Joik silmäkreemi

Pärstän tilalle vaihteeksi purkkeja. Tai siis yksi purkki, joka on esittelynsä ansainnut. Olen sivellyt silmäkulmiani poikkeuksellisesti luonnonkosmetiikalla nyt jo useamman kuukauden. Edellisen työpaikan hyllylle ilmaantui rehevä rivi etelänaapurissa valmistettua luomulaatuista kosmetiikkaa, johon piti oitis tutustua lähemmin. Silmänympärysvoiteen vaihtoarvo oli kaksi pientä seteliä, joten tottahan halusin tietää mitä arganöljy ja mangovoi tekevät linssinympäryksille.

Älkää kysykö liian tarkasti, mutta mielikuvakseni sarjan esittelystä jäi, että Joikin tuotteet on valmistettu luonnonmukaisista raaka-aineista ja ne tehdään pääosin käsityönä, pienissä erissä kerrallaan, jotta hyllyikä jää mahdollisimman lyhyeksi ja tuoreus säilyy. Tuotteiden tuoksut ovat poikkeuksetta huumaavan makeita, kirpeitä, pirskahtelevia ja aitoja. Näihin tietoihin kun lisätään linjan erittäin kohtuullinen hinta, aletaan olla sellaisen luonnonkosmetiikan äärellä, josta minäkin innostun.

Joik Silmaümbruskreem eli eyecream eli silmänympärysvoide on pesiytynyt purkkimetsääni niin luontevasti, että sen esittely on kokonaan unohtunut. Samasta syystä alkuperäistä paperikoteloa ei ole enää tallessa, mutta lisätietoja voipi katsella brändin englanninkielisiltä nettisivuilta.

Pakkaus on eleetön. Mieleeni aavistuksen tylsänkin puolella, muttei kuitenkaan tympeä. Hygieniasta huolestuneet voivat käyttää voiteen annosteluun spaattelia tai vaikkapa puhdasta pumpulipuikkoa. Bakteerikertymät eivät kummittele unissani öisin, sillä käytän silmänympärysvoidetta aina puhtain käsin kasvopesun jälkeen.

En erota voiteesta minkäänlaista tuoksua, edes sitä apteekkimaista ”tuoksuttomuutta”, mistä rapsahtaa pistetaulukossani neutraali + -merkintä. Voide on koostumukseltaan todella ohutta, kun ottaa huomioon täyteläiset pääraaka-aineet mangovoin ja arganöljyn. Yritin tässä välissä katsella tuotteen tarkempaa ainesosaluetteloa täältä verkon syövereistä, mutten ainakaan tähän pulaan löytänyt. Joudutte siis kaivelemaan lisätietoa omin näppäimin. Kiinnostavia raaka-aineita yhtäkaikki.

Koska voide on niin ohutta, se imeytyy hetkessä. Ensialkuun annostelu kallistui hiukan sinne reilummalle puolelle, mutta nyt osaan sipaista sormenpäähän riittävän pienen nokareen. Ylimääräiset silmänympärysvoiteet voi toki levittää poskipäille tai mihin saakka luistoa riittääkään, mutta jos silmien alle jää liikaa tavaraa, aamulla peilistä saattaa katsoa kaksi kappaletta nahkaisia tyynyjä.

Iho jää voiteen jäljiltä aavistuksen (siis hyvin keveän aavistuksen) verran öljyiseksi, mutta ei mielestäni ollenkaan liikaa. Yön aikana iho ehtii imeä talteen kallisarvoiset tehoaineet ja aamulla silmänympärykset ovat heleät ja kimmoisat.

Olen käyttänyt tuotetta nyt useamman kuukauden, eikä valkoinen pinta ole juurikaan laskenut. Jos oikein tarkkaan tihrustan, olen näkevinäni toisessa reunassa pienen kuopan. Kymmenen euron silmäkreemiksi varsin käypää vastinetta rahoille.

Samalla kun ostin itselleni tämän vakiovarusteeksi jääneen valkoisen pikkuihmeen, napsin maistiaisia myös muun muassa jauhemaisesta kasvonaamiosta, jumalaisen tuoksuisesta vartalokuorinnasta sekä muutamasta muusta toistaiseksi korkkaamattomasta ylellisyydestä. Joikista kuulette vielä.

Suomalaiset jälleenmyyjät löytyvät yllälinkatulta nettisivulta. Moniko muu joikaa?

Taustalla soi: Lord Est

9 Comments Lisää omasi

 1. Kirma sanoo:

  Mainio teksti! Ja hyvä tuote. Itseltänikin meni tovi totutellessa sen ohkaiseen olemukseen, mutta sittemmin olen ollut erittäin tyytyväinen.

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Hei kiitti! Mäkin tykkään. :)

 2. Annukka sanoo:

  Mun piti nyt tehdä tän tekstin innoittamana tilaus sitte JOIK kaikemmaailman rasvoja ja öljyjä! Mantelin, kaakaon ja kookoksen tuoksuisena kesään <3

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Haha, just noi tuoksut mä jätin täysin koskemattomina hyllyyn! :D Onneksi joka makuun löytyy omansa. :)

 3. TanjaP sanoo:

  Kiitos vinkistä,uusi rasva olikin jo hakusessa.Olen Joikon tuotteita useaan kertaan Kaubamajassa tutkinut mutta mukaan ei ole tarttunut aiemmin vielä mitään..paitsi seuraavalla kerralla tämä rasva. :)

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Poimi ihmeessä, takaan että tykästyt. :)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.