Yhden lakan taktiikka

Kiitos kysymästä, kynsien kasvattelu etenee jo ihan kivasti. Olen tottunut tuntumaan, lakkaamiseen on löytynyt rutiini ja kynsien ulkonäkökin alkaa kallistua enemmän söpön kuin säälittävän puolelle. No ei sitä oikeasti kukaan kysynyt, mutta rakentelen tässä aasinsiltaa, joten jatkakaa ihmeessä lukemista.

Kynsien lakkaamisen yksi tärkeimmistä vaiheista on aluslakka. Se suojaa värjäytymiltä ja muodostaa kynnelle pinnan, jonka päällä värilakka pysyy paremmin kuin liukkaalla luonnonkynnellä. Toisin sanoen työvaihe, jonka skippaaminen on melko typerää. Kun kynnet ovat tällaisessa remonttitilassa, on syytä vaatia aluslakalta vielä yhtä ominaisuutta.

Nail Tek on luonnonkynsille tarkoitettu hoitosarja, johon olen tutustunut kynsisalongissa. Tuoterepertuaari on laaja, mutta luuppi tarkennetaan tänään ihmeeseen nimeltä Foundation II. Mattapinnan jättävä aluslakka tasoittaa kynnen pieniä virheitä.  Lakkaduoon kuuluu myös kirkas Intensive Therapy II, jota voi käyttää sekä alus- että päällyslakkana, mutta tasoittavaa ominaisuutta siinä ei ole. Kirkkaan lakan hoitavat ominaisuudet ovat paremmat, mutta itse kaipaan nyt kipeämmin tasaisuutta.

Nail Tekillä on hoitavia lakkoja useisiin eri tarpeisiin, mutta numero II on ainoa, jonka kanssa olen muodostanut läheisen suhteen. Lakan korjaavista ominaisuuksista ei kai ole varsinaista tieteellistä näyttöä, mutta tiedän tällä hoidetun todella pahassa hantissa olleita kynsikilpailujen mallien kynsiä sekä kasvatetun ainakin yhdet käytännössä kokonaan pois syödyt kynnet inhimilliseen mittaan. Kovia väitteitä, mutta yhtään pulloa emme saaneet salonkiimme takaisin, kun aikanaan tarjosimme tuotteelle täyden tyytyväisyystakuun.

Hoitavien ominaisuuksien hyödyt tulevat esiin vasta pitkän säännöllisen käytön jälkeen, mutta hetiedut sisältävät seuraavaa:

– Lakka on väritön, mutta jättää jälkeensä siistin mattaisen pinnan. Luonnollinen mattaisuus häivyttää kiille-eroja.

– Pienet nirhaumat tasoittuvat ja kynsi näyttää sileältä.

– Levittäminen on helppoa ja lakka kuivuu hujauksessa.

– Uuden kerroksen voi lisätä vaikka joka päivä, sillä kerrostuneisuus ei hyppää silmille. Kun kynsillä on lakkaa, niissä on myös hieman suojaa.

– Koska tämä on tarkoitettu aluslakaksi, voit milloin tahansa sutaista päälle värikerroksen ilman että koko operaatuota tarvitsee aloittaa alusta.

Oma varastoni sisältää sen verran monta kappaletta näitä tuplapakkauksia, etten hetkeen tarvitse täydennystä, mutta pistäkääpäs te vinkki korvan taa. Jos luonnollisen näköiset ”lakkaamattomat” kynnet miellyttävät silmääsi, mutta niiden ominaisuuksissa olisi parantamisen varaa, suosittelen kokeilemaan tätä.

Sarjaa on ainakin joskus myyty Stockalla, mutta en ole varma tiedon ajantasaisuudesta. Ovh näyttäisi olevan pari kymppiä, mutta päivittäiselläkin käytöllä 15ml:n pullo riittää muutaman kuukauden.

Taustalla soi: Baccara

13 Comments Lisää omasi

 1. Päivi sanoo:

  Kynsiamatööri kysyy:

  Kun aluslakkaa neuvotaan käyttämään päivittäin, niin tarkoittaako se sitä, että vanha lakka täytyy aina poistaa ennen uutta kerrosta? Olen ymmärtänyt asian näin, ja siksi aluslakkojen käyttö jää helposti minulla vain kynsien kokolakkauksien yhteyteen. Olen liian laiska puhdistamaan joka päivä aluslakkoja ja lisäämään uutta.

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Kyllä mä omissa kynsissä oion ja lakkaan suoraan vanhan päälle niin kauan kuin näyttää hyvältä. Eihän se jatkuva lakan poistaminenkaan tee kynsille hyvää. Pitäis tuntea paremmin tuotekemiaa, jotta voisin vastata tarkemmin, mutta mutuni on että siitä vaan. Ainakin osa vaikutuksesta saadaan hyödynnettyä ilman poistoaineen kuivattavaa vaikutusta. Riittävän epäselvää? :)

   1. Päivi sanoo:

    Kiitos vastauksesta! Joo olen huomannut tuon, että lakan poistaminen on usein minun heikoille ja liuskoittuville kynsilleni se viimeinen niitti, jonka jälkeen ne hapertuvat ja katkeavat.

    1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

     Tämä nyt on taas vähän liibalaabaa, kun ei ole mitään mihin pohdiskeluni perustan, mutta olen tuuminut olisivatko soijapohjaiset lakanpoistoaineet kynsille hellempiä. Näin sellaisen jossain nettikaupassa jonkun vihermerkin valikoimissa ja jäin miettimään mahtaako tuotteessa olla jujua. Alkoholia niissäkin varmaan on, mutta sen ja asetonin vaikutuksia en osaa vertailla. Jos tämän sattuu lukemaan joku, jolla on asiaan selitys tai mielipide, niin paukuttakaapa tulemaan. :)

     1. Päivi sanoo:

      Hmm, hyvä idea. Olent änään menossa käymään Ruohonjuuressa, joten voisin kysäistä löytyykö sieltä tai tietävätkö he tällaista tuotetta. Siellä on ainakin yksi naishenkilö, joka on erikoistunut luonnonkosmetiikkaan.

 2. Myy sanoo:

  Jee, tämä setti lähtee seuraavaksi testiin. :) Nyt käytössä Sechen aluslakat, mutta ei ne niin ihmeellisiä ole kuin pikakuivattaja.

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Ach so, mä en ookkaan niitä koskaan kokeillut. Mutta juu, tämä on kyllä hyvä. :)

 3. Päivi sanoo:

  Ei ollut Ruohonjuuressa kynsilakanpoistoaineita. Santella pitäisi olla joku hellävarainen putsari, mutta sitä ei nyt ollut saatavilla.

  Mä alan nyt jo innostua vähän lakoistakin. Ostin muutaman niitä Seppälän lakkoja, joista postasit taannoin. :>

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Ja siitä se ajatus sitten lähti:

   http://www.cultbeauty.co.uk/priti-nyc-soy-polish-remover.html

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.