Näin: pigmenttisilmät sormin

En käytä nyt kauheasti aikaa kuvalaadun puolusteluun, mutta tämmösiä nämä aamuhommien ohessa napsitut pikatutot toisinaan on. Jos saatte jutusta jotakin irti, vaikka vain viihdykettä, huutakaa hep. Se merkkaa että vastaavia voisin yrittää vähän löyhemmällä aikataululla joskus uudelleenkin.

Vihreät sormin tehdyt sumusilmät, siluvplee. Lähtötilanne:

Pohjustukseksi keskitumma voidemainen luomiväri ja sen päälle mustavihreä pigmentti ripsityvestä alkaen painellen, ylöspäin hiukan keventäen. Viimeistellään vihreällä hohtavalla minttupigmentillä, jonka olette nähneet jo täällä.


Kun silmät on väritetty, aloitetaan meikkipohjasta. Punoituksiin ja silmänalusille runsaspigmenttinen peitevoide, päälle kevyt meikkivoide sekä pikkuisen puuteria.

 

Seuraavaksi kulmat: väritän usein kulmat kauttaaltaan vähän vaaleammalla kynällä ja teen sen jälkeen alareunaan tummemmalla kynällä ääriviivan.

Kehystin silmät mustalla geelirajauksella ylhäältä ja pienen matkaa alhaalta. Alarajauksen pehmensin pienellä siveltimellä sekä tummalla pigmentillä.

Poskille tupsuttelin hiukan lämpötilamaailmaan sopivaa persikkaa, nuin.

Ja sitten varjostuksilla hiukan eloa kalvakoilla kasvoille. Sivellin viuhui poskiluun alla, ohimoiden ulkoreunoilla, otsan hiusrajalla sekä leuan alla. Melkoinen ero?

Viimeiseksi huulet, joihin piirsin hiukan tummemmalla kynällä kehykset ja levitin päälle luonnollisensävyistä kiiltoa. Valmis!

Puolen tunnin mutkaton työmeikki on siinä. Kera virneen.


Myönnän turhaan vierastaneeni pigmenttien käyttöä, sillä oikein pohjustettuna ne pysyvät karisematta paikoillaan kuten mikä tahansa luomiväri. Sormin levittäminen on näppärää ja nopeaa ja kun silmät tekee valmiiksi ennen pohjameikkiä, säästyy suttaamiselta. Lisäksi pigmenttijauheet ovat yleensä suhteessa edullisempia, kuin nappiin puristetut luomivärit.

Näillä tuumin töihin, mukavaa keskiviikkoa!

Taustalla soi: Foo Fighters

6 Comments Lisää omasi

 1. Päivi sanoo:

  Kätevä vinkki tuo viivan vetäminen kulmakarvojen alaosaan. Itse olen tehnyt tuon toisin päin, eli viiva yläpuolelle. Sinun tavallasi tulee varmasti luonnollisempi lopputulos, pitääpi kokeilla.

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Kokeile ihmeessä, makuja on monia. :) Toinen tapa on rajata ääriviivat sekä ylhäältä että alhaalta tummemmalla ja värittää vain väliin jäävä osa vaaleammalla.

 2. Myy sanoo:

  Heeeepp! :)

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Kiitän, vaikka vähän hävettääkin. :)

 3. Juille sanoo:

  Hei, mä tykkäsin kovasti! Näitä lisääkin :) Oikein kaunis sumusilmä siitä tuli :)

  Mä olen muuten aina vierastanut pigmenttien käyttöä, mutta viime aikoina on alkanut kiinnostamaan. Saatavilla olisi niin upeita ja moniulotteisia sävyjä :) Jotenkin vaan tuntuu, että tällainen sählääjä etenkään aamukiireessä ei VOI onnistua minkään varisevan ja irtonaisen kanssa!

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Höpö höpö! Yksivärinen pigmenttimeikki on tosi helppo tehdä, kunhan pohjustaja on riittävän tahmea. Reippaasti vaan kokeilemaan! Ja jos omistaa jonkin vaalean hiukan helmiäistaitteisen pigmentin, sillä tekee myös kulmaluun ja poskipäiden hohteen, jolloin kyse on todellisesta monikäyttötuotteesta. :)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.