Punatukan pikapiristys

Punainen on lempihiusvärini, mutta sen ylläpito vaatii vaivannäköä. Punainen pigmentti haalistuu etenkin hyväkuntoisesta hiuksesta suht rapsakkaa vauhtia ja mikäli haaveissa ei ole kummallinen muotinäytöstukka, asiaan on puututtava vähintään kuukauden välein. Tai miksei useamminkin, jos värin haluaa pitää oikein hehkuvana. Oma ylläpitoinnokkuuteni on vähän laiskanpulskeaa sorttia.

Omasta kampaajakäynnistäni tulee tällä viikolla täyteen yli kuukausi ja nyt oli ihan viimeinen aika piristää väsähtänyttä kuontaloa värihoidolla. Yritän venyttää seuraavaa hapetteellista värjäyskertaa mahdollisimman pitkälle tulevaisuuteen, joten otin riemumielin vastaan testattavaksi tarjotun Biozellin hoitavan Color Mask -sävytteen nimeltä Chili Pepper. Tämä väripigmenttejä sisältävä hoitoaine on kehitelty lisäämään hiuksiin intensiivisyyttä ja kiiltoa samalla kun kutrit saavat hoitoaineen mukana ravintoa ja kosteutta. Sopii! Olen testannut samantyyppistä tuotetta viimeksi pitkätukkaisena ja silloin ongelmaksi muodostui epätasaiseksi jäänyt levitys. Nyt lyhyellä tukalla väritahnan kanssa toimiminen oli huomattavasti helpompaa.

Väri levitetään kuiviin tai kunnolla pyyhekuivattuihin hiuksiin hanskat kädessä (uskokaa pois, tämä on tärkeää) ja jätetään vaikuttamaan muutaman minuutin ajaksi. Viiden minuutin jälkeen väriä ei enää tartu enempää, mutta hoitoaine vaikuttaa edelleen. Kukaan ei siis kiellä istumasta hoitsikka päässä vaikka tuntia, jos se mielekkäältä tuntuu, mutta väritehon kannalta saman hyödyn saa irti viisiminuuttisessa. Tehosta ajankäyttöä, kehoitan ma.

Kiedoin punanaamioidut hiukset froteiseen tukkahuppuun ja olen melko varma, että se pelasti lauteet ja laudeliinan teurastamoefektiltä – väri on nimittäin aika tujakkaa tavaraa. Luottavaisin mielin toivon, että liiat punat lähtevät pyyhkeestä kuumassa pesussa, mutta kuten jokainen punaiseksi tukkaansa värjännyt tietää, tahraumariski on aina olemassa.

Huuhtelun jälkeen hiukset tuntuivat pehmoisilta ja hoidetuilta, eli voin sanoa saaneeni sen mitä tuubin kyljessä luvattiin. Värin lisäksi sain etenkin kiiltoa roimasti lisää ja nyt valon osuessa pätkäpolkkaan se suorastaan leiskuu. Erittäin kiva lopputulos ja pääosin helppokäyttöinen tuote, kunhan valumien kanssa osaa olla varuillaan. Jokainen purkkipunatukkainen varmasti tietää mistä puhun.

LISÄYS 13.9.2013: Kirjoitin ensimmäiseen versioon nootin pakkaussunnittelusta ja väitin, että tuubin korkki ei menisi kunnolla kiinni, mutta ongelma olikin ainoastaan käyttäjän korvien välissä. Korkki menee ihan kauniisti kiinni, kunhan sitä hoksaa painaa keskeltä, eikä reunasta kuten olen tähän saakka tottunut tekemään. (Pieni vika, mutta kun se on päässä…) Huoli pois, pakkaussuunnittelussa ei siis vikaa ja ainoa negatiivinen huomio on täten kumitettu. Jatkakaa.

Vertailukelpoista kokemusta muista vastaavista värinaamioista ei ole, mutta voisin ihan hyvin ostaa uuden tällaisen, jahka nyt korkattu 150ml on kulutettu loppuun. Eilisen perusteella veikkaan, että tämän tukkapituuden elävöittää yhdestä tuubista ainakin viitisen kertaa ja noin 10e myyntihinta on kotimaiselle tuotteelle uskoakseni varsin kilpailukykyinen.  Aikeenani on myös kokeilla värien sekoittelua, sillä värit Plum ja Raspberry saattaisivat potkaista hiusvärini kylmyyden ihan uudelle tasolle. Ja ah, miten makeaa olisikaan kokeilla tätä punaista sävyä ihan vaaleaan tukkaan! Mitäs sanotte, tehdäänkö bloggarista seuraavaksi blondi? (Nyt ei saa yllyttää.)

Käyttääkö joku värinaamioita säännöllisesti? Löytyykö vinkkejä jaettavaksi? Päheitä sekoitteluideoita tai kreisejä kauhutarinoita?

Taustalla soi: Lylloo & Matt Houston

*Tuote on saatu testiin blogin kautta*

(PS. Olenko ainoa, jolle otsikko tuo mieleen kömpelön eroottisen novellin? Toivotaan!)

21 Comments Lisää omasi

 1. Mira sanoo:

  oon käyttänyt kc:n color maskeja niin kauan, kun niitä on (kai) ollut markkinoilla. on tullu kokeiltua niin mustaan, punaiseen, erisävyisiin ruskeisiin hiuksiin kuin myös nyt tähän lilaan. kc:n punainen oli liian oranssi omaan makuun ja myöskin tämä kc:n plum on ihan liian punainen omaan makuun – toimii kyllä varmasti kylmänsävyisille punaisille paremmin. pitääkin kokeilla tuota biozellin plumia, josko se olisi yhtää parempi! halvempi se ainakin on.

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Kokeile ja kerro miltä se tuntuu. :)

 2. bubbs sanoo:

  Miksaan tavallista shokkiväriosaston suoraväriä hoitoaineeseen aina muistaessani, tulee halvemmaksi kuin nämä värinaamiot, ja sävy on jämpti.

  Kc:n Color Maskeja olen useampia käyttänyt, mutta olen ollut niihin tosi pettynyt. Ne värit tuntuvat olevan aina ihan muuta, kuin purkissa luvataan. Esimerkiksi oranssista purkista tuli kylmä tummanpunainen ja violetista purkista tuli kylmä tummanpunainen. Oranssilla olisin halunnut nimenomaan selkeästi keltaoranssia lämpöä päähän, violetilla taas olisin myöhemmässä värissä halunnut taittaa keltaisuutta pois – no, eipä toiminut kumpikaan yritys, punainen tuli. Eikä muuten hevillä lähde irti!

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Auts, inha juttu. :/ Mä olen vähän kämmenet ilmassa näiden kokemusten kanssa, koska itse luovutin silloin aikanaan jo heti kättelyssä, kun tukkaa oli ihan liian pitkälti ja paksulti mun hermoille. En osaa sanoa puoleen tai toiseen, mutta vähän samantyylisiä kommentteja tuli muiltakin.

   Mistä tietää paljonko suoraväriä laitetaan hoitsikan sekaan? Ja kauanko sen annetaan vaikuttaa? Mä en ole tukan kanssa kauheasti uskaltanut tehdä omia keitoksia.

   1. bubbs sanoo:

    En yhtään tiedäkään, heitän miksauksen ihan sattumanvaraisesti, ehkä noin 1:3 (hoitoaineen hyväksi), ja annan vaikuttaa sen verran kun jaksan odotella – värini on sen verran tumma kuitenkin, että ihan kauhean radikaalia värjäystulosta tuskin tulisi, vaikka vetäisi suoravärin pelkältään. Käytännössä en juuri edes huomaa sävyeroja, mutta tavoittelemani lopputuloskin on ihan nyansseissa, jotenkin aina väriä pitäisi saada viilattua vähän täydellisempään suuntaan.

    1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

     Ja tässäkö puhuu se sama henkilö, joka uittaa kynsiä betonimyllyssä? :D

     1. bubbs sanoo:

      No tarpeen tullen kynsien hyvinvointi jää kyllä toiseksi.. Pääsääntöisesti silti nekin näyttävät hyvältä :D (Sun muisti! Pitää alkaa varoa, mitä kirjoittelee..)

 3. Juille sanoo:

  Mä olen aivan addiktoitunut Biozellin Viileän vaaleaan. Ilman sitä ei tästä tukasta tule mitään. (Tai siis tulee, nimittäin keltainen.) Onkohan tämä muuten uusi tuote, eli ei kai korvaa aikaisempia suoravärejä? Koska mä en halua että mun luottotuotetta muutetaan millään tavalla! :D

  1. Blondi sanoo:

   Heips. Kerropa mistä olet ostanut väriä. On tehnyt mieli kokeilla suoravärejä jo pitkään. Kauanko tuo viileä vaalea pysyy sun tukassa?

   1. Juille sanoo:

    Ihan Prismasta olen ostanut. Taitaa olla nimellä ’intensiivisävyte’ tms. :)

  2. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Tämä on kokonaan uusi tuote, pitäisi olla kaupoissa syyskuun aikana. :)

 4. leben sanoo:

  Mä ostin tän kokeiluun, muttä sävyssä Rasberry.

  Silloin tällöin boostaan punaista hiusväriäni sekoittamalla suoraväriä (renbow) hoitoaineeseen. Annan vaikuttaa sen kymmenen minuuttia ja taas mennään hetken aikaa ilman isompia värjäys-operaatioita. :)

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Kuulostaa siltä, että sävelet ovat selvät. Käy huikkaamassa kun olet ehtinyt kokeilla. :)

 5. Taru sanoo:

  Kc color mask vanilla. Olen koukussa.

  Punainen on pienin värimolekyyli, joten uppoaa helposti saunan lauteisiin….

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Ach so, enpä tiennyt. Aina sen punaisen värin kanssa saa olla varuillaan, mutta mielikuvani siitä että juuri se on oikein erityisen hankala väri, pitää siis jollain tapaa paikkaansa. :)

 6. Leila Nieminen sanoo:

  Hei!
  Color Mask -tuubin korkki menee kunnolla kiinni, kun painaa siitä ihan korkin keskeltä.

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Ha, no katos, niinpä meneekin! Mahtavaa! Pakkaus oli näköjään suunniteltu minua fiksummille. :) Lisään tekstiin maininnan.

 7. Renee sanoo:

  Ääh, rakastan punaisia hiuksia, mutta nyt kun harmaita pukkaa liian nopeassa tahdissa ettei värjäykset pysy perässä ja mulla taitaa olla liian nopea hiustenkasvu, juurista pukkaa harmaata liian nopeasti.
  Onko jollain kokemusta värivaahdoista/värihoidoista harmaisiin?

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Mun täytyy nostaa kädet pystyyn, mutta kuulostellaan josko joku muu osaisi olla avuksi. :)

   1. Renee sanoo:

    Kiitos :)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.