Yhden siveltimen meikki

Vaikka tykkäänkin käyttää arkimeikkiin viittä tai kuutta eri sivellintä, joskus on hyvä haastaa välineurheilijan luonne ja palata perusasioihin. No, tänään otin sivellinmukistani yhden ainoan siveltimen ja tupsuttelin kaikki värit paikoilleen sillä. Ei lainkaan niin hankalaa, kuin olin pelännyt.

Piiikkiriikkisen huijasin tuon ylärajauksen kanssa, sehän ei oikein onnistu millään muulla kuin tarkoitukseen muotoillulla siveltimellä, mutta jos ajatellaan ilman sitä siipeä, mitäs tuumaatte? Voidemainen pohjustus, vaalea mattaväri, rusehtava taittoväri sekä tummanruskea varjostusväri – yhdellä ainoalla siveltimellä, häivyttelyineen päivineen. Ei paha!

Yleensä teen silmän kerrallaan valmiiksi asti ja kopioin toisen ensimmäistä peilaten, mutta tänään piti tehdä samat vaiheet molempiin silmiin, jotta värit pysyvät todenmukaisina. Opettavaista sekin.

Siveltimen taika piilee sen monipuolisuudessa. Se on suhteellisen litteä, jolloin värin pakkaaminen/paineleminen luomelle on näppärää ja siistiä. Sivellin on lappeellaan käytettynä oiva värkki luomivaon tarkkaan varjostamiseen, sillä se mahtuu kulmaluun alle juuri sopivasti. Harjaksissa on kuitenkin sen verran tuuheutta, että kun siveltimen kääntää pystysuuntaan, häivyttäminenkin onnistuu. Alaripsien tyveen saa levitettyä tumman reunuksen, kun otteen siirtää harjasosan tyveen ja karvoja litistää sormien välissä tiiviiksi viuhkaksi.

Mikäli joskus joutuisin sellaisen kammottavan tilanteen eteen, että olisi välttämätöntä tyytyä vain yhteen ja ainoaan meikkisiveltimeen, se olisi tämä MACin #239. Rajausväri vaihtuisi kynään ja meikkivoidekin levittyy tarvittaessa sormin, mutta tämän yhden  silmämeikkisiveltimen tarvitsen.

Nyt luottosiveltimet jakoon. Jos joutuisit jättäytymään yhden ainoan meikkisiveltimen varaan, mikä se olisi ja miksi?

Taustalla soi: Justin Timberlake

6 Comments Lisää omasi

 1. Päivi sanoo:

  Se olisi juuri MAC 239.

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Mä tykkään hirmuisen paljon myös siitä mun yhdestä Diorin matkasiveltimestä, joka on vähän saman tyyppinen, mutta paljon tiiviimpi ja pulleampi. Sillä saa paljon kaikenlaista tehtyä, mutta siitä ei edes litistämällä saa sellaista semi-tarkkuussivellintä.

   1. Päivi sanoo:

    Lähetin mun yhden luokkakaverinkin hakemaan 239:n. Lainasin sitä hänelle muutamaksi päiväksi, ja hän ihastui ikihyviksi. On tainnut tyttö vähän muutenkin saada MAC-tartuntaa minusta :D

    1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

     Sinusta? MAC-tartunta? Nyt en ymmärrä. :D

 2. Elisa sanoo:

  Minun valintani olisi täsmälleen sama. Jos pitäisi pärjätä kolmella, MACit 217, 219 ja 239 hoitaisivat homman. Tai no, nehän oikeastaan ovat ainoat siveltimet joita silmämeikkiini tarvitsen :)

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   I feel you. :)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.