Sumusilmät helpommin

Uudistetut sumusilmät, lyhyt oppimääärä. Unohda tummasta vaaleaan -tekniikka ja kokeile samaa toisin päin. Levitä pohjustetulle luomelle vaaleaa väriä kauttaaltaan ja tummenna sitten aste kerrallaan ripsirajaa kohti siirryttäessä. Keskitummalla hahmotellaan luomivakoa ja kaikkein tumminta väriä painellaan liikkuvalle luomelle viimeiseksi, jolloin häivytystä ei tarvita käytännössä lainkaan. Loogista, mutta silti olen aina tehnyt kovan työn ja aloittanut tummasta. Hetkeksi kun joskus pysähtyisi ajattelemaan, niin olisi varmaan moni muukin asia vähemmällä väännöllä saavutettavissa. Tämä syyssävyinen smokey on keskeltä liikkuvaa luomea kirkastettu kuparisella hohteella – tykkään.

Eloisaa lauantaita!

Taustalla soi: Nickelback

17 Comments Lisää omasi

 1. HeidiB sanoo:

  On kyllä todella kaunis meikki ja sopii sulle hirmuisen hyvin!

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Kiitos! Korvan taakse saattoi tarttua muutama niksi väriopin käytöstä ja tässä on hyvä esimerkki siitä mitä ihan pienelläkin luomivärisäädöllä saadaan aikaan. :)

 2. ikvm sanoo:

  Ihana :) jaa tuntuupa itsestään selvältä nyt, kun kerroit. Aina normaalit meikit kuitenkin aloitan vaalealla, miksi sitten smokyn tummalla? Hullua, ettei aivoja voi käyttää ollenkaan, kun on niin kaavoihin kangistunut. :)

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   No niinpä! Kaikki tutut rutiinit pitäisi aina säännöllisin väliajoin kääntää päälaelleen. :)

 3. Salla sanoo:

  Älä sano, että meikki on tehty MACin ruskella hybridillä..?! Mä en halua saada enempää kimmokkeita sen ostamiseen :D

  Ps Mä teen aina vaaleasta tummaan, se on tumpelolle helpompaa :)

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Tämä meikki ei ole sillä tehty, mutta hyvin voisi olla – sävyt ovat tosi lähellä. Olen melko varma, että se olisi paras ruskeansävyinen paletti koko varastossasi. ;)

   Mä olen aina luullut että tummasta vaaleaan olisi jotenkin helpompi tie, mutta kokeilemalla kerran tälläviisiin toisin päin huomasin olleeni aina väärässä. :)

   1. Salla sanoo:

    Ääh. Himotus! Ja itse asiassa niin uskomatonta kuin se onkin, niin en omista juurikaan ruskeita luomivärejä! Joten hybridihän tulisi tarpeeseen ja on näin ollen välttämätön ostos. ;)

    1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

     No sehän on sitten sinetöity. :)

     1. Salla sanoo:

      Kun kohta joudun rahankäyttöni kanssa johonkin velkaneuvontaan, ja kun siellä kysytään, miksi olen menettänyt rahankäyttöni hallinnan, niin annan linkin blogiisi :D

 4. Blondi sanoo:

  Todella upea! Viettelevän näköinen:)

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Kiitos! Ero aamuväsyneen ja viettelevän välillä on hiuksenhieno, mutta otan kyllä mielihyvin vastaan esittämäsi näkemyksen. :)

 5. Minttu sanoo:

  Aivan mielettömän kaunis silmämeikki! Hiukan olen laiska kaikissa luomivärihommissa, mutta tuo ”vaaleasta tummaan” -metodi kieltämättä houkuttelee testaamaan sumusilmiä. :)

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Testaat heti. Ihan heti tänään, tämän iisimmäksi eivät raukeat draamasilmät mene. :)

 6. Elisa sanoo:

  Kau-nis! :) Ja kyllä, meikkirutiinit voisi joskus laittaa uusiksi täälläkin päässä.

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Pieni ravistelu tekee aina hyvää, vaikkei kyse tämän kummallisemmasta asiasta olisikaan. :)

 7. Elli sanoo:

  Upea! Vähän pöljempi meikkaaja jää kyllä silti pikkasen kysymysmerkiksi. Jos koet että se sopisi tyyliisi, katsoisin mielelläni tästä (kin, esimerkkinä) muutaman lisäkuvan ja ainakin yhden silmät kiinni, kirsikkana kakun päällä siinä silmät kiinni kuvassa olisi ne Karkkipäivän joskus tekemät paintilla piirretyt rajat, jotka näyttävät missä mikin luomiväri kulkee :) Tämä olen tosin tietysti vain tumpelo-minä, joka ei tämän kuvan hienoutta tavoitellessaan saisi itselleen kuin hieman mustelmaisen näköiset silmät..

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Höpö höpö, tietysti saisit. :) Kaikki toimii siis muuten ihan samalla lailla kuin tavallinen smokey, mutta värit liikkuvat helpommin jos vaaleat värit levittää ensin. Periaatteessa siis ripsityvessä on ainakin kolmea väriä: alimpana luomea vasten se kaikkein vaalein (jota on koko luomella), sen päällä keskitummaa (jota on vähän pienemmällä alueella, levityslaajuuden voit päättää itse) ja ylimpänä näkyvillä se kaikkein tummin (jota tulee siis vain liikkuvan luomen alaosaan). Esimerkiksi. Jokainenhan voi tehdä tavallaan.

   Tavallisesti teen smokeyn juuri toisin päin, eli aloitan tummasta ja lisään sen päälle vaaleaa. Tämän niksin idea on yksinkertainen: vaalean värin levittäminen alimmaiseksi takaa sen, että mihinkään kohtaan ei jää ns. tahraa eli kohtaa joka ei häivyty. Tumma väri jättää niitä helpommin kuin vaalea. Kun pohja on kauniisti vaalealla tasattu, tummemmat värit liikkuvat sen päällä helposti. :)

   Tämän meikin kuvat on napattu aamukiireessä ja koko luomen näyttäviä kunnollisia otoksia ei tallentunut kameraan. Voisin joku kerta kokeilla ehdottamasi kuvatuton laatimista, mutta yleensä vältän antamasta liian tarkkoja ohjeita ihan jo senkin vuoksi, että jokaisen silmät ovat erilaiset. Mutta laitan toiveesi korvan taa, vaikka Sannin kuvatasolle onkin suht mahdotonta yltää. ;)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.