L300

Kaupallinen yhteistyö: Cederroth

Sain Bellan tiimiltä mahdollisuuden lähteä mukaan yhteistyökampanjaan, jossa testataan uuden apteekkikosmetiikkasarjan tuotteita. Olin tarjouksesta iloisesti yllättynyt, mutta samalla vähän kauhuissani. Minä ja tuoksuttomat apteekkituotteet – hm. Kaikki vähänkään pidempään jorinoitani lueskelleet tietävät, että rakastan hyvältä tuoksuvia tuotteita. Voide, seerumi, hajuvesi – sen on tuoksuttava miellyttävältä, tai sitten kaveeraamiseen on oltava jokin muu erittäin painava syy. Täysin tuoksuton tuote taas, no se on vaarassa jäädä mitäänsanomattomaksi. Tuoksu on minulle puolet tuotteen taiasta.

Jäin kuitenkin miettimään asiaa teidän kannaltanne. Koska en juuri koskaan hoida kosmetiikkahankintoja apteekissa, puuttuu arvostelutarjonnastani kokonaan se kliinis-riisuttujen tuotteiden lohko. Sain vapaat kädet olla sarjasta mitä mieltä tahansa, joten päätin mukavuusalueen laajentamisen nimissä ryhtyä leikkiin. Neljä viikkoa minulle täysin vierasta (tuoksutonta) tuotesarjaa ja sen jälkeen raportti ihon tilanteesta tänne. Kuvaus, kamerat, käy!

Okei, saatoin nostaa tuoksuasian turhan suureen rooliin. L300 on muutakin kuin tuoksuton. Sarjan tuotteet on kokattu ilman mineraaliöljyä, parabeeneja sekä tunnetuimpia allergeeneja. Minä en pelkää parabeeneja enkä mineraaliöljyä, mutta tiedän niiden olevan joillekin kuluttajille kiistakapuloita. Tästä sarjasta nämä möröt on jätetty pois.

Ruotsalaista sarjaa myydään kotimaassaan vain apteekeissa. Suomessa tuotteet on tuotu kuluttajien ulottuville päivittäistavarakauppoihin ja tavarataloihin. Hintaluokka on eri edullinen, sillä kalleimmatkin tuotteet verottavat tiliä vain viitisentoista euroa.

Sain kuivan ihon testipaketissani koplattavaksi puhdistusmaidon, päivä- ja yövoiteen sekä silmänympärysvoiteen. Olen onnistunut ujuttamaan ihonhoitorituaaliini kaikki neljä, joskin hiukan omalla tavallani.

Käytän päivittäin niin vahvaa meikkiä, että ihoni vaatii kaksoispuhdistuksen. Hieron siis ensin iholta meikin pois öljyllä ja vasta sitten pyörittelen kasvot läpi puhdistusmaidolla. Siinä on mukava tuntu, sopivan paksu koostumus sekä kivan jämäkkä napsukorkki.

Puhdistuksen jälkeen hieron iholle muutaman tipan hoitoöljyä – sillä ilman sitä rutikuiva ihoni ei pärjää – ja kuorrutan sitten kasvot täyteläisellä yövoiteella. Avosuinen purkki ei ole pakkausmuotona ihanteellisin, mutta kannen kautta ravistettuna sekin toimii hygieenisesti. Ja vinkkaan tässä erikseen, että ei kannata liiaksi urautua siihen, mitä purkin kyljessä lukee; Minun iholleni tämä yövoide on täydellinen päivävoide, jota käytän niinä aamuina kun meikkaamisella ei ole minuuttiaikataulua.

Silmänympärysvoide on tämän ekan viikon testailujen myötä kivunnut lemppariksi, siinä pakkaus ja ihotuntu hipovat täydellisyyttä.

Päivävoiteen kanssa olin hetken ihmeissäni, kunnes keksin levittää sen iholle juuri ennen meikkaamista. Se imeytyy riittävän ripeästi, jotta pohjustusvoiteen ja meikkivoiteen voi sutia suoraan perään ilman odottelua. Yksinään päivävoide ei riittäisi aavikkoiholleni, mutta tiedän olevani ongelmieni kanssa poikkeustapaus. Ruotsissa tämä on myydyin kuivan ihon apteekkipäivävoide.

Sarjassa on tuotteet myös rasvoittuvalle/sekaiholle, sekä erikseen vielä kiinteyttävät anti-age -tuotteet. Tuotteita voi huoletta käyttää ristiin oman ihon tarpeiden mukaan.

Lyhyt tiivistelmä teille, jotka silmiä pyöritellen rullasitte tänne loppuun. L300 on siis

edullinen ja riisuttu apteekkikosmetiikkasarja jota

testaan seuraavat viikot ja raportoin sitten kuulumisia tänne blogiin.

Lisätietoja, ostopaikkoja, tarkempia ainesosalistoja, faktatietoa vaikuttavista aineista sekä apua oman ihotyypin määrittämiseen löytyy ilahduttavan selkeiltä nettisivuilta osoitteesta l300.fi.

Palataan allekirjoittaneen ihokuulumisiin suunnilleen kuukauden päästä, mutta sitä ennen ottaisin kernaasti vastaan tämän yhteistyön herättämiä ajatuksia. Metsästääkö joku teistä kaikki purkkinsa apteekkikosmetiikan puolelta? Boikotoiko joku mineraaliöljyä tai parabeeneja? Kuivarte? Tuoksuttomuus – jesjes vai eijei? Tuleeko kaikki hyvä aina Ruotsista?

17 Comments Lisää omasi

 1. Renee sanoo:

  Mielenkiintoista, haku aina päällä jos löytyisi hyvää, kohtuuhintaista. Kiitos koekaniini Petra :)

  1. Kiva kuulla! Palveluksessanne! :D

 2. Salla sanoo:

  Tuoksuttomuus nouuuu ;) Mutta olen silti kiinnostunut, olen valmis tinkimään tuoksusta jos tuote on muuten timanttia :)

  1. Tsih, eli ovi on auki. :) Tunnustellaan!

 3. JohannaW sanoo:

  Mielestäni tuoksuttomuus on ihan ok. Parempi tuoksuton kuin keinotekoinen, jopa muovinen tuoksu.

  Käytän jonkin verran apteekkikosmetiikkaa, sillä sieltä löytyy monia hinta-laatusuhteeltaan loistavia tuotteita, mutta varsinaisille kosmetiikkaostoksille en kyllä apoteekkiin koskaan päädy. Senpä takia on ihan kiva, että nämä purnukat löytyvät ihan lähikaupasta. :)

  1. Joo, saatavuus on näiden kanssa kyllä tehty helpoksi, sekä hinnan että jakelun osalta. :)

   Mä vielä hieron kauppoja tuoksuttomuuden kanssa, voihan se olla, että pieni tuoksumaailman yksinkertaistaminen on ihan virkistävääkin välillä? Ainakin oma purkkiperheeni koostuu melkoisesta kakofoniasta.. :D

 4. Piia sanoo:

  Miksi se auttaa, että levität päivävoiteen just ennen muita? Mää en tajunnut…

  1. Se tuo lisäkosteutusta pohjustusvoiteen alle, mutta ei vaadi erillistä imeyttelyaikaa. Laiskana plikkana olen toisinaan skipannut kosteusvoiteen kokonaan ja aloittanut suoraan pohjustajasta. Nyt kokeilen tämän uuden tuotteen uittamista sinne alimmaiseksi, josko äksykuiva iho vähän talttuisi. Pienilläkin asioilla voi olla yllättävän suuri merkitys. :)

 5. Myy sanoo:

  Tuoksuttomuus.. Nouuu! Pahin mahdollinen on tuoksuton puhdistusmaito. Hrr.

  1. Haha! :) Onneksi kaikilla on varaa valita. :)

 6. Aurinkoinen sanoo:

  Olen käyttänyt pari viikkoa L300 Fresh Hydration puhdistusgeeliä ja kasvovettä. Perushyviä tuotteita, hinta-laatusuhde todella hyvä, plussaa tuoksuttomuudesta :)

  1. Kiva kuulla! Muistelen, että maistiaisia tuostakin linjasta oli tulossa Bellaan testattavaksi. Pidä siis etusivua silmällä! :)

 7. Anne sanoo:

  Nämä eivät varsinaisesti ole apteekkikosmetiikkaa. Omalla paikkakunnalla myynnissä vain Halpa-Hallissa.

  1. Joo, on totta että Suomessa sarjaa ei myydä apteekeissa, vaan tavarataloissa. Kotimaassaan Ruotsissa tämä on apteekkisarja. Mainitsin sen kyllä tekstissä, mutta en ehkä nostanut sen kummemmin jalustalle. Luonnehdintana ’apteekkikosmetiikka’ pukee mielestäni pelkistettyjä L300-tuotteita hyvin.

 8. Tove sanoo:

  Tuoksuttomuus on mielestäni parempi kuin voimakas ja/tai epämiellyttävä tuoksu.
  Apteekkikosmetiikasta rakastan Avenen tuotteita, jotka tuoksuvat miedosti tai ei ollenkaan. Avenen Cold Cream -huulirasva ja Soothing Eye Contour Cream ainakin ovat aivan huipputuotteita, samoin lähdevesi ja seerumit.

  1. Mulla on ehkä joskus ollut jotain Avenea, mutta en muista tarkalleen. Pidän vinkin tallessa! :)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.