olkamittaan. Rutisin edellisellä kampaajakäynnillä leipiintyneeni ruuhkatukkaan, joka on aina jumissa kassin olkahihnan alla, sotkemassa huulikiiltoa ja kiinni korvakoruissa. Kampaajani tulkitsi tämän valtuutukseksi ja uhkasi ensi kerralla taikoa päähäni punaisen polkan. Se ensi kerta on tulevana maanantaina. Hik.

Taustalla soi: Hanson

16 vastausta artikkeliin “Tukkajuttu

 1. Kääks, kiva katsoa näitä kuvia upeista hiuksistasi kun itse kärsii samaan aikaan aivan hirvittävästä hiuskriisistä oman tynkätukkansa kanssa. Välillä uppoan suohon ja alan tekemään yhteen ja vähennyslaskuja miettien, kuinka kauan menee, että saan hiukset mittaan, jossa ne ovat joskus ollut. Lopputulos on aina yhtä masentava, miten tahansa laskuja mielessään pyörittää, niin vastaus on t-o-d-e-l-l-a kauan.

  Ps. Pistin pari Del Sol -kynsilakkaa tilaukseen, ja innolla jo odottelen niitä saapuvaksi. :)

  1. No sepä se, mun hiuksissa ei varsinaisesti ole mitään vikaa, ja siksi on sääli etten osaa nauttia niistä. Just tulin saunasta ja jo pyöritin ne nutturalle etteivät kastele sohvan selkänojaa. Sun tukkako tynkä? Miten pitkä se oikein onkaan ollut?

 2. Mistä olet löytänyt noi pompulat? Luulin viime Turun reissulla hamstraavani niitä Name Itistä, mutta eipä löytynytkään :(

  1. Name Itistä mä löysin. Yksi laari heti ovensuussa ja siisti telineellinen kassan luona. Mä otin vaan mustia ja kirkkaita, että käyvät työasuun. :)

   1. Yllätys ettei löytynyt, olin käynyt P.o.P:illa O.o Mutta nyt on ponnareita :D

 3. Tiedän just fiiliksen. Onenksi mulla on ihana kampaaja, joka huolehtii tukastani, mutta arkipäivisin se roikkuu ponnarilla. En osaa, en.

  -Paula

  1. Ilman kampaajaa päätyisin todennäköisesti koneella hoidettavaan siiliin. :) Onnea on taitava kampaaja. <3

 4. Punainen polkka kuulostaa ihanalta!
  Olen paristi sellaisen pätkäissyt, mutta tälläiseen pörröiseen ja luonnonkiharaan tukkaan se ei vain sovi. Haaveilen sellaista sileästä päätä myöten kulkevasta tukasta :-D

  1. Vaihto! Mulla menee pisin päätä, ottaisin mielelläni kuohkeutta. Aidan takana taitaa aina vihertää.. :)

 5. Samoja ajatuksia itselläni pitkästä tukasta. Vähän aikaa sitten annoin kampaajan leikata tukkaani paljon, kun en enää keksinyt muuta syytä leikkaamattomuuteen kuin että ”pitkä tukka on hieno”. Onhan se hieno, mutta kun ei sitä jaksa laittaa! :D

  Jään mielenkiinnolla odottamaan mitä kampaaja loihtii hiuksiisi. Punainen voisi tosiaan sopia hyvin!

  1. Mulla on ollut punainen tukka viimeisetnnn..neljä viisi vuotta? Se sopii mun kalponaamaan oikein hyvin, mutta vaatii tiheää ylläpitoa. Tää ruskeahko on nyt eka kokeilu ns. oman värin palauttamiseksi ja nyt mennään 10vkon värjäysvälillä, eikä välttämättä tarvitsisi värjätä vieläkään. Ruskea olisi edullisempi ylläpitää, punainen makeampi. 23h aikaa päättää, argh! :D

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.