Kuparisia kuvakulmakokeiluja

No niin, pienen tietoteknisen hermoromahduksen jälkeen palataan takaisin sorvin ääreen.  Minä ja tietokoneeni ylläpidämme herkkää kauhun tasapainoa, joka toisinaan jomman kumman yllytyksestä keikahtaa selälleen. Kilven kääntäminen menosuuntaan kesti tänään yhden kokonaisen päivän, mutta täällä ollaan.

Myönnän auliisti jättäväni juttujen tekemisen tietyllä tapaa viimetinkaan, mutta toisaalta pidän ajatuksesta, että pääsette seuraamaan tohinoitani reaaliajassa. Moni kertoi kommenttikirityspostauksessa tsekkaavansa uudet tekstit yleensä aamuisin ja aamukirjoittaminen tuntuukin luontevalta tavalta aloittaa päivä. Joskus käy kuten tänään ja kun mitään ei sitten pulpahdakaan ilmoille, luulen että innokkain ruoskija olen minä itse.

Kuvan kuparit on esitelty aiemmin tässä tarinassa (ja milteinpä täsmälleen samannäköisinä, huomaan ma, ohopsan), mutta keskitytään tässä mielummin kuvakulmiin. Nyt jos jollain on jotakin painavaa tai kevyttä sanottavaa siitä minkä tyylisiä kuvia te mieluiten täällä tolkkaisitte, antaa palaa. Laitetaanko kylmästi koko naama, vaikka kuvaan eksyisikin kaksoisleuka tai hius vai otatteko siinä tapauksessa mielummin siististi leikatun puolikkaan? Herättävätkö yhden silmän lähikuvat suuria tunteita puolesta tai vastaan? Kokeeko joku tarvitsevansa kuvaa käytetyistä tuotteista? Kollaasit, buu vai juuuuu? Myös muuta aiheeseen liittyvää saa laittaa tulemaan, vaikka vähän kriittisemminkin mikäli tuntuu aiheelliselta.

Valokuvaaminen on ehdottomasti meikäläisen heikko kohta, kamerassa on ihan liikaa vaihtoehtoja tällaiselle yhden napin valkkaajalle. Se on osa-alue, jota koko ajan yritän skarpata, mutta ajattelin avata keskustelua sinne lukijainkin suuntaan, koska tehän siellä sormillanne äänestätte. Näsäviisastelusta en ota mielipiteitä vastaan, mutta kuvaajana olen valmis kehittymään.

Soh?

Taustalla soi: Inner Circle

13 Comments Lisää omasi

 1. Kuvaamisesta en itekkään ymmärrä juuri mitään, mutta mitäs ihanaa kuparia sulla on luomilla? :)

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Se onpi tuo MACin Copper Sparkle -pigmentti. Hiukan rakeinen ja aavistuksen variseva, mutta väriltään kerrassaan hemaiseva. :)

   1. Tieks, mä melkein arvasin! Oon katellut samaa purkkia ja se on niin nätti pigmentti, että sussiunaa. :)

    1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

     Indeed!

 2. Eiko sanoo:

  Olen mielikuvitukseton kuvan rajaaja ja se, että en halua julkaista koko kasvojani blogissa vaikuttaa myös huomattavasti.

  Tekemäsi meikki on kaunis ja se korostaa upeasti silmiesi väriä.

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Kiitos. Mä poden näistä yksivärisistä meikeistä välillä sellaista rimanalitusomatuntuntoa, kun pitäisi kai työhabituksessa olla vähän enemmän yritystä, mutta täytyy sanoa että tästä väristä on kyllä tullut paljon kehuja. Pitää näemmä tarttuman kupariin useamminkin kuin joka toinen kuukausi. :)

 3. Lilyelle sanoo:

  Onpa ihana pronssinen meikki! Olen meikkikuvien suhteen aika kaikkiruokainen. Itse rajaan omat kuvani aika tarkkaan,mutta se johtuu ihan vaatimuksista joita asetan itselleni. Mun mielestä kaikki sun kuvat on olleet todella onnistuneita!

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Oma piiskahan sitä yleensä eniten kirpaisee ja muiden juttuja katselee paljon avarammin. :) Kiitos.

 4. Noviisi sanoo:

  Kuvat on just hyviä mutta itse kaipaisin ehkä enempi kuvia joissa näkyy selvästi kaikki luomella tapahtuva (siis sellasia että katsot alaspäin ja rajauksesta lähtien näkyy selvästi) jos ymmärrät yhtään mitä tarkoitan? :) ja postaus toiverna jos saa esittää kulmakarva postausta jossa syventyisit ratkomaan yleisimpiä ongelmia. Ja jos on heittää vinkkiä niin ystävälläni on töysin ”näkymättömät” vaaleat ja todella harvat kulmat joihin toivoisi jotain kikkaa ettei näyttäisi piirretyiltä.

  1. Noviisi sanoo:

   Kyllä taas suomi pelaa kun puhelimella kirjoittaa -.-’

   1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

    Luomikuvia, alright! Yleensä niitä napsin kuvaryppääseen mukaan, mutta käsivarakuvaamisen ongelma on se, että jos on heijastelevaa väriä luomella enkä pääse valkkaamaan tarkennuspistettä, se yleensä heijastaa tarkennuksen johonkin muualle. Mutta skarppaan tässä, kiitos. :)

 5. Päivi sanoo:

  Mä tykkään tuotekuvista, eli mitä olet käyttänyt meikissä. Meikkikuvista en keksi mitään valittamista. Olen saanut sinulta inspiraatiota kuvailla joitain juttuja vähän erilaisesti kuin mihin olen tottunut, kiitos siitä!

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Oho, nasta kuulla. :) Yritän muistaa jatkossa lisäillä tuotekuvia kans. :)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.