Muuan tiistainen meikki

En äkkiseltään muista vähään aikaan tehneeni tällaista yleiseen jaaritteluun keskittyvää ”kunhan kuvaan” -meikkiä, joten ei niitä ainakaan liian usein ole blogissa näkynyt. Tässä siis alusta loppun tämänpäiväinen vapaapäivänassu, ilman sen kummempia kikkailuja.

Edelleen viikonlopun jäljiltä kiristävä iho sai pohjakosteutukseksi seoksen geelivoidetta ja hoitoöljyä. Meikkivoiteeksi arpoutui tänään MUFE:n Face & Body, joka on viimeaikoina jäänyt jotenkin naftimmalle käytölle. Kierrätän noin kuutta seitsemää meikkivoidetta fiiliksen mukaan ja tänään sattui MUFE-päivä. Sekoitin meikkipohjan sävyistä 38 ja 18 ja levitin litteällä siveltimellä. Poskipäille läpsyttelin useamman kerroksen taittamaan pintaverisuonten punoitusta. Meikkivoiteen jälkeen näyttää tältä:

Seuraavaksi taitoin silmien alta sinisyyttä oranssilla valokynällä, jonka käyttöön olen tutustunut vasta hiljattain. MACin Highlighter sävyssä Bright Forecast toimii tehokkaasti, mutta annostelun kanssa saa olla varovainen, sillä jos oranssia eksyy mihinkään muualle kuin suoraan sinisyyden päälle, lopputulos on aika hurja. Tässä kuvassa neutraloitu toinen silmä:

Sutimesta tuleva väri näyttää sellaisenaan tosi vahvalta ja oranssin päälle levitän aina vielä pikkuisen tavallista punapohjaista peitevoidetta. Poskipäille painelin ihan pikkiriikkisen keltasävyistä peitevoidetta nitistämään viimeisenkin punoituksen, mutta väitän ettei kukaan olisi huomannut eroa kuvista, joten jätin tämän vaiheen kuvaamatta.

Tässä meikkipohja meikkivoiteen, oranssin valokynän, kahden peitevoiteen ja kahden eri puuterin jälkeen. Kaksi puuteria siksi, että silmien alle painelen aina mahdollisimman ohutta ja väritöntä irtopuuteria (tänään MUFE HD Finishing Powder) ja muualle pyörittelen ohuelti värillistä kivipuuteria (tänään MAC Mineralize Skinfinish Natural sävy Medium).

Seuraavaksi silmäluomien pohjustus, käytössä MAC Paint Pot sävyssä Soft Ochre. Huomaatte varmaan, kummassa on ja kummassa ei? Pohjustus paitsi luo kestävän pohjan luomivärille, toimii myös verisuonten tehokkaana häivyttäjänä. Laiskoina päivinä käytän pelkästään tätä.


Pohjustuksen jälkeen kynäilin ripsityveen valloittavan blinglilan, joka on luojan kiitos hoksattu ottaa MACin valikoimiin pysyvästi (MAC Designer Purple) ja kuorrutin ripset kahdella kerroksella Benefitin No, They’re Real -ripsiväriä, josta olette saattaneet kuulla muutaman kymmenen kertaa aikaisemminkin. Kas tässä.


Jotain vielä puuttuu, vai? No juu, kulmat. Tämä ei ole nyt se lopullinen kulmatutoriaali, mutta hiukan esimakua yhdestä tavasta, jolla omia kohottelukarvojani ehostan. Tarvitaan kaksi erisävyistä kulmakynää, väritön geeli sekä vaalea korostusväri. Laiskoina aamuina käytän pelkästään tuota vaaleampaa kynää.

Aloitan hahamottelemalla kulmakarvojen alalinjan vaaleammalla kynällä:


Seuraavaksi etsin linjan yläreunalle:

Reunojen mallintamisen jälkeen väritän kulmat kauttaaltaan. Jätän kulmien alkupäähän vaaleamman kohdan, joka pehmentää yleisilmettä:

Vahvistan kulmien alalinjan tummemmalla kynällä, joka antaa asteen lisää skarppiutta ja ikäänkuin nostaa kulmien profiilia. Tässä välissä taisin myös sivellä kulmat aloilleen kirkkaalla geelillä:

Varsinaisen värityksen jälkeen viimeistelen kulmaluun uudella löydölläni Isa Doran Eyebrow Lifterillä, joka siis tekee täsmälleen saman asian, kuin vaalea mattainen luomiväri. Mutta koska tällekin askareelle on olemassa oma ostettava tarvike, tietenkin ostin sen. Lyhyet viivat kulmaluulle ja pehmennys sormin.

Olen ottanut vapauden käyttää tätä näppärää vaalentajaa myös silmän sisäkulmien avaajana:

Loppusilauksena kevyesti mutta laajalti huiskuteltua poskipunaa (Benefit Sugarbomb), tarkkaan aseteltua aurinkopuuteria (MAC Bronze) sekä sipaus väritöntä huulikiiltoa (Youngblood Mighty Shiny Lip Gel).

Nuin! Tuliko jo yliannostus tätä naamaa? En tiedä oliko tällä edes mitään varsinaista infoarvoa teille, mutta koska itse tykkään kurkistella muiden rutiineihin, ajattelin nyt kumminkin kokeilla. Mielipiteitä? Kysymyksiä?

Taustalla soi: Volbeat

22 Comments Lisää omasi

 1. paula sanoo:

  Tämmösiä vaihevaiheelta kuvitettuja tekstejä on ilo lukea! Omat meikkirutiinit on niin iskustautuneita omaan pääkoppaan että hauska lukea mitä voisi tehdä joskus toisin! Lisää näitä :))

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Kiva että miellytti. Ikävämpi puoli näissä on se, että tekeminen vaatii lopputulokseen nähden törkeän paljon aikaa, joten sama juttu kuin lehtipostauksissa – näitä tipahtelee harvakseltaan. :) Mutta lupaan tehdä. :)

 2. hiikka sanoo:

  Kiitos kulmakarvojen valmistelusta, toivon suuresti myös meilläpäin olevien nuorien naisten lukevan tämän… miksi ihmeessä omat kulmat täytyy nyppiä viivan paksuisiksi ja sitten ”kynätä” mustaksi tai sitten maalata mustalla todella paksuiksi (tyyliin angry birds punainen lintu) joka kerta tekisi mieli sanoa, näiden tapauksien tullessa vastaan: Mennään kulta pesemään noi pois ja tehdään uudestaan vähän nätimmät ;)

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Hahaa, voi tyttöset. :)

 3. Blondi sanoo:

  Kulmakarvojen ehostusta olenkin ehtinyt jo vähän kaipailemaan ja kävi yks päivä mielessä pyytää siitä postausta :) Ajatustenlukija!

  Mulla on melko lailla sama tyyli duunata kulmat, paitsi käytän vain yhtä kynää. Hmm… pitäisköhän hommata toinen sävy myös? Ja sitten mulla ei ole tuota geeliäkään. Katsotko sen olevan jotenkin must -juttu kulmia ehostellessa? Mä tykkään tosi paljon tuosta, että jätetään kulmien alkupäähän vaaleampi kohta, paljon näkee niitä kulmia kaduilla, jossa joka ikinen reuna tyssää kuin seinään ja luo tosi epäaidon ja kulmikkaan vaikutelman kasvoille.

  Jos olis ihan pakko hutaista sellainen hätämeikki minuutissa, mihin käyttäisit ajan? Pohjaan? Kulmiin? SIlmiin vai huuliin?

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Kulmajuttua on pyydetty jo pariin otteeseen, mutta mulla on hirmuiset paineet pykätä kunnollinen, kun Sarvaksen Saara teki jo aika komean jutun joku aika sitten.. :D

   Kokeile joskus sitä tummaa kynää, se antaa juuri sopivasti potkua olematta kuitenkaan liian näkyvä. Geelin mä itseasiassa skippaan aika usein, tänään se nyt vaan sattui käteen. Riippuu vähän karvan laadusta ja määrästä, miten tarpeen se on. Mun hahtuvat pysyvät suunnilleen paikoillaan ilman geeliäkin. :)

   Minuutin hätämeikki, apua.. Kolmen minuutin hätämeikistä kirjoitin ihan blogin ekojen juttujen joukossa, mutta jos aikaa olisi vaan minuutti niin mä, hmm..kyllä mä värittäisin kulmat kynällä ja laittaisin ripsiväriä. (Tottapuhuen ehkä vaan myöhästyisin sen kaksi minuuttia jostain :D)

 4. Noviisi sanoo:

  Muistit minua :) ihanaa. Jään innolla odottamaan sitä tutoriaalia

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Heh, älä ihan varpaisillaan odota, hetki vielä menee.. :D

 5. Salla sanoo:

  Tosi kiva postaus! Toisten rutiineista on mukava lukea, ja monesti löytää uusia mahdollisuuksia omiinkin aamuihin ;)

  Mä nappasin tänään kaapista puolestani pitkästä aikaa MACin Face & Bodyn, mutta mööh, ei pelitä. Nassu kiiltää ja osa meikkivoiteesta on sulanut pois, vaikka alla on MUFEn All Mat. Muistin taas, miksi käytän kyseistä meikkivoidetta lähinnä vartalolla :P

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Mun aavikkoiholle se on just kiva, mutta rasvaisemmalle ei välttämättä ehkä toimi ainakaan samalla lailla. Mun yks lempparicombo MACin meikkipohjista on F&B + MSFN. Päivän mittaan pintaan tulee vähän kuultoa, mutta koska liian mattainen pohjameikki kiristää ihoa (true story), annan mielummin kiiltää. :)

 6. Uteliaisuuttani kysyn kuka ottaa sun kuvat ? Jos mun mies ottais, ei kuvista tulis mitään, kun toinen vaan pelleilis ruudun takana

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Tshih, tässä on kuule vasemman käden hauista treenattu vuoden verran niin, että sillä saadaan kannateltua järkkäriä suoraksi ojennetun käden päässä. Mutta erinomaisen hienoa, jos kuvat eivät näytä käsivarakuvilta! :) Omistan myös jalustan, mutta kameraan liitettävä kaukolaukaisin on sökönä, enkä ole saanut aikaiseksi ostaa uutta. Se tekisi laadun tasaisuudelle mannaa, ehkäpä oikeastaan menen ja haen sellaisen?

 7. Nannu sanoo:

  Nää vaihevaiheelta-kuvat oli aivan mainio idea, Petra! Niistä saattaa hieman tumpelompikin *nostaa kättä* meikkaaja saada ideoita. Lisää näitä, kiitos! Ja kyllähän noin nättiä naamaa kelpaa kattoa useampaan otteeseenkin (kuvien paljouteen viitaten). :)

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Hehe. No hyvähyvä, että upposivat. :)

 8. Nannu sanoo:

  Ps, tulipa taas huomattua kuinka kulmat tekee meikin.

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Komppaan!

 9. Heidi sanoo:

  Siis onko toi kovinkin yleistä, että kulmat tehdään vasta meikin jälkeen? Kun ei sitä kukaan muu tunnu ihmettelevän… Musta se on itsestään selvää, että kulmat tehdään heti pohjan jälkeen! Just tän takia on hauska kuulla muiden rutiineista:D

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Mä teen kulmat viimeisenä siksi, että joskus luomiväriä häivytellessä sutustan vahingossa koloja tonne piirrosten sekaan. Kun karvaa on vähän ja enemmän väriä on peräisin kynästä kuin luontoäidiltä, pienetkin kolot alalinjassa näkyvät heti. :)

 10. Juille sanoo:

  Tämä oli loistava! Ja kulmat saavat multakin erityiskiitosta, kun olen omieni kanssa aina ihan pulassa :D

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Niinkö? No eipä se ainakaan kuvista näy. :)

   1. Juille sanoo:

    Mä en oikeasti ymmärrä muuten, mun kulmat ihan tosissaan näyttää usein paremmilta kuvissa kuin livenä. Miten se on mahdollista, sitä en tiedä?! :D Mutta se symmetrisyys näiden kanssa, täysin mahdoton tehtävä..

    1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

     Sä olet vaan valinnut erittäin edullisen kuvakulman. :) Eikä kenekään kulmat ole joka päivä ihan täsmälleen symmetriset, väitän minä. Eivät voi olla. :D

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.