Luomivärin korjaaminen

Liittyen edellisiltaiseen epänapitusprojektiin, tässä lupaamani ohje lohjenneen luomivärin korjaamiseen. Helppoa ja nopeaa, kuten kaikki tekemäni. Tarvitset hajonneen luomarin korjaamiseen alkoholia ja nenäliinan. Moneen taipuva apteekkietanoli Desinfektol P käy desinfiointileikkien lisäksi myös tähän puuhaan mainiosti.

Suojaa käyttämäsi alusta leivinpaperilla, kontaktimuovilla tms. Kerää luomivärin jämät alkuperäiseen pannuun mahdollisimman tarkasti. Voit halutessasi murskata ne pieneksi, mutta itselläni tämä vaihe jäi väliin, eikä lopputulos ollut isoja palasia käyttämällä yhtään sen kummempi.

Kaada luomivärin päälle liraus alkoholia, ota käteen nenäliina ja paina mössöä voimakkaasti. Jos haluat luomivärinappiisi tasaisen pinnan, käytä jotakin pannun malliin sopivaa tasapäistä apuvälinettä. Painele massa tasaiseksi ja anna kuivua. Valmis!

Ihan uudenkarheaa ei kertaalleen säpälöityneestä luomiväristä tai poskipunasta tällä tekniikalla enää saa, mutta siistin ja käyttökelpoisen paketin kuitenkin. Puuteria tai meikkipuuteria en lähtisi alkoholilla lantraamaan, sillä niissä käytetyt ainesosat ovat paljon tarkempaa hienosäätöä, kuin tällaisten lähinnä pigmenttiä sisältävien värituotteiden.

Olen kuullut jossain neuvottavan että sama homma hoituisi myös geelimäisellä käsidesillä, mutta nestemäinen alkoholi on oman mutuni mukaan varmempi vaihtoehto. Jälleen kerran, mitä vähemmän liikkuvia (aines)osia, sen varmempi lopputulos.

Kaikenlaisia teeppäitte-ohjeita on netti pullollaan ja tämäkin oli varmasti monille tuttua kauraa, mutta toivottavasti tavoitin edes jonkun, joka on pudonneen meikkirasian kanssa joskus tuskaillut. Auvoisaa lauantaita!

Taustalla soi: Imagine Dragons

6 Comments Lisää omasi

 1. Juille sanoo:

  Voi kiitos! Nyt vaan korjailemaan paria säpäleistä luomiväriä, joita olin jo tyytynyt käyttämään puuterimaisina versioina. Aina oppii uutta :)

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Jes, mahtavaa! Ps. Ihanaa että joku muukin kukkuu hereillä tähän aikaan lauantai-aamusta. :)

 2. Juille sanoo:

  Kohtalotoveri! :) Joo, hereillä 5.30 lähtien erään metrinmittaisen uniterroristin toimesta..

 3. Myy sanoo:

  Pyöreissä pannuissa kannattaa kokeilla laittaa nenäliinan sisälle pannun kokoon sopiva (pesty) kolikko, helpottaa painelua :)

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Mä näin ton jossain linkissä, mut siinä kohtaa kun irrotusoperaation jälkeen alotin korjailuoperaation, alko olla hermo jo vähän kireällä. Jäi kaikki nyrkkiä pienemmät apuvälineet sivuun. :D

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.