Keskustelua mineraalimeikeistä

Ehtoota, tänään haluaisin jutustelun sijaan keskustella. Luin eilen KJB:n teräväsanaisen artikkelin mineraalihypestä ja nyt kuulisin mielelläni teidän suhteestanne mineraalimeikkeihin. Oman skeptisen asenteeni olen tuonut blogissa esiin jo useamman kerran, mutta KJB jotenkin sanallisti epäluuloisuuteni aika hyvin. Kaikki meikit sisältävät mineraaleja ja markkinointipuheilla saadaan julki paljon väärää tietoa. Nyt tahtoisin nostaa kissan pöydälle. Mineraalimeikit – hyvästä, pahasta, yhdentekevää?

Käy alustukseksi lukemassa KJB:n artikkeli täältä ja palaa sen jälkeen kertomaan oma tarinasi kommenttilaatikkoon. Miksi käytät tai et käytä mineraalimeikkejä? Oletko tosiuskovainen, skeptikko, käännynnäinen vai sivustaseuraaja? Mitä ajatuksia artikkeli herätti?

Mielipiteitä puolesta ja vastaan, tarinoita tosirakkauksista ja yhdenyön virheistä – jakakaa! Ja jottei kukaan pääsisi saivartelemaan, niin kyllä, kaikissa meikeissä on mineraaleja, mutta tässä tarkoitamme nyt niitä tuotteita, joita markkinoidaan ensisijaisesti mineraalipohjaisuuden ansiosta.

Taustalla soi: Gotye

27 Comments Lisää omasi

 1. Taru sanoo:

  Jep, useita meikkivoiteita markkinoidaan mineraaleina, koska mineraalit on hot. Mutta ero on aika huima, esim. Lumenen ja everyday mineralsin välillä. Ihan jo edes ilman inciin kurkkaamatta pointsit menee everydaylle; 30 min juoksulenkki vesisateessa ja pohja on virheetön. Kuinka moni Lumenen ”mineraali” (ja ilman puuteria) pystyy samaan? Tai 12 tuntia menossa paikasta a paikkaan b, eikä nassu kiillä edelleenkään. Tällä naamalla ihan järjetön saavutus!

  Ja jos sitten siihen inciin…. Ihan vakavissani hieron kyllä naamaani mitä tahansa luonnontuotetta mieluummin kuin kemikaalimössöä. Hieno esimerkki tästä on eräs kulttimaineessa oleva silmänympärysvoide, jota testasin viikon verran myös ikäviin juonteisiin huulten ympärillä. Noh, onpahan duckface ja vaalea rinkula suun ympärillä. Pistänkö enää lähellekään silmiä? En saletisti. Veikkaan ettei mikään mica tai kaoliini kykene samaan…..

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Ne, joilla on tosi rasvainen iho ovatkin varmasti yksi käyttäjäryhmä, joka hyötyy jauhemaisesta pohjasta eniten. Ja niin kauan kuin jokin asia tuntuu luontevalta itselle, eikä aiheuta ongelmia, tilanne on ideaali. :)

   Mä olen kokeillut parin eri merkin jauhemaista pohjaa, enkä tullut juttuun oikein kummankaan kanssa. Osittain voi johtua myös siitä, että mulle on vaan luontevampaa levittää voidemaista tuotetta, kuin pöllytellä jauheiden kanssa.

 2. Korundi sanoo:

  Täytyy tunnustautua mineraalipohjan nimeen vannovaksi! En tosin yritä käännyttää muita, vaan totean vain, että itselleni se on osoittautunut pelastukseksi. Olen koko pienen ikäni yrittänyt löytää toimivaa pohjaa, ja muistan lukuisia epämiellyttäviä kokemuksia voidemaisiin meikkivoiteisiin liittyen. Ennen kuin löysin mineraalipohjan kokeilin tarkoituksella tavallista useampia meikkivoiteita, mutta aina sama tulos, naama kiilsi jo varhaisessa vaiheessa päivää. Eikä onni löytynyt ensimmäisen mineraalimeikkipohjan kanssa. Esimakua koostumukseen sain L’Orealisin mainostamasta mineraalimeikistä, ja siitä tykättyäni siitä siirryin Bare Minrealsiin ja siitä Lily Loloon, mutta vasta Everyday Mineralsiin jäin, enkä pois ole vaihtamassa. Tämän myötä ensimmäistä kertaa elmässäni pohja ei tunnu lähtevän alta kesken päivää, se näyttää samaan aikaan luonnolliselta, mutta peittää, ja iho tuntuntuu voivan hyvin.

  Sittemmin olen käyttänyt säännöllisesti saamiani meikkivoidetesteitä, tai blogin kautta kerääntyneitä meikkivoiteita, muttta yhtä kaikki, mikään ei ole saanut aikaan samaa tunnetta tai pitävyyttä kuin luottopohjani. En yritäkään väittää mineraalipohjaa ihmetuotteeksi, se vain on tuote, joka sattuu toimimaan minulla loistavasti. :) Everyday Mineralsillakin on eri pohjia, esimerkiksi Jojoba pohjasta en tykännyt, mutta heiltä vast ikään lopettu hieman hohtava pohja taas oli ihan loistava. Nyt olen semi-matten käyttäjä, ja tykkään kyllä siitäkin, mutta haikailen lopetetun meikkipohjan perään. Itse näen mineraalimeikkipohjan yhtenä vaihtoehtona siinä missä minkä tahansa toisen meikin, jollain se toimii, toisella ei, ja niinhän se on kaiken muunkin kanssa :)

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Viisaita sanoja. :)

 3. Juille sanoo:

  Vähän samoilla linjoilla olen. Käytin melkoisen tyytyväisenä mineraalipohjia pari vuotta, mutta sitten ne alkoivat jostain syystä pistellä ja ärsyttää ihoa. Aluksi vähän, ja vain ihon hikoillessa, lopulta jo heti levittämisen jälkeen ihan sietämättömästi. Eivät siis ainakaan omalle herkälle iholleni sovi.

  Vismutti aiheutti mulle aknen alunperin. Olen aina ollut hyväihoinen, mutta kuukausi-pari BareMineralsin Original -pohjan käyttöönoton jälkeen iho alkoi kukkia (kaiken lisäksi otin käyttöön myös sen BM:n ’yöpuuterin’, jossa myös on vismuttia – turhamaisuudesta saa kärsiä! ;). Yhdistin sen vismuttiin aika pian (+lisäksi olin superstressaantunut silloin), mutta iho ei parantunut vaikka lopetin BM: käytön. Vasta vuoden taistelun jälkeen iho rauhoittui kun löysin iholle hyvin sopivat hoitotuotteet. Luulen, että ihoni oli herkässä tilassa muutenkin, ja BM vain oli yksinkertaisesti se kuuluisa viimeinen pisara, joka sai sitten iho-ongelmat oikein kunnolla valloilleen.

  Nyttemmin olen siirtynyt kokonaan nestemäisiin meikkivoiteisiin takaisin. Ja vaikka silikoni jonkin verran tukkii ihoani, on se mielettömän paljon paremmassa kunnossa nyt kuin mineraaliaikoina :) Toki siis mineraalit monelle sopivat loistavasti, mutta jotenkin puheet siitä että ne ovat sopivia ja jotenkin ’terveellisiä’ kaikille ovat mun mielestä ihan roskaa.

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Toinen niistä mun käyttämistä jauhepohjista alkoi lähes välittömästi kutittaa iholla. Kutina laantui päivän mittaan hiukan, mutta nestemäiset meikkivoiteet eivät ole koskaan aiheuttaneet vastaava. Kyseessähän saattoi olla vain yksittäinen sattuma, mutta enin uteliaisuus laantui jo yhden huonon tuotteen jälkeen. Parin suuremman brändin jauhemaiset ovat vielä kokeilematta, mutta en ole saanut aikaiseksi perehtyä niihin vielä.

   Olen tainnut tuosta vismutista kuulla jossain aiemminkin, kökkö homma. Pääasia on, että olet löytänyt ihollesi sopivat tuotteet jotka eivät aiheuta ärsytystä. :)

 4. Emilia / Uusi Kuu sanoo:

  Mä löysin Bare Mineralsit muutama vuosi sitten. Kuten tiedät, mä olen akneen taipuvainen , ja syönyt pari kuuria Roaakin tässä neljän vuoden sisällä.

  Mä en niinkään lähde ajatteleemaan mineraaleja ekologisena tai iholleni jotenkin ”luomuisampana” vaihtoehtona, vaan ajattelen, että se, mikä toimii, toimii, ja niin hyvä.

  Mulla noi mineraalit toimii. Ainoat meikit, joilla sain lopulta sen inhottavan pakkelimaskin naamaltani. Eli sama vika, kuin Korundikin tuossa yllä mainitsi, naama kiilsi jo parin tunnin jälkeen kun meikkinä oli noi ”tavalliset” tuotteet. Mulla nimittäin oli aina siinä tavallisessa meikissä nuhruinen olo, naama oli kuin velliä jne. Olo oli suoraan sanottuna likainen.
  Tuo roa-kuuri on myös sen verran ärtsy, että sen aikana meikiltäkin vaaditaan paljon. Uskon, että noiden ansiosta mä selvisin kuureista aika vähällä; Iho oli tosi ok kunnossa, ja pahimmilta kuivumisiltakin vältyin.

  Nykyään olen sekakäyttäjä. Levitän iholleni Lancomen meikkivoidetta, mutta muun pohjustuksen käytän mineraaleista. Varjostukset, isommat peittämiset jne… Toimii mulla hyvin.
  Mineraalejen ansiosta varmaan myös opein, että vähemmän voi olla enemmän, eli namaa ei vältsysti paranna sentin pakkeli, vaan kauniimpi lopputulos tulee ilman blascoja, vaikkakin sieltä läpi jotain virheitä vilkkuisikin.

  Kenelle sopii, kenelle ei. Mulle sopii hyvin. Baren faux tan on muuten ainoa rusketusvoide, josta mä en saa välittömästi finnejä. Pari tippaa päivävoiteen sekaan, ja naamassa on luonnollisen (tosi luonnillisen!) värinen terve sävy.

  Niin, ja käytän niitä perusversioita, en mattaa. Musta se hehku, mikä noissa on, on tosi ihana. Taittaa kivasti valoa, ja huijaa sekin ihosta tasaisemman näköisen.

  Mä ymmärrän hyvin, että ihmiset, joilla on perus terve iho ja normaali ihotyyppi, eivät tarvi mineraaleja, eivätkä jaksa niiden vuoksi paljoa hehkutella. Mutta jos ongelmia on, kannattaa mun mielestä mineraaleille antaa mahdollisuus! :)

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Tässä näyttäisi jonkinlaisena kaavana olevan tuo rasvoittuvuus. Sehän on aihe, josta mä taas en tiedä yhtikäs mitään, yst. terv. nimim. Aavikkoruusu. :D

   Mäkään en tuomitse tuotetta vain koska se ei ole mulle hyvä, sillä se voi hyvin sopia jollekin toiselle, vaan enemmän mun korvaan särähtää se markkinointityyli. Olen tarkka siitä, miten sanoja käytetään ja jos tuotetta X nostetaan mollaamalla tuotetta Y, se saa mun niskakarvat pystyyn heti. Eikä tämä rajoitu pelkästään meikkivoiteisiin, vaan härskiä peliä pelataan kyllä kaikenlaisessa bisneksessä. Jos tuotteen takana on riittävän vahva näyttö, ylisanoja ja suurentelua ei tarvita.

   Kiva kuulla, että olet löytänyt tasapainon ihosi kanssa. :)

 5. hiikka sanoo:

  Minä olen nykyään sekakäyttäjä, eli käytän molempia mineraaleja ja tavallisia meikkejä, pari vuotta sitten ihoni sekosi täysin ja ärsyyntyi kaikesta suurinpiirtein mitä käytin, vain pari kosteusvoidetta jäi mitä pystyin käyttämään, löysin silloin mineraalimeikit ja niistä muutaman sarjan mitä pystyin käyttämään (ylläri, ylläri, ne sarjat ovat sellaisia joissa ei ole vismuttia) Ja olen vältellyt micronized tuotteita kaikissa meikeissä, enhän voi tietää, meneekö sellaiset tuotteet jopa ihon läpi + ei ne voi olla hengitysteille hyviä…?
  Mineraalimeikkipohjissa on yksi hyvä puoli, jos vetäisit överit eli sait superpuuteripinnan (se on tosi kaunis ;) voit ottaa jonkun viimeistelysuihkeen ja korjata pinnan (*vink* myös Avenen thermal water sopii tähän ja jopa hyvin, tuote tulee pullosta paineen takia ohuena suihkeena)
  Eli summasummarum, jos on rasvainen iho, voi mineraalimeikki olla tosi hyvä ja kesän kuumimmat päivät aivan loistava, tosin kuivaihoinen voi sekoittaa tuotteen kosteusvoiteeseen ja sitten levittää kasvoille.

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Nyt täytyy sanoa, että tuo kosteusvoiteen kanssa miksaaminen oli mulle ihan uusi idea. Voisinkin tässä joku päivä kokeilla sitä se ei-kutittavan jauhepohjan kanssa.

   Mä joudun toisinaan käyttämään kosteutussuihketta ihan vaan tavallisenkin meikin kanssa, jos riittävä vedenjuonti on jäänyt vahingossa väliin. Mun iho on niin ohut ja kuiva, että se reagoi heti.

   Tuo nanoteknologia onkin kinkkinen juttu. Mun pitää nostaa kädet pystyyn, sillä en ole päivittänyt tietojani tämän tiimoilta ihan viimeaikoina. Kunpa joku vaan kirjoittaisi aiheesta selkokielellä ja puolueettomasti.

   1. hiikka sanoo:

    Tämä kosteusvoiteeseen mixaus tuli kaikkein kuivimmassa ihon vaiheessa, naama hilseili aivan järjettomästi ja punoitti, käytössä oli aika paksuhko mineraalimeikki (jauheena) mahdoton saada lainkaan siistiä jälkeä, vähän aikaa itkeskelin, että pitääkö mennä tän näköisenä asiakastapaamiseen ja ajattelin hitot mene, sekoitan tätä jauhetta tohon apteekkirasvaan kai siitä jotain värivoiteen tapasta tulee… tuli siitä, muistaa vaan sekoittaa tarpeeksi kauan ettei ole paakkuja ja vahtii vähän määrää, enempi jauhe ei ole oikeasti hyvästä ;)

    1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

     Kiitos vinkeistä, kokeilen! :)

 6. Kristina sanoo:

  Kun puhutaan perinteisen ja mineraalimeikkien erosta, pitäisi tuoda esille ei niinkään asia mitä mineraalimeikit sisältävät, vaan mitä ne eivät sisällä. Mineraalimeikeistä ( tarkoitan tässä sarjoja, jotka oikeasti eivät sisällä mitään muuta kun mineraaleja) on jätetty pois:parabeenit, petrokemian tuotteita (silikoni, parafiini, vaseliini) keinotekoiset väriaineet ja hajusteet, formaldehydit, emulgaattorit kuten PEG-yhdisteet, eläinperäiset rasvat ja proteiinit kuten tali, ihra ja eläinperäiset kollageenit ja nano- partikkelit. Pitkä lista, eikö vaan. Ja tässä oli vasta osa niistä aineista, mitä perinteisen kosmetiikan valmistajat käyttävät.
  Listan ainesosat saattavat herkkäihoisille aiheuttaa ärsytystä, ohentaa ja kuivattaa ihoa tai jopa laukaista couperosan. Työssäni olen todennut, että todella monet suomalaisista kärsivät couperosasta ja ovat herkkäihoisia. Toinen puoli listan aineissa on se, että ne rasittavat luontoa.
  Itse olen mineraalimeikkejä käyttäny jo melkein 10 vuotta. Välillä ostanut muutakin, mutta aina todennut, ettei perinteinen meikkipohja vetää vertoja mineraalipohjalle. Minulta kysytään usein, että mitä meikkiä sä käytät kun sun iho hehkuu ja on noin kaunis. Se on se mineraalimeikki, joka saa sen aikaiseksi. Mineraalipohja näyttää niin luonnolliselta, ihan kun se olisi toinen kerros omaa ihoa.
  Muistaakseen ensimmäinen mineraalisarja jota kokeilin oli Lily Lolo. Tykkäsin siitä heti kovasti. Sitten käytin Everyday mineraalimeikkejä ja nekin oli hyviä. Siirryin kuitenkin takaisin Lily Loloon, koska sarja on kehittynyt vuosien varrella aika kivasti. Maaliskuun alusta aloin myymään Lily Loloa omassa kauneushoitolassa ja teen niillä meikkejä. Halusin, että asiakkaani saisivat myös kokea tämän sarjan ihanuudet. Joka ikinen kerta, kun laitan asiakkaalle hänen elämän ensimmäisen mineraalipohjameikin, saa se heidät suorastaan sanattomaksi. He eivät usko, että heidän iho voi näyttää näin luonnollisen hehkuvalta ilman, että se olisi meikatun näköinen ja siihen olisi käytetty kaiken maailman peite- ja valovoiteita. Täytyy myös mainita, että tiedän mineraalimeikkeihin hurahtaneita niin kaksikymppisiä, kuin myös yli kuusikymppisiä.
  Summa summarum: mineraalimeikkejä verrattaessaan perinteisiin meikkeihin, kannattaa pitää mielessä mitä ainesosia ne eivät sisällä verrattuna perinteisiin, eikä niinkään sitä, että kaikki meikit sisältävät mineraaleja. Toiseksi kannattaa mineraalimeikkisarjaa valittaessa olla tarkkana, onko oikeasti kyseessä sarja, joka ei sisällä mitään muuta kun mineraaleja. Toki nekin sarjat ovat varmasti hyviä, joihin on muutakin luonnonkosmetiikan ainesosia lisätty, mutta silloin on suurempi riski, että kyseinen meikki herkistää ihoa. Ja aina kannattaa ensiksi kokeilla, jotta saa omia kokemuksia, ennen kun kehittää itselleen ennakkoluuloja ja ajatukisia siitä, onko kyseessä markkinointikikka ja suuri kosmetiikka-alan huijaus.

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Siitähän KJB:n artikkelissa juuri puhuttiinkin, että kuluttajan on lähes mahdotonta tietää, minkälaisista raaka-aineista tuotteet on valmistettu. On luotettava valmistajan sanaan ja kukapa nyt ääneen kuuluttaisi käyttävänsä sitä sekundaa? :)

   Olen kokeillut parin merkin jauhemaisia pohjia, mutta ne eivät olleet iholleni sopivia. Ihan mielenkiinnosta kokeilen kuitenkin vielä ylempänä annettua vinkkiä jauhepohjan sekoittamisesta kosteusvoiteeseen.

   Mielelläni kokeilisin myös sinun tekemää meikkiä, sillä LL ei vielä kuulu kokeiltujen listalle. Seuraavana vapaapäivänä? :)

 7. Karoliina sanoo:

  Mä olen nyt puolitoista vuotta käyttänyt BareMineralsia ainoana meikkipohjana, ja saanut joko sen avulla tai sitten muuten vain tässä samalla ihoni hyvään kuntoon. Ja kerran kun on ryhtynyt mineraalipohjaa (siis juuri sitä jauhemaista) kasvoille käyttämään, näyttää sen jälkeen kevyinkin meikkivoide paaklatulta – ja itse rakastan BM:n tuomaa hehkua ja nude-vaikutelmaa!

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Moni sanoo samaa ja vannoo nimenomaan sen hehkun nimeen. Ehkä jonain päivänä otan asiakseni etsiä tällaisen taikajauheen. :)

 8. F sanoo:

  Mineraalimeikit on kuin uskonto, ihan samoin kuin selektiivisen kosmetiikan nimeen vannovat, 100% luonnonkosmetiikan nimeen vannovat jne. Itse yritän olla seuraamatta mitään ”aatetta” ja keskityn kuuntelemaan omaa kehoa/ihoa. Myönnän, etten ole kokeillut mineraaleja, mutta toisaalta ei ole ollut koskaan myöskään mitään tarvetta kokeilla. Eli olen melko jäävi sanomaan mitään siihen tykkäänkö vai en.

  Pääasiassa kaikki markkinoilla oleva kosmetiikka on ihan yhtä terveellistä tai epäterveellistä (toiset ehkä eri tavalla kuin toiset). Ja kaikki kosmetiikka on kemikaaleja (kaikki mikä luonnossa on, happi ja vesi mukaan lukien, on kemikaaleja). Ihmiset allergisoituu ja herkistyy eri asioille, mutta mediapaniikki asian ympärillä on aika huvittavaa. Esim. parabeenikammo on erikoinen ilmiö, ovathan parabeenit ehkä yksi parhaiten siedetty säilöntäaine kosmetiikassa. Jos ei ole parabeenejä, ne on korvattu jollain muulla.

  Oikeastaan koko meikkien turvallisuuskeskustelu on vähän samaa luokkaa kuin hiilarikeskustelu. Jakaa ihmiset ikävästi leireihin.

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Totta haastelet. Molemmilla puolilla seisoo jengiä hampaat irvessä. :) Enkä mä halua viedä keneltäkään pois hyvän meikkipohjan autuutta, mutta kyseenalaistan nimenomaan sen autuaaksitekevän korulauseilun. Samaa mahtuu tietysti sinne selektiivisenkin kosmetiikan joukkoon, tervettä harkintaa saa nykyään käyttää aika monessa ilmansuunnassa.

   Parabeeneistä täysin samaa mieltä. Olen ymmärtänyt että koko haloo lähti jonkinlaisesta väärinymmärryksestä ja/tai epätarkasti tehdyistä tutkimuksista? Varsinkin näin kuivaihoiselle se yleisin (ja ainoa?) korvaava vaihtoehto eli alkoholi ei ole ainakaan parempi vaihtoehto. Mutta jauhemaisissa tuotteissa harvoin kai muutenkaan käytetään säilöntäaineita, joten siinä mielessä tuo jauhepohjan parabeenittomuus on vähän tyhjä väite.

   Löysin tässä samalla selaillessani jonkun EUR-Lexin hirviömäisen pitkän listauksen kosmetiikan aineosista ja aloitan siihen perehtymisen heti kun luppoaikaa löytyy. Mielenkiintoisia juttuja. :)

  2. Tyty sanoo:

   Minusta tuo uskontovertaus on vähän kohtuuton. En ole koskaan lähtenyt mihinkään hypeen mukaan, luonnonkosmetiikkaa en ole myöskään kokeillut (ehkä pitäisi, voisin vaikka yllättyä), mutta mineraalimeikit todellakin ovat erilaisia kuin tavalliset. Niiden käyttäjät puhuvat niistä, koska monetkaan eivät ole kuulleet vielä moisista (tai uskaltaneet kokeilla), koska varsinkaan aitoja (ja parempia ja halvimpia) ei mainosteta oikein missään ja toisaalta markettituotteet ovat antaneet mineraalimeikeille (yhtä) huonon maineen (kuin tavallisillekin meikeille). Lisäksi käyttötapa on erilainen kuin tavallisissa.

   Kaverini kokeili, piti tuloksesta, toiselle kaverilleni suosittelin niitä, koska valitti hormonaalisista syistä tullutta akneaan, jota ei tavallinen meikkivoide peittänyt. Hän myös kokeili ja yllättyi jauheen peittokyvystä, ja nyt odottelemme yhteistä tilausta. Myös erittäin kuivaihoinen äitini, jonka ”pakotin” kokeilemaan, ei pitänyt tulosta ollenkaan huonona.

   Itse luettuani positiivisia kokemuksia uskaltauduin hankkimaan aloituspaketin ja vaikka olen sittemmin todennut, ettei BareMinerals minulle ole paras vaihtoehto, niin jo kahden päivän käytön jälkeen ihoni oli kirkkaampi kuin koskaan lapsuuden jälkeen. En edes ole tarvinnut tilaamaani peiteainetta, koska a) finnejä ei enää tule ja b) pohja peittää tarpeeksi hyvin muutenkin. Lisäksi olen käyttänyt sitä myös joskus saamilleni näpyille (usein sen jälkeen, kun olen käyttänyt tavallista meikkivoidetta) ja se kuivattaa finnin yön aikana melkein aina. Aineosia olen oppinut sen verran lukemaan, että sinkkiä siinä on oltava, jotta se myös hoitaisi, mutta ei montaa muuta ainetta. Lisäksi ymmärrän jo jotain primereiden ja finishing powdereiden tuoteselosteista ja niiden eroista.

   Pidän myös siitä, että mineraalipohjalla saa halutessaan niin luonnollisen pohjan, ettei sitä edes kokeilemalla huomaa, ja voin lähteä kaupungille muuten meikkaamatta. Yleensä meikkivoiteen käyttö vaatii myös vähän muuta meikkiä, jotten näyttäisi oudolta.

   1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

    Täytyy sanoa, että olen kyllä tavannut hyvin fanaattisia jauhemaisten pohjien käyttäjiä, mutta toisaalta kysehän voi olla juuri siitä mitä sanoit. Mä voin tässä julkisesti nostaa käden pystyyn ja myöntää joskus kohkanneeni homeopatiasta ehkä toisinaan hiukan tarpeettomallakin volyymilla, kun nyttemmin olen oppinut hiljaisuudessa arvostamaan sitä että se toimii meillä, enkä enää kitarisat kireänä huutele sen eduista kylillä. Mutta kun jonkin asian on kokenut itselleen hyväksi, on toki luonnollista hehkuttaa sitä muille. Siksi alunperin laitoinkin keskustelun alulle, sillä on erittäin mielenkiintoista kuulla kokemuksia erilaisilta käyttäjiltä.
    Ja kiitos sinkkivinkistä, sitä en ole huomannut pitää silmällä.

 9. Johanna sanoo:

  Olen käyttänyt mineraalimeikkejä vuodesta 2008 ja tyytyväisenä jatkankin niiden käyttöä. Kuten jo edellä osa on kommentoinut, että ne toimivat rasvoittuvalla ja näppyläisellä ongelmaiholla ja sen allekirjoitan täysin. Meikkivoiteet muuttuvat minulla liejuksi aina puoleenpäivään menessä, pohjustus viivyttää liejuuntumista muutamalla tunnilla, mutta lopputulos on joka tapauksessa hirveä. Sanomattakin selvää on, että mineraalimeikkien kanssa ei ole samaa ongelmaa.

  Se, että mineraalimeikkejä mainostetaan iholle parempana vaihtoehtona ärsyttää, sillä en usko että mikään meikki varsinaisesti voisi olla toista ”parempi”. Kukin voi tosin valita omalle iholleen sopivat tuotteet ja jos mineraalit ärsyttää, on yksinkertaisesti käyttämättä niitä.

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Nimenomaan näin. Alunperin potkiskelin tätä keskustelua liikkeelle juuri sen tiedon janossa, että minkälaisille ihotyypeille ja mihin tarpeisiin jauhemaiset pohjat ovat osoittautuneet hyviksi. Koen saaneeni tähän hyviä näkökulmia. :)

 10. Sonia sanoo:

  Hype on onneksi menossa ohi, enää ei pukkaa koko ajan uusia mineraali- tai ”mineraali”meikkisarjoja isoilta merkeiltä. Oli miten oli, rakastan bareMineralsin pohjaa, oli siinä sitten vaikka kultaa tai kalliolaisen spugen nesteenpoistoa. Lopputulos on tärkein.

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   My point being, olet siis ostanut sen siksi, koska lopputulos näyttää hyvältä. :)

   Tosta viimeisimmästä ”ainesosasta” tuli ikävästi mieleen eräs kohtaus Kellopeli Appelsiinista. :J

 11. Päivi sanoo:

  Mäkin tykkään kovasti siitä, miltä ihoni näyttää bareMineralsin pohjan kanssa, mutta pelkään käyttää sitä sen varoittelun jälkeen, jota blogiini kommentoitiin bM-postaukseni yhteydessä. Juuri kun olen saanut ihoni parempaan kuntoon, olisi hyvin ikävää, jos se räjähtäisi uudelleen..

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Hankala tilanne, en osaa ottaa kantaa. :/

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.