Vinkkejä glitterlakan poistoon

Glitterrakastajien harakkayhteisö kohtaa lakanvaihdon yhteydessä raivostuttavan ikuisuusongelman; Miten hiivatissa se hile irrotetaan kynneltä? No tässä muutama jippo josta saattaa olla hyötyä. Kimallustaistoon kannattaa suosiolla käydä puhtaan asetonin kanssa ja jättää ne helläväraisemmat keinot muihin tilanteisiin. Allaolevia kikkoja voi käyttää ristiin ja soveltaa vapaasti sen mukaan, mikä tapa tehokkaimmalta tuntuu.

Tapa 1: Liotus
– Kääräise asetonilla valeltu pumpulilappu kynnelle, kieputa ympärille pala foliota ja anna hautua. Jos haluat nopeuttaa lakan pehmenemistä, kiedo käsi lämpimän pyyhkeen sisään.

glitterlakan_poistaminen

Tapa 2: Taiteltu vanu
– Taita vanulappu kahteen kertaan puoliksi. Saat kovan kolmionmallisen tyynyn, joka tehoaa hinkutustaistossa nopeammin.

Tapa 3: Kaksi kynttä kerralla
– Kastele pumpulilappu poistoaineella ja hiero siihen kahta vastakkaista kynttä yhtäaikaa. Pidä sormet ristikkäisessä asennossa toisiaan kohden ja tue alempaa sormea kämmentä vasten, jotta se pysyy paikoillaan.

Tapa 4: Kasvosieni
– Vaihda vanulappu kasvoille tarkoitettuun karheaan pesusieneen ja hinkkaa lakkaa sillä. Karkeampi kuin vanu, hienompi kuin viila. (Kuvassa tavallinen pesusieni, joka on vähemmän huokoinen ja siksi myös vähemmän tehokas, mutta toimii jotenkuten.)


Tapa 5: Alkuhionta viilalla
– Tämän kanssa sitten varovasti. Hio glitterlakan pinta rikki kynsiviilalla, mutta varo viilaamasta kynnen pintaan asti. Alkuviilauksen jälkeen normaali liotus ja/tai hinkkaus.

On olemassa myös glitterin kanssa käytettäviä kuoriutuvia aluslakkoja, jotka lähtevät kynsiltä kokonaisina liuskoina, mutta niiden toimintamekanismia en ole koskaan kokeillut. Skeptikko sisälläni veikkaa että joko ne vähentävät lakan kestoa tai tekevät hallaa oman kynnen pintarakenteelle. Kokeneemmat tarinoikoot kommenttiosiossa.

Bonus: Suojaa pöytäpinta ennen blingsodan aloittamista kontaktimuovilla.

Lisävinkkejä? Jakakaa!

Taustalla soi: Teddybears

2 Comments Lisää omasi

 1. Tipi sanoo:

  Harakka kiittää vinkeistä! :) Tuota foliojuttua pitää ainakin kokeille.
  Olen keksinyt oman tavan, joka ei ole kyllä hyvä millään tavalla, eikä tehoa kaikkiin lakkayhdistelmiin.
  Tarpeeksi monta kerrosta = lakkapino lähtee kynnestä irti liuskoina, kun repii. :/ :)

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   O-ou, kuulostaa pahalta. Yritetään keksiä jotain muuta, pliis? :D

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.