Mintuissa

Hhhhuoomenta, kevättä pinnassa! Paitsi vartalolla, tänään myös luomilla.

Maailman helpoin näyttävä silmämeikki koostuu seuraavista: yksi voidemainen luomiväri pohjustukseksi (tässä MAC Pro Longwear Paint Pot sävy Vintage Selection), maukkaan väristä pigmenttijauhetta (tässä MAC Archie’s Girls Lucky in Love) ja musta siiveksi venytetty eyeliner.

Painele pohjustus puhtaalle luomelle sormella. Ripsityvestä melkein kulmaluulle tai niin ylös kun haluat väripigmentin häivyttää. Ilman pohjustusta pigmentti ei tartu eikä pysy. Jotta ehdit kiinnittää pigmentin pohjustukseen ennen sen kuivumista, etene silmä kerrallaan.

Heti kun olet painellut pohjustusvoiteen luomelle, kasta sormi pigmenttiin ja painele luomelle rauhallisin liikkein. Jos otat pigmenttiä koko sormenpäällisen, voit rullata värin luomelle silmää myötäilevällä liikkeellä keinuttaen. Painele mahdollisimman pitkään yhdellä sormellisella, jotta väriä ei varise kasvoille. (Tai, jos olet välkky, tee silmämeikki ensin ja levitä meikkivoide vasta sitten.) Painele haluamasi määrä pigmenttiä haluamallesi alueelle ja son valamis. Häivytä jos tykkäät, mutta liika hätyyttely saattaa aiheuttaa karisemista. Häivyttelyn kaltaista ulkoreunan pehmittelyä voi tehdä myös painelemalla häivytyskohtaa puhtaalla sormella.

Kun molemmat luomet on väritetty, tee ripsityveen musta rajaus ja jos luonnistuu, piirrä ulkonurkkaan siipi. Rajauksen voi myös jättää pois. Olin tämän kanssa ihan kahden vaiheilla, mutta arpa kallistui kajaliin. Ilman rajausta metallinhohtoinen värimeikki on pehmeämpi, romanttisempi, eteerisempi ynnä muita muotilehdistä tuttuja sanoja. Ei siis paha, kannattaa kokeilla. Minttusin silmät myös alaripsien tyvestä ja ilme valottui vielä pykälän lisää.

Runsaasti ripsiväriä, heleän pinkkiä poskipunaa ja nudet mattahuulet. Mää tykkään! Mintut pysyvät tikattuina paikoillaan koko päivän ja näillä jos millä tekee mieli vinkata vähän silmää.

Kevät.

Taustalla soi: Mint Royale

8 Comments Lisää omasi

 1. Päivi sanoo:

  Nätti meikki! Oli kivaa nähdä tuo pigmentti in action. Loin siihen ständillä kiinnostuneita katseita, mutta en ostanut. Minun tulee liian harvin käytettyä pigmenttejä.

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Se on valloittanut mun sydämen vasta nyt männäviikolla, mutta nyt on kolahtanut kovaa. Niin kiiltävä! Voi olla että joudun venyttämään AG-budjettiani vielä yhden pigmentin verran..iiks. :)

 2. Jenni sanoo:

  Tosi kaunis meikki, tykkään ihan hulluna! :)

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Kiitos! Helppo kuin mikä, mutta silti näyttävä. :)

 3. Maria. sanoo:

  KAUNIS! Ostin just pari päivää sitten mintunväristä luomiväriä. Mikä tuo huulipuna on?

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Kiitos. :) Huulijutun kanssa jouduin oikein miettimään, mutta luulen että huulilla saattoi olla iiihan vähän meikkivoidetta pohjalla (ehdoton ei-ei!) ja sen päällä vaaleanpunaista huulikiiltoa MACin eräästä vanhasta kokoelmasta, sävyssä Pink Fade. En yleensä tunne oloani kotoisaksi näin värittömissä huulissa, mutta tässä meikissä ne antoivat sopivasti tilaa minttuluomille.

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.