Liitutaulukynnet

Sormet pulpetille, niinkuin olisi jo! Bongasin Sephorasta (joko olette kuulleet tunnin vierailustani riittävän monta kertaa?) useammankin kynsihyllyn ja niistä useammankin kiinnostavan uutuusjutun, mutta näitä en kertakaikkiaan voinut jättää ostamatta. Liitutaulukyniä kynsille – on saatava!

Ciatélla on usein ensimmäisten joukossa tuoda kuluttajamarkkinoille jotain uutta. Hätäinen pikakelaus toi mieleeni ainakin kaviaarimanikyyrin, samettilakan, koristelufoliot sekä nyt nämä liitutaulutussit. Firma on joskus ollut aika agressiivinenkin innovaatioidensa omija, mutta tavalliselle kynsien lakkaajalle riittää varmaan tieto, että ideointipuoleen on panostettu. Pitäkää siis Ciatéa silmällä, jos kauppojen tavalliset cremelakat eivät jaksa säväyttää.

Chalkboard Manicure on koristelusetti, johon kuuluu musta mattalakka, läpinäkyvä mattapinnan jättävä päällyslakka sekä neljä koristeluun tarkoitettua liitutaulutussia. Paketin hinta on ihan täydellinen kysymysmerkki, valuuttalaskuri kun unohtui siinä ostostelun tuoksinassa. Tuskin irtoaa kovin halvalla, mutta hoks vaan, että sekä mustaa mattaa että läpinäkyvää päällystäjää voi käyttää yksinäänkin, joten tämä paketti on yksi loppuun asti ajatelluimmista haihatuksista.

Kynsiin levitetään aluslakka (vapaavalintainen, itse suosin Nail Tekiä), kaksi kerrosta mustaa mattalakkaa ja kuivatellaan. Kuivattelun jälkeen kynsille voi piirustella liitutaulutusseilla ja kun valmista tulee, päälle sivellään mattapintainen päällyslakka. Ennen ensimmäistä käyttökertaa tusseja pitää hetken aikaa painella kovaa pintaa vasten, jotta muste lähtee virtaamaan. Kaikkein hienoin innovaatio tusseissa on se, että muste on vesiliukoista. Jos suttua tulee, lyödään pumpulilappu vesihanan alle, toimitetaan tuhrujen hellä hinkutus ja tadaa – kynsi on jälleen valmiina koristeltavaksi. Äärettömän terapeuttista ja kivaa.

En ole koskaan omistanut yhtään Ciatén lakkaa ja myönnän olevani hiukan pettynyt tämän Paint Potin siveltimeen. Se oli makuuni aivan liian leveä ja kankea, minkä seurauksena kynsinauhoja sai siistiä asetonilla ja siveltimellä aika pitkään. Lakka myös jätti jälkeensä kaljuja kohtia ja oikean tekniikan hoksaaminen vaati pienen nipun erilaisia kokeiluja. Pikkurillin kanssa sujui jo ihan mallikkaasti. Huonosta siveltimestä ja keskinkertaisesta levittyvyydestä huolimatta lakka kuivui todella nopeasti ja näyttää kahdella kerroksella siistiltä. Hiukan kärsivällisyyttä tekniikan metsästämiseen niin lopputulos on oikein kelvollinen. Tämän mattalakan tilalla voisi kai käyttää mitä tahansa muutakin mustaa mataksi kuivuvaa lakkaa, mutta Ciatén tuntien veikkaan että pelkkiä tusseja ei ole myynnissä vaan tuotteet on tarkoituksella niputettu setiksi.

Kynsien kuivattelun aikana naputtelin tusseja paperia vasten ja ensimmäiset valkoiset tipat nähtyäni olin aika innoissani. Aloitin improvisoidun roiskimisen ja ensimmäinen käsi näytti tältä.

Tosi omaperäistä. ”1+1”, ”b²”, ”♥”, pilkkuja ja ristikko. Kovin pikkutarkkaa jälkeä ei näin paksukärkisestä tussista saa, täten puolustukseksi sanottakoon.

Pyyhin taideteokset pois asetonilla, sudin kynsille uuden kerroksen mustaa ja tartuin pinkkiin kynään. Pilkut onnistuivat niin kivasti valkoisella, että päätin tehdä pinkillä pelkästään niitä. Pilkutus saattoi jossain kohtaa lähteä vähän lapasesta (kielinörtin  tyyppivika) ja keksin kokeilla musteen poistamista vedellä. Huljuttelin kynsiä vesihanan alla uusi alku mielessäni (joku ei vielä tässä vaiheessa ollut lukenut ohjeita) ja olin vähän pettynyt, kun jäljelle jäivät tällaiset varjot.

Pikainen vilkaisu ohjeisiin kertoi mitä puuttui: pumpulilappu. Kastoin siis pumpulilapun vedellä, hivelin kynnen pintaa varovasti ja kas, poissa muste. Tähän väliin sellainen sivuhuomio, että varovaisuuden kanssa ei tarvitse olla niin tarkkana, mikäli kynnet on lakattu hyvissä ajoin ennen koristelua. Malttamaton kynsi-intoilija vaan ei millään raatsinut odotella kovin kauan.

Aloin saada jutun juonesta kiinni ja seuraavat kynnet näyttivät tältä. Joissain kynsissä look onnistui paremmin kuin toisissa, mutta ei takerruta pikkuseikkoihin.

Keksin vahingossa miten pelkillä pisteillä tehdään helppo kukka ja ajattelin kuvata siitä teille vaiheohjeet, mutta puolivälissä iski rimakauhu ja päädyin vähän abstraktimpaan taiteeseen. Poispeseytyvyyden lisäksi näissä tusseissa on erinomaisen hienoa se, että ne peittävät mustan lisäksi toisensa. Ihan jokaisella koristelumaalilla ei nimittäin ole mahdollista saada kynnelle tällaista neonilotulitusta.

Ennen päällyslakan levittämistä kannattaa odotella pienoinen hetki, jotta vaivalla roiskitut taideteokset eivät lähde leviämään.

Tykkäsin tästä tussitekniikasta hullun tavalla ja heti kun saan tämän piiperrelmän julki, aion palata piirustelemaan. Iso peukku, Viilankantolupa suosittelee!

Taustalla soi: Katy Perry

11 Comments Lisää omasi

 1. Sissi sanoo:

  Kaikkea sitä myydäänkin. En kyllä ihan tältä istumalta lämpene, kuten en muillekaan (ylihintaisille) Ciatén hömpötyksille joita on nähty useampia.

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   En kiistä, ihmisen elämässä täysin tarpeeton ja todennäköisesti kalliskin tuote. Mutta on se vaan kiva. :)

 2. Noviisi sanoo:

  Oooh… Sisäinen lapseni tahtoo, hetinytmulle!!!! :)

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   ”Raps raps”, sanoivat sormet hiipiessään näppäimistöllä.. :)

 3. Eiko sanoo:

  Kaikkea sitä keksitäänkin. Taas on yksi esimerkki siitä kuinka olen vain niiin tylsä kynsienlakkaaja. Tokihan joku toinen voi mulle tuollaiset näperrellä (miel. ilmaiseksi) ja katselen niitä mielelläni :D. Ihan itse tehty-juttuna en vain jaksais tuollaista. Jeps, mulla ei ole lainkaan sitä näpertelygeeniä.

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Mun skaalalla tää on vielä aika kaukana näpertelystä, mutta ehkä se johtuu työhistoriasta. :) Plus, tää vois muuten olla kiva yhteinen juttu tehdä esim. miehen tai lapsen kanssa, kun tussi pysyy miltei kenen kädessä tahansa, toisin kuin kaikenlaiset koristelusiveltimet. :)

 4. Salla sanoo:

  Iiiik. Rakastan liitutauluja ja rakastan kynsinäpertelyä! Match made in heaven siis :)

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Tää oli oikeasti ihan superhauskaa! :) Tottakai voit maalata mustalle kynnelle millä tahansa maalilla ja matata päällyslakalla, muttakun siihen on kerran olemassa Tussi..! ;)

 5. Iluna sanoo:

  Tätä lukiessa alkoivat silmäni kiilumaan-MUN ON PAKKO SAADA TUO SETTI vaikka se onkin täysin turha. Tuo idea on vaan niin ihana ja vallaton!

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   ”Vallaton”, miten täydellisen kuvaava sana! :)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.