Näennäinen puhdistusvaahto

Tein ekskursion Anttilan kauneusosastolle. Joskus aikoinaan ostelin paljonkin kosmetiikkaa marketista, mutta tarpeet ja haaveet ovat siinä mielessä nousseet, että nyt hypistelen onnesta soikeana järjettömän kalliita selektiivisiä merkkejä, joihin ei tule ennen eläkeikää olemaan varaa. Ja varsinaiset hankinnat teen usein netissä, eli piipahdus Anttilassa tuntuu eksoottiselta.

En tiedä kielikö hiippailuni ulospäin miten erikoisesta ostostilanteesta oli kyse, mutta pälyilin ympäriinsä kuin viikkorahan saanut teini Stockalla. Haahuilin hyllyväleissä hyvän tovin ja kannoin lopulta kassalle muun sälän seassa tämän Nivean puhdistusvaahdon. Ja pari muuta pikkujuttua, mutta niistä myöhemmin.

En ole koskaan pessyt lärviä vaahdolla, joten odotukseni tuotteesta oli jotain muotovaahdon kaltaista, käsiin sulavaa höttöä. No höttöä juu, mutta sulavaa – ei. Tämä vaahto pysyy vaahtona, vaikka sitä kasvoilla miten veivaa. Todella hämmentävä kokemus.

Olen nyt vaahdottanut nassuani iltaisin meikinpoiston yhteydessä parisen viikkoa, mutta rehellisesti sanottuna en ole varma saako tämä puhdistusvaihe mitään aikaan. Olen vaahdottanut kuivia ja kostutettuja kasvoja, hieronut pitkään ja huuhtaissut hätäisesti, mutta vaahto on ja pysyy. Jollain tavalla tykkään tämän kanssa lutraamisesta, mutta väkisin tulee mieleen ämpärin kumoaminen hiekkalaatikolla: ajanviete ilman todellista tarkoitusta.

nivea_cleansing_foam

Osa skeptisyydestäni saattaa johtua etiketin lupauksista: ”cleanses deeply & moisturizes”. Mikä tuote muka on samalla sekä syväpuhdistava että kosteuttava? Phöhhöh, sanon minä. Näistä kahdesta kallistuisin enemmän kosteuttavan puoleen, sillä vaahtokäsittelyn jälkeen iho ei ala kiristää heti kuivumista seuraavana sekuntina, vaan sinnittelee toisinaan jopa silmämeikin poistoon kuluvan hetken.

Mun haparoivan sisältötietoarvailun perusteella tämä vaahto on kyllä koottu ihan järkevistä ainesosista, mutta jotenkin. Ehkä tuote on todella niin hellävarainen tai koostumukseltaan ja kemialtaan niin mullistava, että tällainen vanhan koulukunnan mikrokuituliinanpyörittäjä ei vaan vakuutu. Mukavaahan tämän rullaaminen kasvoilla on, sitä ei käy kiistäminen.

Meikinpoistoon yksinään, ei missään nimessä. Höpöhassuttelevaan ja kivantuntuiseen iltapesuhetkeen joka taataan selustasta käsin vielä kunnollisella kasvovedellä, mainio.

Muistikuvani perusteella halpaa kuin..no se.

Taustalla soi: Dido

10 Comments Lisää omasi

 1. Tiia sanoo:

  Moikka! Voisitko tehdä postauksen siitä, kuinka kasvot tulisi oikeaoppisesti puhdistaa meikistä ym. liasta, jota päivän mittaan iholle kertyy? Tai voisitko vaikka täällä kommenttiboxissa hieman valaista tuota asiaa :). Ja mitä tarkoittaa ”kaksivaiheinen” ihonpuhdistus?
  Aurinkoista sunnuntaita!

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Tervehdys! Sivusin aihetta aiemmin parin tuote-esittelyn ohessa, mutta voisin kai jäsennellä sanani vielä erikseen.

   Pesurutiineja sivuava blaabla löytyy täältä: http://viilankantolupa.bellablogit.fi/2013/01/18/kuivan-ihon-iltapesu/ .

   Lyhykäisyydessään kaksivaiheinen puhdistus tarkoittaa sitä, että ensin iholta poistetaan kaikki meikki (esimerkiksi öljyllä tai puhdistusvoiteella) ja sen jälkeen kasvot puhdistetaan erikseen puhdistusmaidolla, -vaahdolla tms, joka irrottaa ihon pinnasta lian ja vielä viimeiset meikinjäämät. Oikeaoppista olisi tämän jälkeen vielä käydä kasvot läpi kasvovedellä, jotta ihohuokoset jäävät varmasti puhtaiksi. Noin niinkuin pelkistetysti.

   Nyt kun kaksoispuhdistus alkaa itselläni rutinoitua, olen perehtymässä kaksoiskosteutuksen maailmaan. Mutta siitä älkää kysykö vielä mitään. :)

   1. Tiia sanoo:

    Kiitos tästä valaisusta :) ! Itseltäni on siis aina jäänyt tuo puhdistusmaito välistä pois. Nyt osaan siis korjata tuon virheen :).

 2. Tiina sanoo:

  Minä olen tykännyt noista puhdistusvaahdoista, käytössä on ollut Dermosilin vaahtoja kolmea erilaista; sekaiholle, kuivalle iholle ja luonnonkosmetiikkasarjaan kuuluva vaahto.

  Laiskoina iltoina pelkkä vaahtokin on riittänyt puhdistukseen, jos ei ole nassussa vedenkestävää meikkiä.

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Mä olen sellainen varmistelija, etten luottais pelkkään vaahtoon, joka ei edes muutu maitomaiseksi. Mutta toi nivealainen onkin ainoa, jota olen kokeillut. :)

 3. Taru sanoo:

  Mitä mieltä olet pois pyyhittävistä puhdistusmaidoista ?
  Olen jo muutaman kuukauden vältellyt vesipesua ihan testimielessä, mutta paha sanoa lopputuloksesta, kun samaan aikaan aloitin säännöllisen nassun rasvauksen :P Ei ole tapahtunut mitään muutosta suuntaan tai toiseen, mutta silti vähän epäilyttää…? Tukinko pidemmän päälle loputkin huokoset?

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Mjaa, nyt liikutaan kyllä mun osaamisalueeni reunamilla. En mä usko, että sä saat millään emulsiomaisella ihohuokosia tukkoon, mutta jos arveluttaa, niin voisit kokeilla vielä ennen rasvausta pyöritellä kasvoilla sellaista mikrokuituliinaa. Eikä puhuta nyt lattiarätistä, vaan kasvojen iholle tarkoitetusta hienojakoisesta ”pyyhkeestä”, joka kastellaan kuumalla vedellä ja joka kuorii kasvot kevyesti. Ei vesipesua, mutta ehkä tehokkaampi lopputulos kuin pelkällä maitopyyhinnällä. Meneekö vaikeaksi?

   1. Taru sanoo:

    Buahhahhaah, vessassa roikkuiskin sopivasti mikrokuitusiivousliina :D Njoo, mistäs mä löydän sellasen naamalle sopivan version? Kuulostaa melko näppärältä, kuoriminen on aina kivaa :D

    1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

     No kävipä kinkkiseksi. Yritin muutamasta isommasta verkkokaupasta katella, mut ei onnistanut. Kysäsepä sitä jostain kemppariosastolta, kun seuraavaksi piipahdat. Varmaan ainakin noissa kahdessa suuremassa tavaratalossa on, vaikkei verkkokaupassa näykään. Mä ostin omani niin kauan sitten, etten kuollaksenikaan enää muista mistä se on. :)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.