Puuteripaperi

Kevätkesän meikkitrendit viitoittavat tietä kohti kuulasta ja heleää meikkipohjaa. Näyttää makealta, mutta miten sellaisen kanssa ollaan? Jokainen puuterin käyttöön tottunut meikkaaja pudistelee siellä nyt päätään ja tuhahtelee sille, että iho kiiltää.

No kiiltäähän sen ei tarvitse, vaikka puuterin lisäämistä suitsisikin. Käsväskyyn (tai povitaskuun) kannattaa mattaamistarkoitusta varten napata paketillinen puuteripapereita. Ne imevät ihon pinnasta ylimääräisen rasvan ilman että meikkipohjalle tapahtuu mitään. Meikkivoide pysyy siinä mihin se on aiemmin levitetty ja samalla vältetään päivän mittaan kerrostetun puuterin aiheuttama tunkkaisuus. Yritin miettiä parempaa sanaa ’tunkkaiselle’, mutta se vastaa mielikuvaa.

Miten se toimii? Puuteripaperi on joko eräänlaista filmikalvoa tai tarkoitukseen suunniteltua ohutta paperia, joka imee itseensä kosteutta. Paperi painetaan kiiltävälle iholle, se tekee tehtävänsä muuttuen käytetystä kohdasta eri väriseksi ja ihon pinta jää mataksi. Yhtä siipaletta voi käyttää niin kauan kuin käyttämätöntä pintaa riittää ja sitten nakata veks.

Oikein rasvaiselle iholle tämä ei yksinään riitä, mutta pieneen pikaparanteluun silloinkin. Killerijippo esimerkiksi iltajuhliin, kolmen sekunnin hätäkeinoksi juuri ennen valokuvaan joutumista, meikkikammoiselle miehelle näkymättömäksi meikiksi ja ihan vaan kaiken varalta mukana kuljetettavaksi. Paperi ei pilaannu eikä murene laukkuun ja se sekä painaa että vie vähemmän tilaa kuin tavallinen puuteri.

Puuterilappusia löytyy monelta tuotemerkiltä, hinta ja pakkauskoot vaihtelevat. Duroyn muovisiin koteloihin saa täyttörullia, Shiseidon pehmeä tasku menee pieneen tilaan eikä ruttaannu ja MACin pahvipakkauksen kannessa voi säilyttää puoliksi käytettyä liuskaa. Valinnanvaraa siis löytyy.

Auringonpaistetta ihastellessa, kesäkelejä odotellen.

Taustalla soi: Bloc Party

5 Comments Lisää omasi

 1. Taru sanoo:

  Body shopin paperit riittää mulla jopa yksistään tunniksi-pariksi :)

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Niinkö? Well well, ehkä mä sitten aliarvioin niiden suorituskyvyn. :)

   1. Taru sanoo:

    Paitsi ettei ne olekkaan pelkkiä papereita, vaan niissä on myös mineraalipuuteria. En edes tajunnut aiemmin, sen verran vähän niistä mitään irtoaa :D

 2. Sonia sanoo:

  Mä oon monta kertaa miettinyt just noiden ostoa kun Shiseidot on aina tarjouksessa Sokoksella, nytkin 3+1-päivillä. En oo saanu aikaseks.

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Nappaa kyytiin, nää on näppäriä kantaa mukana. :) Täytyypä tutustua noihin kolmeykkösten tarjouksiin, jos vaikka jotain pientä..

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.