Meikkipöydän välineet

Tänään näytillä meikkipöytäni vakiovieraat. Muutama juttu on iskostunut rutiineihini vasta kunnollisen nurkkauksen järjestyttyä ja aamuhetket ovat niiden myötä pykälän verran järkeistyneet.

Oikeutetusti ensimmäisenä: kasvopaperi. Nokka valuu, kahvi läikkyy, meikkisiveltimissä on jäänteitä edellisestä aamusta, kiire saa kädet hikoilemaan..keksin useammankin. Teline: Ikea, hinta 6,99e. Laatikolle täytettä: marketin paperihyllystä, muutama euro.

Toisiksi tärkein: meikkialusta. Tämän päälle pursottelen peitevoiteet ja karistelen puuterit, jotta niitä on helppo lisäillä tarpeen mukaan. Ennen käytin lähmäalustana kämmenselkää, mutta kun muutaman kerran tuhraa pigmenttistä peitevoidetta yöpaitaan, alkaa ihmislapsi hahmotella toimivampia ratkaisuja. Helppo pitää puhtaana ja kompakti säilyttää. Tämä kappale Kryolanin, hinta n. 7e. Vaihtoehtoja: muovinen kansi, cd-levy tai vaikka vanha bonuskortti.

Kovana kolmantena: lasikuppi ja minispaatteli. Kupissa on helppo sekoitella meikkivoiteesta nappi sävy sekä lutrata kiinnitysnestettä pigmenttikikkailuja varten. Tämäkin hankinta muistaakseni Ikeasta, mutta vastaavia löytynee mistä tahansa keittiöosastolta. Spaatteli ajautunut haltuuni jostain, ehkä yhdestä vaahtomeikkivoiteesta?

Neljäs näpräin: metallinen spaatteli. Tätä käytän vähän satunnaisesti, mutta tarpeen saapuen oikein näppärä. Tällä on hyvä liistata kahdesta huulipunasta oikea sävy, koukkia geelieyelineriä purkin pohjalta tai availla jäykkiä lukkomekanismeja kynsien säästämiseksi. Kyseinen yksilö lunastettu messumatkalta Saksasta, mutta vastaavia kotomaassa kauppaa esim. Duroy.

Viidentenä vanha tuttu: ohutkärkiset pinsetit. Kulmakarvojen nyppimiseen kosteusvoiteen imeytyessä. Kun harvennuksen tekee joka aamu, pääsee hommassa kohtuullisen kevyellä kipuilulla. Nämä nimenomaiset kulkeutuivat seuraani koulun kautta, enkä ole niiden kanssa ihan sinut. Kärjet ovat kyllä kätevän ohuet, mutta en pidä leveästä keskikohdasta, se ei sovi otteeseeni. Aidot Tweezermanit – ehkä jonain päivänä. Ylileveät nyppimet by Duroy.

Näiden lisäksi meikkinurkkauksessani on varsinaisten meikkien lisäksi läjäpäin vanulappuja ja -puikkoja, useampaa eri huulirasvaa, pienet sakset sekä kaikenlaista hifistelysälää, jolle on käyttöä oikeastaan aika harvoin. Yllä esitellyt tarvikkeet helpottavat meikkihetkiäni päivittäin.

Välineurheilua vai välttämättömyyksiä?

Taustalla soi: Jason Mraz

6 Comments Lisää omasi

 1. Kirsi sanoo:

  Siittiöitä ja kokaiinia! :D Oli ekat ajatukset…

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Siitä puhe mistä p..eiku? :D

 2. Päivi sanoo:

  Tuollaisen kunnollisen meikkialustan ja metallisen spaattelin haluaisin. Ostan varmaan Helsingistä tukkuliikekierrokselta, kun menemme sinne koulun kautta toukokuussa (ehkä tuttu juttu sullekin) :)

  Mä en ole noin viitseliäs, että jaksaisin sekoitella kotioloissa meikkivoiteita ja kiinnitysaineesta en ole ennen kuulutkaan :)

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Kuokkaselta alusta ja Duroylta spaatteli. :)
   Meikkivoiteen sekoitukseen tulee näppituntuma jo muutaman kerran jälkeen. Täytyy myöntää, että nykyään tyydyn ennemmin häivyttelemään hiukan liian tummaa, kuin pusaamaan alusta saakka täydellistä sävyä (varsinkin kun päivänvalo on viimeaikoina ollut vähän kortilla..). Mutta joskus teen vielä omia sekoituksiakin. Ostin alunperin tosi vaalean ja tosi tumman MUFE:n meikkivoiteen pakkia varten, jotta voisin niistä sitten sekoitella aina meikattavalle sopivan (ja tehdä tummalla varjostuksia), mutta kun ei ole nyt pakille tarvetta niin vähemmälle on jäänyt sekoittelukin. :)

 3. Nannu sanoo:

  http://classyandglamorous.blogspot.fi

  ^ Tommoseen blogiin törmäsin vahingossa ja ajattelin, että mitäs vattua. :) Osaatko huomata itsessäsi ja ko. blogin pitäjässä yhtään samannäköisyyttä? Minä ainakin bongaan paljonkin. Siis kasvojen alueesta puhun nyt.

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   No joo, onhan siellä ehkä jotain. Mun blogiminä vaan näyttää niin erilaiselta kuin se peilistä tuijottava väritön vaeltaja, että sain vähän pinnistellä yhdennäköisyyksiä. Kohteliaisuus on kuitenkin täten tallennettu. :)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.