Aateloitu kuivasampoo

Tänä kesänä olen suihkinut kuontalooni järjettömät määrät kuivasampoota. En muista koskaan käyttäneeni pikapesua niin tiiviisti kuin kuluvana suvena, vaikkei meneillään ole edes erityisen helteinen sellainen. Rytmi vain on jotenkin jäänyt päälle ja ote tuotearsenaalista on tiukentunut.

Olisin varmasti ollut tyytyväinen Klippoteketiin, Biozelliin tai jompaan kumpaan kokeilemistani Tigeistä, jollen olisi eilen koeajanut Batistea. Ensinmainituissa ei ollut mitään vikaa. Ne olivat kaikki keskenään melko samantyylisiä ja tekivät kyllä tukasta vähemmän likaisen, mutta olin jotenkin turtunut siihen asiaintilaan, että kuivasampoon jälkeen tukka näyttää kuivasampoolla käsitellyltä. Ei likaiselta, mutta jollain tavalla vähän nuhjuiselta. Peilikuvalle piti aina hymähtää lannistuneen ymmärtäväisesti ja toivoa että kaikki muut tukkaani katsovat tekisivät samoin.

batiste_dark

Tätä taustaa vasten tämä uusi kaveri löi ällikällä. Olen lukenut Batistesta monesta britti- ja jenkkiblogista hyvin järkähtämättömiä rakkaudentunnustuksia ja alkuviikkoisella Kicks-ekskursiolla päätin ottaa tukkaperheeseen koeajalle uuden jäsenen. Koeaika julistetaan täten yhden vuoron jälkeen päättyneeksi ja asianosaiset solmivat toistaiseksi voimassa olevan työsopimuksen tästä päivästä alkaen.

On meinaan hyvä! Plokkasin valikoimasta mukaani yhden kirsikantuoksuisen sekä nyt hehkutettavan tummille hiuksille tarkoitetun version. Suihke tuli ulos pullosta kovemmalla voimalla kuin mikään aikaisemmin kokeilemani ja katosi tukkaan sen sileän tien. Jätän yleensä kuivikkeen vaikuttamaan muutamaksi minuutiksi ja haron sen pois näkyvistä hetken kuluttua, mutta eilen jouduin tarkistamaan olinko tosiaan jo suihkuttanut tuotteen tukkaan. Hiukset eivät nimittäin tuntuneet miltään. Miltään.

Ei tahmaa, ei kovuutta, ei rahtustakaan väriä tai ylimääräistä vaaleutta ja silti pää näytti vastapestyltä. Sormet liukuivat tukan läpi niinkuin se olisi juuri kammattu (tunne, josta edellinen muistijälki taitaa olla alakouluajoilta) ja seisahduin peilin eteen hipelöimään tukkaani. Käsittämättömän hyvä lopputulos!

Suihke on kevyen tuoksuinen (mieleni yrittää luokitella sen suklaiseksi, mutta se saattaa olla vain pakkauksen aiheuttama psykologinen harha), hinnaltaan edullinen (200ml 5,50e) ja tekee tukastani todella raikkaan näköisen. Muotoilutuotteeksi tästä ei varmaan perinteisessä kuivasampoomielessä ole, mutta rasvaisuuden taklaamisessa tämä on ässähyvä. Jos et vielä ole löytänyt sitä Täydellisen Pätevää kuivasampoota, tyyppääpä tätä. Meitsi diggaa!

Taustalla soi: The Lumineers

LISÄYS 4.8.2013: En kovin usein ronklaa valmiita tekstejä, mutta tähän oli välttämätöntä tulla lisäämään, että väriä piisaa. Varokaa uittamasta sormia tukan seassa liiaksi, vaikka tuntuma onkin mieletön. Tästä tulee nimittäin kynsien alle mustaa ja otsaan sormenjäljet, jos ajatuksissaan puuhaa näpit tukan seassa. Tykkään silti.

18 Comments Lisää omasi

 1. Tiina sanoo:

  Tämä kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta! Tuote ei siis jätä vaaleaa ”kerrosta” tummaan hiukseen? Juuri mikäänhän ei ole niin ärsyttävää kuin tummat hiukset ja se valkoisen kuivashampoon tai hiuspuuterin jättämä todella ikävä elttaantuneen vaaleampi sävy juuressa. Monta kertaa olen miettinyt, miksi tummille hiuksille ei ole olemassa omaa tuotetta, joka ei olisi valkoista.
  Olisiko tässä nyt se, mitä olen kaivannut,,,

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Oi kyllä vaan, tässä se nyt on! :)

 2. Terhimarjaana sanoo:

  Eksyin blogiisi ensimmäistä kertaa enkä voi lopettaa juttujen lukemista! Apua! Niiiiiin kiva, kun joku osaa oikeasti kirjoittaa hyvää suomen kieltä mielenkiintoisesti (on toki muitakin, en minä sillä). Ja jutut on ihan superkivoja. Ostoslistalle eksyi jo muutama juttu (tää voi olla myös miinusta; riippuu katsantokannasta). Mut siis kaikenkaikkiaan ehdottoman luettava blogi!
  ps. Batiste on jees myös vaaleissa hiuksissa. MOT.

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Tervetuloa! Mahtavaa kuulla, että kieliasu miellyttää. Käytän sen hinkkaamiseen toisinaan vähän liioitellustikin aikaa, sillä sanoilla leikittely on ollut harrastuksista rakkain jo vuosia. Hirmu kiva, että nohevien kielellisten kikkailujen lisäksi sisällöstäkin saa otteen, olen palautteesta oikein mielissäni. :)
   Kulmat koholla tiedustelen mitkä tuotteet päätyivät ostoslistalle? :)

   1. Terhimarjaana sanoo:

    Ostoslistalle päätyivät ainakin rusketuskinnas ja Nivean After Sun. Batisten XXL-kuivashampookin saattaa päätyä uusintakokeiluun.
    Mulla on vaan ongelma vartalovoiteiden kanssa. Niitä kertyy, vaikka kuinka koitan päättää, että käytän edellisen loppuun ennen uuden hankkimista. Nytkin työkaverin painostuksesta tulin hankkineeksi Dermosilin Primo-suklaavoiteen, vaikka olin pyhästi päättänyt, että purkkituotetta en enää osta (on niin rasittava ottaa purkista sormin). Kyseinen tuote vielä imeytyy ihan sairaan hitaasti, joten huti oli.
    Nivean After Sun on meillä kotona itse asiassa perustuote; mies käyttää sitä kasvovoiteena päivittäin. Jostain syystä en ole ikinä tajunnut, että sitä tosiaan voisi käyttää myös pilvisellä säällä…
    Kerropa muuten, mikä on nohevan ja vihmerän ero? Asuin vuosikausia Joensuussa, mutta en silti osaa selittää noiden kahden eroa.

    1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

     Voi olla vanha vinkki, mutta oletko kokeillut kaapia voidetta laakeasta purkista rystysellä? Sottaa ainakin hiukan vähemmän kuin sormenpäät ja kynnenalusvarastointi. :)

     Nyt täytyy pyöristää huulta, sillä kuulen sanan ”vihmerä” ihan ensimmäistä kertaa. Noheva kuuluu perussanastooni, mutta vihmerän alkuperä ei selvinnyt edes pikaisella hakukoneilulla. Ihana, rikas kielemme! :)

 3. Salla sanoo:

  Batiste on ihan mun lemppari! Kesäisin käytän kookoksen tuoksuista Tropicalia ja talvella kirsikkaa tai Blushia. Paras hinta-laatu-suhde, ja mikään muu kuivashampoo ei tuoksu niin ihanalta :)

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Totta, ainakin kirsikka tuoksui huumaavalta. :) En tiedä miksi tämän oivalluksen täytäntöönpano kesti taas niin pitkään, kun olen jo kuukausia sitten painanut nimen mieleen, mutta vasta nyt sain aikaiseksi kiikuttaa kotiin nämä kullanmurut. Happy happy! :)

 4. Ja Kicksistäkö tätä siis saa? T: nimin. kaikki kuivashampookokeilut on saanut mut näyttämään liimatukalta.

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Kicksistä, kyllävaan. Kokeile. Ero on huikea.

 5. S sanoo:

  Batisten kuivashampoot on mun lemppareita, ja melkein ärsyttää vastapestyt hiukset kun ne on niin liukkaat ja hankalat. Noilla saa kuitenkin raikkaan tuoksun hiuksiin, eikä jää oudosti tahmeaksi tai mattaiseksi, vaan hiukset on miellyttävä laittaa. Jos jätän auki, suihkutan lisäksi vielä kuivahoitoainetta niin tukka ei ole järkyttävä pörrökasa. Mutta ihan mahtavaa kun tuota on nyt tummillekin hiuksille Suomessakin saatavilla, vaikka eipä niistä tavallisistakaan kauheasti jää ainetta näkyviin.:)

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Hih, just tänään mietin että pitäisikö kokeilla suihkia tätä pestyyn tukkaankin, juuri tuon liukkauden suitsimiseksi. Ehkä testaan sitä seuraavaksi! :)
   Minkä merkin kuivahoitsikkaa käytät?

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.