Kameleonttisilmät

Mikä on ruskea, punainen, vihreä ja älytön? MACin pigmentti Blue Brown. Tällä yhdellä ainoalla jauheella saat niin käsittämättömän väriset silmät, että peiliin on pakko vilkuilla pisin päivää muulloinkin kuin huulipunatarkistelun merkeissä. Katsokaa nyt sitä! Luomella ei ole mitään muuta kuin yhtä ainoaa pigmenttiä.

Jenni julkaisi BB:llä tehdyn meikin reilu viikko sitten ja sitä kautta hoksasin myös Ilunan käyttäneen samaa pigmenttiä jo aiemmin, kurkatkaapas miten moneksi yksi ja sama väri taipuu. Olen hillonnut pientä näytettä tästä sävystä jo kuukausia, mutta välillä inspiraation tueksi tarvitaan muiden esimerkkiä.

Tässä meikissä käytin pigmentin alla ainoastaan neutraalin keltasävyistä pohjustajaa, mutta oijoi mitä samalle kokonaisuudelle tekisikään mustalla kynällä pohjustettu luomi. On ihan välttämätöntä kokeilla tummennettua versiota joku päivä. Alaluomen väritin mustavihreällä kajalilla, mutta ylhäältä jätin rajaukset tarkoituksella pois, jotta kameleonttisilmät pääsevät täysillä esiin. Näin kuvista katsoen alaluomen sävy näyttää hiukan turhan hohtavalta.

Pigmentin lopullista sävyä en yritä määritellä, mutta kaikki alussa mainitsemani värit heijastelevat luomilta. Punaruskea pohjasävy menee nätisti yksiin tukan kanssa ja vihreä kytkee luomivärin silmiini. Täytyy sanoa että tykästyin tähän laatikonpohjimmaiseen sen outoudesta huolimatta yllättävän paljon. Jokapäiväisessä käytössä tuskin jaksaisin näin erikoista tyyppiä, mutta silloin tällöin, lääkkeenä arkitylsyyttä karistamassa Blue Brown palvelee tarkoitustaan varsin salonkikelpoisesti. Vai mitä tuumaatte, onko liian avantgarde?

Taustalla soi: Tove Styrke

33 vastausta artikkeliin “Kameleonttisilmät

 1. Hei, ei tällasia kuvia kun toiset istuu tukka pystyssä teekupin äärellä, tulee alemmuuskompleksi O.o

  1. Pyhpah, näkisitpä tämän naaman ennen kahvia. :D Kuvissa on nautittu jo ainakin varttipannu mustaa. :)

 2. Voi apua, tämä on ihan mieletön! Klikkasin Facebookin tässä työaamun lomassa pikaiseen auki, mutta jäin jumiin. Ruudulla näkynyt meikkikuvasi imaisi sanattomaan tuijotukseen, siis t-o-d-e-l-l-a upea, intensiivinen. Näytät upealta!

  1. Vau, olen häkeltynyt. Erittäin imartelevia sanoja, nöyrä kiitos niistä.

 3. Onpas ihana :) Mii laiki. Sopii varmaan korostamaan sinisiäkin silmiä. Mutta aiheutti kyllä niin alemmuuskompleksin näin aamuräjähtäneenä :D (Btw. en ole ikinä ymmärtänyt, kun jotkut miehet sanovat naisen olevan parhaimmillaan aamulla!? Hitot sanon mä, paljon peikompaa ilmestystä kun mä aamulla saa hakea :D)
  Olet tainnut ystävystyä suoristusraudan kanssa paremmin? Ainakin kiharat näyttävät hyvältä :)

  1. Kiitos! Ehkä se olet sitten vain sinä joka näytät aamuisin ihanalta, sillä mä en ole koskaan saanut tuollaisia kommentteja.. :D

   Ja joo, suokkarin kanssa on tehty aselepo, mutta päivästä riippuen saattaa kyllä tulla varsinaista suhruakin, näissä kuvissa on näytillä yksi niistä onnekkaammista aamuista. ;)

   1. Juu en mäkään tuollaisia kehuja ole saanut :D Oma parempi puolisko vaan ihmettelee asiaa säännöllisin väliajoin mulle, kun kaverit sanoo kuulemma näin. Ei voi kuulemma hän yhtyä tähän kavereiden mielipiteeseen. Että näin hehkeä tämä tyttöystävä on aamuisin :D

    1. Hih, no makuja on monia. :) Joillain miehillä on vahva allergia kaikenlaista meikkaamista kohtaan ja toisaalta on toki mahdollista, että kys. heilat ovat hiukan vahvemmalla kädellä kajaloivaa sorttia.. ;)

 4. Jälleen kerran; upea meikki! Suorastaan säteilet. Voisin ottaa sulta muutaman(kymmentä) meikkausopastustuntia…

  1. Kiitos kauniista sanoista, mutta tässä meikissä tärkein ainesosa on meikkitaitojen sijaan kummallinen väri ja sen levittämisessä onnistuu kuka tahansa. :)

 5. Onpas se….erikoisen jännittävä! Näyttää ehkä vähän zombielta mutta erittäin kiehtovalla ja mielenkiintoisella tavalla, kuvia tekee mieli tuijottaa. ;-) Hämmentävän upea! o.O

  1. Khih, zombimeikki – no miksei. :) Ehkä noilla puolitankoon lasketuilla luomilla on jotain tekemistä vaikutelman kanssa? :)

 6. Sehän on tosi lähellä mac:n luomiväriä Club! Laiskan aamun pelastaja, ainakin itselle, on Club. Vähän mustaa ulkonurkkaan ja Club:ia päälle, kulmakarvoja kohti häivyttäen ja luomet hohtaa vihreänä ja punaruskeana. Pigmentissä taitaa vaan olla, no, pigmenttiä enemmän.. :)

  1. No juu, vähän samaa näköä niissä on. :) Oletko koskaan kokeillut Clubia mustan kynäpohjan päälle?

   1. En vielä ole uskaltanut, sitten kun tulee iltakäyttöön ko. luomiväri ensimmäistä kertaa kokeilen kynäpohjalla. Mustalla luomivärillä tulee päiväkäyttöön ihan hyvä efekti, kun on alalla ettei meikillä sais värkkäillä kauheasti – menee uskottavuus.. :D Muutoinkin karttelen ”liian” tummia ja vahvoja värejä päivisin (peruja blondista tukasta). Tietysti tutuilta kysyessä nytkin käytän liikaa meikkiä :D

    1. Älä kokeile ensimmäistä kertaa juhlailtana, testaa joutilaana hetkenä miten se käyttäytyy. Itse olin ekalla kerralla hätää kärsimässä, kun käyttämäni kynä jumahtikin niille sijoilleen, eikä häivyttynyt lainkaan. :D

 7. Petra, oot upee! Ihan mielettömät silmät! Ja niin on pigmenttikin. Mähän oon nyt googlettanut, että jossain maailmassa on tai on ollut olemassa myös MAC Green Brown! Yhtä upea, mutta vihreämpi. Mistä mulle nyt sellainen? :D Addiktio on paha, mutta ihana!

  1. Uu, kuulostaa pahaenteisen hyvältä! :) Kurkitko jo eBayta? Tai chattasitko artistin kanssa, niiltä vois utsia tarkempia tietoja saatavuudesta. :)

   Ihanan kamala MAC-mania. :D

 8. Samankaltainen duo(multi?)chromesävy löytyy myös Wet n Wildin Comfort Zone -paletista. Ihan yhtä intensiivinen ei ole tuo sävyjen vaihtelu siinä, mutta kuitenkin close enough :)

  (eli en en en tarvitse lisää MAC:in pigmenttejä!)

  1. Hihi, haiseeko täällä vähän itsesuggestio? Antaisit periksi vaan. :)

 9. Upea,ihana,aivan mieletön! Olen itsekin löytänyt Blue Brownista takuuvarman arjen piristäjän,ja se onkin nykyään ykkösvalinta jos kaipaan sitä jotain pientä ekstraa.

  1. No kiitos vaan inspiraatiosta rouvalle itselleen. :)

 10. Tuo Blue Brown on kyllä upea, pitää ehdottomasti kotiuttaa itsellekin. On vähän samaa sukua kuin Club, joka on yksi mun lemppareista.

  Tuo sun tukka on kyllä nätti, sopii todella hyvin polkka, on sellainen moderni ilme! Ja sitten nuo sun silmät! Ihan tajuttoman upean väriset :)

  1. Iiks, olipa siinä paljon mukavia sanoja yhdessä nipussa. Kiitos niistä jokaisesta. :)

   Polkka olisi jo kuukausihuollon tarpeessa, mutta joku höpsö on taas ostanut kampaajarahoilla meikkejä.. :D

 11. Voi itku sentään miksi luin tämän! Olen nyt Blue Brownia ja Copper Sparklea köyhempi.. Oho.

  1. Ylempi kommentti on ehkä hieman väärin muotoiltu. Olen siis tililtä pari euroa köyhempi ja henkisesti hieman rikkaampi.

 12. Hei, mun on pitänyt kysyä meikkeihin liittymätön kysymys. Mistä Tove Styrke löysi tiensä tämän postauksen taustalle soimaan? Suosittelisin myös toista Tovea: Tove Lo ja esim. kappale Out of mind.

   1. Heh, en ollutkaan huomannut :)

    Luen kyllä kaikki postaukset, mutta kynsijuttuihin en kiinnitä yhtä paljon huomiota, koska kynsilakka on totaalikiellettyä mun töissä. Harmi, että hyvät kynsivinkit menee hukkaan, kun käytän kynsilakkaa niin harvoin.

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.