Neutraali silmänympärysvoide

*Tuote saatu PR-näytteenä

Sain pr-toimistolta testattavaksi Acon tuoksuttomia ihonhoitotuotteita ja olen syksystä saakka pyöritellyt niitä osana ihonhoitorutiinia. Tuoksuttomat tuotteet eivät ole tällaiselle nenänviemälle yleensä siellä hankintalistan kärkipäässä, mutta nyt nostan esille pikkukaverin, joka erottui jopa tuoksuttomana edukseen.

Aco Face on herkän ihon tuotelinja, jonka pääpaino on hellissä ja hyvin siedetyissä raaka-aineissa. Pakkaukset ovat apteekkimaisen kliinisiä, mutta mielestäni enemmän raikkaan kuin tylsän puolella. Tuote, johon tuoksuttomuus ja apteekkimaisuus erityisen hyvin sopii, on silmänympärysgeeli. Aco Face Eye Gel on väritön, hajuton ja kokonaisuutena hyvin neutraali, mutta toimiva tuote.

Ohuista ohuimmalla iholla hellyys ja neutraalius ovat tarpeen ja päiväkäyttöön olen saanut tästä loistavan pikku apulaisen. Yöksi levitän erillistä, reilusti voiteelta tuntuvaa ja näyttävää tavaraa, jonka ei ole tarkoituskaan imeytyä hetkessä. Aamuisin meikin alla käytän tätä.

Läpinäkyvä geeli ei ole vetisen ohutta, mutta ei myöskään tahmaisen paksua. Se tuntuu iholle levitettynä vain pienen hetken, mutta kiinnittyy sitten näkymättömiin ihon pintaan. (En tiedä, voinko koskaan enää käyttää sanaa ’imeytyä’ – lukekaa Anninan viimeisin rautalankateos.)

Kosteutustehon arvioiminen ilman meikkaamista olisi vaikeaa, mutta meikin alla vaikutus on ihan selvä. Peitevoide, joka yksinäänkin levittyy ihan kivasti, sulaa tämän päälle kuin voi kuumalle paahtoleivälle. Täysin kiistämätön ero. Tuubiin pakattu tuote on hygieeninen käyttää ja säilyy pitempään kuin ihokosketuksessa olevat purkkivoiteet.

Vaikka ihonhoidossa muuten olen kovasti niiden tuoksujen, näppärien pakkaustekstien ja nätin ulkonäön perään, silmänympärysvoide on asia, jonka voin ottaa vakavammin – ikään kuin järkisyin. En ole käyttänyt silmänympärysvoidetta säännöllisesti vielä kovinkaan pitkään, mutta sanotaan että viimeinen vuosi on ollut havahtumisen aikaa. Rasitan ihoa päivittäin lisäämällä ja poistamalla meikkiä, minkä lisäksi iho on jo valmiiksi kuiva ja rypistymiseen taipuvainen, joten apuvälineet ovat ennaltaehkäisymielessä tarpeen. Silmänympärysiho on niin ohutta, että mielelläni vähennän sille levittämäni ainesosat minimiin. Aiemmin käyttämäni Joikin silmänympärysvoide oli kiva ja toimiva, mutta kun sen käyttöaika kului umpeen, kokeilin uteliaana tätä kliinisempää vaihtoehtoa. Vähän jopa omaksi ihmetyksekseni tykästyin tähän ihan kunnolla. Vaikka tuote ei aiheuta minulle tyypillisiä riemunkiljahduksia, tämä silmänympärysgeeli tekee juuri sen mihin se on tarkoitettu.

Ainoa haittapuoli näin hellävaraisessa tuotteessa on, että koska sisällysluettelo on typistetty ja riisuttu minimiin, puuttuu tuotteesta myös aurinkosuoja. Pimeään talviaikaan sillä ei ole minulle kovin suurta merkitystä, mutta kevään ja auringon ilmestyessä tämä asia pitää miettiä uudelleen.

Silmänympärystuotteet jakoon. Mikä on sinun suosikkisi?

Taustalla soi: Ra Ra Riot

12 Comments Lisää omasi

 1. Nina sanoo:

  Mä oon käyttänyt mm. sitä Pirkan sy-voidetta, jolla on kulttimaine. Ja sit jotain YR:n, jonka sain kaupan päälle. Ei valittamista kummassakaan. Tuubissa ovat ja eivät ole liian paksuja. En kyllä huomannut mitään erityistä muutosta ja en niitä ihan aina edes ole muistanut käyttää. Kasvovoiteen huitaisen kuitenkin koko naamalle luomia myöten monen kauhuksi :)
  Täytyypä testailla tuota peitevoiteen käyttäytymistä ilman sy-voidetta ja sen kera.

  1. Kokeile toki, mä huomasin siinä selvän eron.

   Mulle Pirkan sy-voide kuulostaa ihan vieraalta, on mennyt kokonaan ohi tällainen kulttius. :)

 2. satu sanoo:

  Kiitos tästä vinkistä, harmi vaan kun aurinkosuoja puuttuu. Mulla on nyt käytössä juuri se Joikin mango, mutta siinä en pidä pakkausmuodosta kun pitää purkista kaivella.

  1. Mä tulin toimeen sen sormikäyttöisyyden kanssa, mutta kovin pitkään ei viitsi pitää auki sellaista voidetta, josta kaikki säilöntämekanismit on tiputettu minimiin. Käytän lopun käsivoiteena. :)

 3. Taika sanoo:

  Mulle tuli tuubista ja tuoksuttomuudesta mieleen se YRn Hydra vegetal-sarjan silmänympärysvoide. Sekin oli tuollaista väritöntä (ja ainakin muistaakseni) myös hajutonta. Ihan kiva se oli mutta nakkasin kuivanaamaiselle kaverilleni kun muitakin itsellä oli.

  1. Aina se ’ihan kiva’ ei riitä. Hyvä että voide sai uuden kodin. :)

 4. JonnaH. sanoo:

  Edullisimmista suosikki taitaa löytyä Nuxelta, vielä edullisimmista aiemmin mainittu Pirkka on tosi jees. :) Eilen kuitenkin sain testiin Bakelin silmänympärystuotteen ja parin kerran perusteella saattaa olla menoa… Kuukauden päästä olen kuitenkin viisaampi. :p

  1. Jäämme siis odottelemaan raporttia. :)

 5. Elisa sanoo:

  Tykkäsin paljon REN:in superriittoisasta silmänympärysgeelistä, joka oli paitsi nopsaan imeytyvä myös todella kosteuttava! Täysikokoista putelia en testailunhaluissani raaskinut ostaa, joten silmänympäryksiä kostuttaa nykyään sama kombinaatio kuin muutakin kasvonalaa: Pain ruusunmarjaöljy + Aqualan L.

  1. Geelimäiset tuotteet saavat mun mittapuulla tehdä enemmän hommia vakuuttaakseen, koska jotenkin miellän ne aina ”kevyemmiksi”, vaikka sisältäisivät mitä. Tämä kaveri teki duuninsa ja vakuutti. :)

   Painan tuon RENin mieleen, sitten seuraavaa tuubitarvetta varten, joskus ensi vuodeksi. :)

 6. sonja sanoo:

  Hei! Aiheeseen liittymättä kysyisin, pahastutko jos tulostaisin kampaajalle kuvasi, josta selviäisi hiusten malli, jonka haluaisin itsellenikin?
  On siis onnistunut leikkaus! :)
  (Kuva siis ”Punapolkka ja harmaankaipuu”-postauksesta, se, jossa malli näkyy takaapäin..)

  1. Moi, printtaa ihmeessä! :) Kiva kun kysäisit erikseen. :)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.