Itserusketusta edistyneille

Sain ensimmäisen itserusketuskertomukseni jälkeen yhteydenoton IsaDoran pr-tiimiltä. Ystävällinen tiedustelu kuului, haluaisinko kokeilla tämän kesän aurinkotuotteita, joihin kuuluu muun muassa rusketussuihke. No kiitos, kokeilen mielelläni. Ja anteeksi – te ette varmaan tienneet mihin olitte ryhtymässä.

Olette varmaan joskus huomanneet jumppa-aikatauluissa joidenkin tuntien perässä merkinnän ”alkeet”. Se tarkoittaa sitä että tuote (eli siis tunti) on suunnattu aloittelijoille. Tarkoituksena on pitää tavallisesta bailatinosta poissa ne ympäriinsä törmäilevät aloittelijat, joiden liikerepertuaariin kuuluu vain askelkyykky ja kantapeppuun.  Olen kerran erehtynyt sille tavalliselle tunnille. Todellinen tasoni selvisi kuukauden yhdessä harjoitelleelle muulle ryhmälle alkuverryttelyn alkuminuuteilla. Huokailu ja kielten naksuttelu eivät hiipuneet edes siinä vaiheessa, kun jengin olisi kaiken järjen mukaan pitänyt olla jo vähän hengästynyttä. Tämän alustuksen jälkeen otsikon henki on varmaan selvinnyt. Eri tasoisia tunteja on olemassa, jotta jokaiselle löytyisi sopivin mahdollinen.

Toiset pahoittelut haluan tässä ennen aloittamista esittää siipalleni, joka kuitenkin silmäilee tekstin seasta vain kuvat. Älä saa hepulia, fiksaan lattian loppuun illalla kun tulen töistä.

Purkkirusketus on minulle siis tämän kesän keksintö. Aiemmin olen kärtsännyt nahkaani auringossa tai kipsutellut kesän läpi valkonaamana. Edellinen tekstini, johon ensimmäisessä lauseessa viittasin, antaa osviittaa suhtautumisestani itserusketukseen. En rypistä otsaani, vaan vahingon sattuessa kohautan olkaani – väri ei ole ikuinen. En ole niin viitseliäs, että jaksaisin kuoria ja kosteuttaa ihoani päivätolkulla ennen operaatiota vaan avaan purkin ja käyn hommiin kun sopiva rako löytyy. Tottakai tulos olisi pienellä valmistautumisella parempi, mutta tämä on minun tapani toimia.

IsaDoran Spray-On Bronzerissa on kaltaiseni huithapelin näkökulmasta sekä hyviä että huonoja puolia.  Huonot ensin:

– Värin suihkiminen tasaisesti ei ole helppoa. Yhtenäinen pinta syntyy yhtenäisellä painalluksella, joka kuluttaa tuotetta tarpeettoman paljon.
– Väri kuivuu heti, jolloin korjailuun ja tasoitteluun ei jää aikaa.
– Ruskea sumu jämähtää lattiaan yllättävän tiukasti.
– 50ml purkki maksaa 18,90e

Hyviä puoliakin löytyy, kun asioita tarkastelee toisesta vinkkelistä:

+ Kun oikea etäisyys ja painallusvoima löytyy, jäljestä tulee luonnollinen. Luottakaa sanaani, sillä maailma ei ole vielä valmis kuvatodisteisiin, joissa näkyy kauniin ruskea kylki ja hohtavan valkoinen pakara.
+ Koska väri kuivuu heti, se ei vaadi kuivatteluaikaa eikä sotke vaatteita.
+ Poispestävä tuote käy mainiosti mm. polttariehosteeksi. Älkääkä naurako siellä, kyseessä on ihan ostovoimainen kohderyhmä. Kaakeleillakin on vielä toivoa, terkkuja siipalle.
+ Oikeissa käsissä koko kehon päivetys on valmis muutamassa hassussa minuutissa.

Vakavasti ottaen, en suosittelisi tätä ensimmäisenä vaihtoehtona henkilölle, jolla ei ole suihkerusketuksesta aiempaa kokemusta. Mikäli levitykseen saa mukaan parin apukäsiä ja tietää mitä on vastassa, näytän vihreää valoa kaikille kokeilunhaluisille. Päivää ennen juhlia tätä ei kannata tyypätä ensimmäistä kertaa, mutta kun tekniikka on saatu haltuun, jälkikin on nättiä. Allekirjoittaneen vatsa näyttää jo ihan kivalta, vaikka jalat ovatkin hiukka laikukkaat. Poispestävyyden ansiosta mitään ylimääräistä suihkua kummempaa vahinkoa ei sohlaamisesta huolimatta voi kuitenkaan sattua.

Tiivistetysti: Edistyneelle käyttäjälle nopsa ja näppärä väri, aloittelijalle potentiaalinen epätoivo.

Sain testattavaksi myös pari muuta juttua, jotka saattavat sopia rähmäisille käpälilleni paremmin. Tutkaillaan niitä tuonnempana.

Tuote on saatu testiin blogin kautta.

Taustalla soi: Aaliyah

4 Comments Lisää omasi

 1. bubbs sanoo:

  Mua kiinnostaisi, miten nämä poispestävät pysyvät paikoillaan, jos olosuhteet eivät ole optimaaliset. Jos on sellainen tukalan helteinen päivä, joka saa hien valumaan noroina selkää/otsaa/reittä pitkin, valuuko tuote mukana? Entä jos itkettää, jääko kasvoihin itkurannut? Entä jos sataa? Onko vähemmälläkin kosteudella, vaikkapa jossain perus yo-juhlapönötyksen kevyennihkeissä olosuhteissa syytä pelätä valkoisen vaatteen ruskettumista?

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Vaatii testaamista. Palaan asiaan ensimmäisen pesun jälkeen kun näen miten väri käyttäytyy pelkän veden kanssa. Hätistele perään jos mitään ei ala kuulua. :)

  2. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   No nyt tosta poispestävyydestä mun täytyy kyllä olla valmistajan kanssa eri mieltä. Pelkkä saippuapesu ei juuri muuttanut ihon väriä vaaleammaksi, eikä väri yhdellä kuorinnallakaan kokonaan lähtenyt.

   Termi ”poispeseytyvä” ei tietty anna mitään aikaraameja sille, milloin tuote mahdollisesti peseytyy pois iholta – mutta ehkä se vähän turhaan antaa kuluttajalle sellaisen ’pese pois vaikka heti’ -vaikutelman.

   Mutta siis hyviä uutisia vastauksena sinun kysymykseesi, tuskinpa lähtee sitten hikoillessakaan ihan helpolla. :)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.