Mikrokuituliina kasvoille

Käytän noin kerran viikossa (tai kuussa, toisinaan kas kun unohtuu) kasvojen puhdistuksen yhteydessä mikrokuituliinaa. Satuin vilkaisemaan muutaman keskustelupalstan viestiketjuja aiheesta ja aika moni tuntui pitävän tätä ihan vitsinä. Toivotaan, että joku huutelijoista eksyy tänne, sillä tämä on kaikkea muuta kuin vitsi.

Mikrokuituliina on kasvojen kuorintaan tarkoitettu karhea kangaspala. Liina kastellaan lämpimällä vedellä ja sitä pyöritellään kasvojen iholla alkupuhdistuksen jälkeen. Tiedän tätä käytettävän myös meikinpoistoon, mutta herkkäihoiset (kuten minä) ottavat varman päälle tekemällä kaiken muun mahdollisimman hellästi. Nenä ja leuka, jotka tuntuvat nykyään  keräävän hysteerisen määrän pientä näppyä, saavat kuorintaliinakäsittelyn kahdesti viikossa. Saunan jälkeen tämä menetelmä on tehokkaimmillaan, kun iho on valmiiksi pehmeä ja ihohuokoset lämmöstä laajenneet.

Liinan voi pestä koneessa 60 asteessa. Omani pääsee rumpuajelulle noin kerran kuussa ja joskus useamminkin, jos siltä tuntuu. Käytän kasvoille myös erillisiä kuorinta-aineita (Cliniquen 7 Day Scrub Cream on loistava), mutta yritän mahduttaa viikkoon ainakin yhden liinailun. Mama-slangia – ryöstetty pinnalliseen kosmetiikkablogiin, hähä.

Yritin kerrankin etsiä valmiiksi paikkoja, josta tätä nuukailuvälinettä voisi hankkia, mutta useammin kuin tätä, löysin nettikaupoista kuorintakintaita. Niiden pinta on selvästi karkeampi ja sopii paremmin vartalon iholle. Jos iho on paksu tai rasvainen, mikrokuituliinan sijaan voi uskoakseni käyttää myös kasvosieniä, jotka ovat suurihuokoisia, puolikovia pesusieniä. Minun prinsessaihoani ne raapivat, mutta en väitä, etteikö niillekin käyttäjäryhmä löytyisi.

Mikrokuituliinan löysin tavaratalosta ainakin Duroyn pisteeltä ja hinta jäi alle vitosen. Jos kasvojen kuoriminen ei vielä kuulu rutiineihisi, osta tämä.

Taustalla soi: All Saints

3 Comments Lisää omasi

 1. Taru sanoo:

  Jes, kiitos! Muuttaa ehdottomasti tänään peilikaappiin, mikäli Prismasta vaan löytyy :)

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Jos ei löydy, niin mä käyn ostamassa ja postitan. :)

   1. Taru sanoo:

    Kiva :) Mä ilmoittelen kuinka käy!

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.