Haisuntappaja kainaloon

Nyt on kuulkaa ajat muuttuneet sitten dödövalituksen. Edellisen artikkelin jälkeen olen käyttänyt vanhan Lancômen lisäksi pullollisen sitä Clarinsin ylistettyä ihmedödöä, mutta kiusallinen ongelma on yhä pitänyt pintansa. Vaan arvaattekos mitä? Nyt on löytynyt todella timanttinen ratkaisu.

Olen kolmen päivän ajan testannut uutta kainaloon siveltävää ihmeainetta ja toden teolla yrittänyt saada skeptisyydelleni taustatukea. On pyöräilty hellepäivän työmatkat tuulipuvussa, istuttu samaisessa hikipussissa aurinkoisella kesäterassilla, juotu pannukaupalla kahvia, kannettu tavaraa yli omien voimien ja leikitty kahden ison koiran kanssa remminvetoa (yhä siinä pariskuntauniformussa). Ja silti – ei haise. Tuote on edullinen, luonnonmukainen, hygieeninen ja hellä. Kuulostaako liian paksulta? Niin luulin minäkin.

Kun sunnuntaisella messukäynnillä eteen tupsahti valikoima deodoranttikiviä, jäin jututtamaan kauppiasta. Liirumlaarumit tuotteen ylivertaisesta luonnonmukaisuudesta verrattuna siihen, mitä tavallisesta deosta ihon läpi imeytyy, menivät toisesta korvasta sisään ja haukottelevasta suusta ulos. Meinasin kertoa tädille mitä olen hengitellyt työkseni viimeiset seitsemän vuotta, mutta viime hetkellä päätin säästää tämän yöunet. No joo, eihän se haitta ole, että tuote on riisuttu kaikesta ylimääräisestä, mutta se ei suinkaan ollut ostokseni syy. Ostopäätöksen sinetöi se, mitä 12 euron hintaan luvattiin.

Tätsykkä oli myyntipuheensa pitänyt muutaman tuhat kertaa aikaisemminkin, mutta lyhykäisyydessään siis näin: Deodoranttikivi ei estä hikoilua, vaan neutraloi hien hajun. Kolmen päivän hc-testissä olen valunut hikeä kuin kalkkuna vartaassa, mutta kertaakaan – korostan vielä erikseen – kertaakaan, kainalot eivät ole haisseet miltään. Olen järkyttynyt.

Mineraalisuolakivi sisältää ainoastaan alunaa ja vettä. Hapan pH-arvo tuhoaa hajusta vastuussa olevat pöpöt iholta, eikä hajua ehdi syntyä. Kuivana tämä ei tosiaankaan kainaloita pidä, mutta kitkerän hätääntymishien hajun eliminoituminen on allekirjoittaneelle elämää suurempi voitto. Kosteat kaikut voi piilottaa lepakkohihaisiin paitoihin, pikkujuttu.

Suolakiven käyttö on helppoa, eikä vaadi edes minun mittapuullani vaivannäköä. Tuote tai iho kastellaan ja puikkoa sivellään puhtaalle iholle. Kainalot, jalat, selkä – hinkkaa sinne, missä pahiten haisoo. Olen käyttänyt dödökiveä aamuisin, enkä ole kertaakaan joutunut lisäämään sitä päivän aikana. Myyjä kyllä kertoi, ettei niin tarvitsisi tehdä ja otti vastaukseksi saamansa pilkallisen naurun vastaan niin tyynesti, että ostin kiven siltä seisomalta.

Kolme päivää ja olen täysin myyty. Tässä on loppuelämäni deodorantti. Olen kokeillut dödörintamalla läpi koko apteekkivalikoiman, suuren osan sekä selektiivisestä- että markettikosmetiikasta ja mikään kokeilemani tuote ei ole ollut näin hyvä. Täysin järkähtämätön väite. En tajua, miksi löydän tällaisen tuotteen vasta kolmikymppisenä. Ai että, mitä tämä kivi olisikaan tehnyt teini-ikäisen haisulin itsetunnolle.

Sen lisäksi, että en ole saanut hien hajua aikaan edes yrittämällä, tästä yhdestä puikosta pitäisi riittää siveltävää ainakin vuodeksi. Harvinaisen kova hintalaatusuhde. Tuotteesta oli olemassa myös suihkittava versio (kiviä pullossa, vesi lisätään erikseen), jonka pitäisi riittää vajaaksi vuodeksi, mutta puikon kasteleminen tuntuu jotenkin käteensopivammalta ratkaisulta. Käyttökohteina aion kokeilla myös sheivauksen jälkitiloja sekä muuan näppyläistä selkää, sillä antibakteeristen ominaisuuksien pitäisi tepsiä myös niihin.

Ainoa miinus tässä tuotteessa on sen paino. Jos kiven kuluttaminen todella kestää vuoden (tai kaksi, niinkuin myyjä tinkasi), tässä yhdessä on painoa vielä aika moneen matkalaukkuun. Olenko valmis painavampiin käsimatkatavaroihin hajuttomien kainaloiden vastineeksi? Voi kyllä!

Vaatteiden värjääntyminen, kirvely, allergiat, otsonikerroksen turha ohentuminen – tämä kivi todistaa tarpeettomiksi kaikki. Vegaaneille sopiva hikikivi on valmistettu Itävallassa ja se on dermatologisesti testattu. Oliko muuta?

Ai niin, oli. Minä en enää haise hieltä!

Lisätietoa löytyy näiltä nettisivuilta.

Taustalla soi: Grimes

22 Comments Lisää omasi

 1. hiikka sanoo:

  Nyt kerron käyttökokemuksen ko. tuotteesta, laitan sen suoraan suihkussa ennen kuivaamista. En voi käyttää aina, ihoni ärtyy välillä siihenkin :/ mutta on hyvää kamaa. Tätähän myi apteekit tai dermosil jos en väärin muista? Ja saa sen loppumaan nopeamminkin, jätä märkänä pakettiin (laita muuten lautanen alle jos reiät pohjassa, muut on töhnä jäämä hyllyllä) tai tiputa, hajoaa ihan pirstaleiksi. Pienempiä versioita myy Iherb (jenkeissä) alle 2 taalan hintaan… ja Hyvinvoinnin tavaralo myy samaa matkaversiota alle 6 euroa, isokin on alle 10 euron hintaan.
  Ja olet oikeassa, hiki ei haise päiviinkään. Tätä on testattu jopa meidän Isännällä, ei haise vaikka kuinka hikoilee :D

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Niin joo, pudottamalla tästä varmaan pääsee vähän nopeammin eroon. :D

   Meillä ainoastaan siippa on tutustunut iHerbiin, mutta saatan ehkä johonkin tulevaan tilaukseen laittaa näppini peliin. :)

 2. Piia sanoo:

  Hyvä tuote ja riemukas postaus, tykkään tyylistäsi! Myös meillä tämä tippui lavuaariin, tuloksena klommo ja deokristallin murskaa :D.

  P.S. Puhelimestani linkki ei toiminut, joten päässyt katsomaan, mistä kyselemäni turkoosi ripsari oli kotoisin.

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Iik! Onneksi uusi tällainen on halvempi kuin uusi Clarins. :) Niin mä en koskaan kertonut mikä tuotemerkki on kyseessä, vaan tökerösti vaan linkkasin omaan postaukseeni, upsan! Maybellinen ripsari on siis kyseessä, kausituote. :)

 3. pömppä sanoo:

  Kuulostaa mielenkiintoiselta! Itse vielä haaveilen ihmeaineesta, joka tosiaan pitäisi kainalot kuivana… Mikään ei ole inhottavampaan kuin valtavat hikiläikät paidan kainaloissa!

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Hah, sen toiveen kanssa mä olen jo luovuttanut.. :D Tai siis joo, voihan sinne ruiskuttaa botoxia ja tukkia hikirauhaset, mut en mä ihan vapaaehtoisesti siihenkään lähtis. :/

 4. bubbs sanoo:

  Nyt oli kyllä niin vakuuttavat suositukset, että pistän pienen kappaleen tilaukseen. Olen varautunut silti myös siihen, ettei sovikaan minulle, joten en tule syyllistämään!

  Ällöän melkein kaikkien hajustettujen deojen hajua, ja hajustamattomiin en useinkaan luota, ellei kyseessä ole joku käytä-kerran-viikossa-superblock (jota käytän sitten kuitenkin joka päivä). Ja ällöän ajatusta noiden superdeojen mahdollisesta kiusasta mun keholleni. Lisäksi käytän deodoranttia määrällisesti tosi paljon, olisin ihan konkurssissa noiden pyhä-clarinsien kanssa, ja deodorantti on ehkä vähiten ilahduttava ostettava kosmeettisista tuotteista. Kylläpä kelpaisi hajuton, myrkytön, huokea ja harvoin uutta investointia edellyttävä versio! Kylläpä nyt toivonkin, että toimisi!

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Pidetään peukkuja! Ja hehe, mäkin olen aina käyttänyt noita kolmenpäivänväleisiä surutta joka aamu. Mutta nyt painolasti on sen osalta keveämpi. :) (Mahtaisikohan tämän päälle voida lyödä vielä vaikka talkkia taklaamaan sitä kosteuspuolta?)

 5. Salla sanoo:

  Mulla ongelmana ei ole koskaan ollut hien haju vaan hiki per se ;) En kestä niitä märkiä läikkiä kainaloissa, se on tosi noloa :( Muutenkin pitää pukeutumisessa ottaa huomioon tämä ikääntyvä kroppa (hah) niin en jaksaisi enää miettiä sitä, missä hihoissa ja värissä läikät näkyisivät vähiten :/

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Toivotan onnea metsästykseen. Saisiko olla talkkia? :)

 6. Minsku sanoo:

  Kokeilin tuollaista ”kristallideodoranttia” ehkä kymmenen vuotta sitten. Parin viikon päästä laitoin tuotteen kiertoon, koska iltapäivästä haisin jo hielle, ihan normaalina toimistopäivänä. Joku normirexona puolestaan pitää minut hajuttomana samoissa vähäliikuntaisissa toimisto-/kotiolosuhteissa parikin vuorokautta ja kallis Clarins kolme vuorokautta.

  En sitten tiedä, enkö kastellut tuota puikkoa tarpeeksi, oliko siinä eri koostumus vai mikä meni vikaan. Olen kyllä toisaalta ajatellut, että jos tuo olisi niin ihmeellinen tuote, että se toimisi kaikilla noin tehokkaasti kuin Sinulla (onnittelut siitä!), kukaan ei varmaan perinteisiä dödöjä ostaisikaan.

  Kaipailen itse tällä hetkellä lähinnä naisten stick-dödöjä (ei siis roll-on vaan ”kuiva” stick) noihin markettisarjoihin; ne ovat lentäessä käteviä, koska niitä ei lasketa nesteiksi (eivätkä myöskään vuoda). Tallinnasta niitä kyllä ainakin keväällä vielä saa, kai sitten ”joutuu” lähtemään hakureissulle.

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Hmm, erikoista. Mä olen tänäänkin viettänyt samanlaisen ’pää kolmantena jalkana’ -päivän, eikä mitään. Harmi homma, ehkä se tosiaan oli erilainen puikotin? Ja mä kyllä valelen sitä aika reilusti ja vähän isommalle alueelle kuin perusrolloa.

   Dödönhakureissu Tallinnaan kuulostaa perustellulta. :)

 7. Tää on 1 niistä jutuista jonka aion ostaa… Joskus.
  Opiskelijana on tärkeintä hinta ha viime keväänä lähti pomo vähän käsistä Amerikassa. Nyt tiukka kuuri = ei mitään ennen kuin vanhat käytettä. Herbasta vois koittaa tilata kun d-vitamiinit loppuu.

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Toi iHerb vainoaa mua, miksi se pomppaa esiin jokaisessa kommentissa? Onko mun pakko tosiaan avata se ikkuna? :D

   1. On ! Nyt noi tullikulut vähän heitti homman nurin niskoin. Niillä on hittituote d-vitamiini , jota yks tutun tuttu, personal traineri ja hänen kumppani joku kunnan ravintoterapeutti ? hyväksytti.
    Ollaan aina tilattu 1,5 v satsi, minä, mun mies, mun vanhemmat ja mun ystävä. Ja sitten jotain pientä joukkoon.
    Eihän noi d-vitamiinit hirveesti täälläkään maksa, mutta tossa vuoden satsi maksaa 10 e.

 8. Luomutukka sanoo:

  Ostin samantyylisen kiven luontaistuotekaupasta noin 10 eurolla. Olin epäileväinen, mutta päätin kokeilla. Ihon tukkiminen alumiinilla ei vaan enää kuulostanut houkuttelevalta. Ja oi kyllä, ei haissut hiki! Nyt noin kuukauden käytön jälkeen kainaloiden kostuminenkin on vähentynyt :) Taitaa kropalla mennä vain hetki tottua muutokseen. Tällä menolla kivi tulee kestämään ikuisuuden, joten kaiken hyvän lisäksi tämä tulee edulliseksi. Suosittelen!

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Jee, hyvältä kuulostaa! Pidetään peukkuja, että täällä käy samoin. :)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.