Hysterian viemää

 

Tiedättekö mitä ryhmäpaniikki saa aikaan kosmetiikkahullujen keskustelupalstalla? Pahaa jälkeä. Tuote jota et tiennyt haluavasi, muuttuu yhtäkkiä todella ehdottoman välttämättömäksi omistaa. Jos noin moni muukin asioista perillä oleva harrastaja haluaa sen, sen on oltava hyvä. Kaikki voi lähteä liikkeelle ihan viattomasta ”Tiedättekö, mistä tätä saisi?” -tiedustelusta tai parista kiihkeästä ”OOoh!” -vinkaisusta, jotka yhtäkkiä tartuttavat kaikki läsnäolijat.

Tällä hetkellä kiihkomielinen kosmetiikkakansa metsästää kahta asiaa: IsaDoran Peel Off -aluslakkaa, joka on myyty toistaiseksi loppuun suunnilleen koko maasta sekä Maybellinen Brocades -hilelakkoja, joiden tilanne myös on raporttien mukaan niukemmanpuoleinen. Brocades-maniaan minut havahdutti kaverini, joka tuskastuneena ja jalkaa polkien vaati saada tietää, miksi kauneusbloggaajat hehkuttavat tuotteita, joita ei saa mistään. Saara, tämä syytös taisi koskea sinua.

Kaverini löysi pitkien etsintöjen jälkeen platinapinkin lakkansa ja koska pullo näytti minunkin silmääni kivalta eikä ollut edes kallis, ostin hetken mielijohteesta yhden itsellenikin. Päivää myöhemmin teline oli tyhjillään ja edustaja levitteli käsiään: ”En ymmärrä mitä tässä tapahtui.”

No tässä se nyt on, Maybelline Color Show Brocades, sävy #220 Knitted Gold. Onhan se hieno, ei voi kiistää. Uniikki? Mmm, no joo, ehkä vähän sitäkin. Minun kokoelmissani välttämätön? Ei todellakaan.

Niin siihen hysteriaan vaan jotenkin ajautuu mukaan, puolivahingossa. Tämä neljän euron ostos ei ole kalleimpia haksahduksiani ja keksin kyllä monta yhdistelmää, jossa sitä käyttää, mutta silti ostopäätökseen johtaneet syyt pistävät vähän hymyilyttämään. Haluan sen, koska muutkin haluavat sen.

Jotenkin miellän etenkin kynsilakat tällaiseksi nopeasti roihahtavaksi ilmiöksi, ehkä hintansa vuoksi? Virve möi loppuun Lumenen kultaiset hiekkalakat niin nopeasti, etten ehtinyt koskaan edes nähdä niitä telineessä.

Katselen kauniita kynsiäni ja kohotan kysyvästi kulmiani: Kuulutteko tekin helposti höyrähtäviin hamstraajiin?

Taustalla soi: Tori Kelly

22 Comments Lisää omasi

 1. Salla sanoo:

  Täällä yksi hysteerikko huokailee ihastuksesta. Siis niin hieno. Upea. Kaunis. Täydellinen <3

  1. Vielä parempi luonnossa, kamera ei vangitse kaikkia vivahteita. No kukapa tietää, ehkä pääset vielä osalliseksi tästä huumasta. ;)

 2. Tipi sanoo:

  Hah, varsin tuttu ilmiö. Mutta eikö se vähän ole se tarkoituskin?Bloggaajat joko tarkoituksella tai käyttökokemuksellaan ”mainostavat” tuotetta ja jos vielä tuntevat sen hyväksi – hysteria iskee.
  Peel Off-lakoista olen kuullut yhden negatiivisenkin huomion. Niiden läpi menee tummat värit eli kynsistä kuulemma tulee karmeat. Normilla aluslakallahan näin ei käy.
  Maybellinella on välillä yllättävän haluttavia lakkoja. Jotenkin tällaisena halpoismerkkinä jää joiltakin huomaamatta. Kyllä sieltä yhtälailla helmiä löytyy!
  Puhumattakaan niistä KONE Helsinki lakoista. Ihan mieletön hinta-/laatusuhde ja uusia tulee jatkuvasti. En ole löytänyt paremmin pysyvää lakkaa vielä! Eihän ne meinaa mihinkään enää mahtua… :)

  1. Joo mä luin tosta tummumisesta kans. Mä olin niin asennoitunut käyttämään sitä vain näiden hileöverien kanssa, että en jotenkin edes osannut ajatella tavallisen tumman cremelakan kanssa. Niitä vaihtelen muutenkin koko ajan. :)

   Ja joo, eiks se viime kevään mustavalkotäplälakkakin ollut Maybellinen? Vai oliko se L’Oréalin? Sekin sai aikaan kovaa kuohuntaa. :)

 3. Kaisuli sanoo:

  No nyt viimein mäkin tiedän mistä ne siellä hössötti! Juu on tuo nätti, mutta varmaan hankala poistaa.

  1. Salla sanoo:

   Haaaa! Sitä varten on Peel Off :D

   1. Haha, juuri näin! :D

 4. Piia sanoo:

  Olen näyttänyt miehelleni tyhjää Maybellinen kynsilakka-alustaa ja kertonut, miten blogit toimivat. Uskomatonta. Ja itsekin olisin ostanut lakan, ehdottomasti, jos sitä olisi ollut :D

  Piia

  http://www.lily.fi/blogit/pedapulinaa

  1. Haha, ei se sentään vielä kieltänyt sulta blogien lukemista? :)

 5. pömppä sanoo:

  Tuttu tunne! Onneksi tästä postauksesta tuli hyvä mieli, sillä mulla on kotona Essencen peel off-aluslakka ja Essien Cut above, jotka menevät mun mittapuulla tarpeeksi lähelle… Eli tällä kertaa ei tarvinnut lähteä kauppohin tuijottelemaan tyhjiä hyllyjä :)

  1. Kuulostaa hyvältä. :)

 6. Mohn sanoo:

  Hmmm….juu ja ei. Joidenkin juttujen suhteen on vaan EVVK, niin kuin tämän. Tosin mun herännyt uushippini kieltää tehokkaasti edes tutustumasta koko lakkaan, koska kyseinen merkki on mun uushipin kielletyllä listalla. Toisaalta ärsyttävää mutta toisaalta ihan hirrrweän kätevää. Tulen säästämään ja paljon!! ;-)

  Nyt kun tuota katselen niin ei se mitenkään erityisesti onneksi edes sykähdytä. Tulee ihan vähän mieleen A Englandin She Walks in Beauty joka on noin miljardi kertaa kauniimpi ja se mulla onneksi jo on. Olen muuten harkinnut siitä back upin ostamista….

  Isadoran Highlands-hehkutus sai mut käymään ihan oikeen kivijalkakaupassa (oho!!) sitä katsomassa mutta en ostanut kun ei se sitten vaan ollut mun juttuni. Mulla siis ON myös selkäranka, mitä en aina kyllä itsekään uskoisi, kun ihan oma-aloitteisesti löydän kaikenlaista ”pakkosaadahetinyt”-rojua ympäri netlandiaa. ;-)

  1. Ihailtavaa luonteenlujuutta sulla, mä vaan menen päättömänä kanana – etenkin näiden kynsilakkojen perässä. Se Highlands-kohka meni multa ihan ohi, en jotenkin syttynyt niille sävyille yhtään. Mutta hyvä niin, säilyy joku tasapaino tässäkin puuhassa. :)

 7. Olivia sanoo:

  Meitsi hurahti noihi hiekkalakkoihin, juurikin Virven blogin ansiosta. Löytyykö niitä mistään? No ei, tuntuu että kaikki on saanu metsästää niitä kissojen ja koirien kanssa :D Sellaisen vaaleanpunaisen vielä haluaisin mut pitänee sitten tilata jostain koska täällä pienessä Ylivieskassa Kärkkäinen on ainoa paikka jossa noita lakkoja myydään. Sinne niitä ei tunnu tulevan ikinä lisää…

  1. Oletko käynyt kauppiaalta kysymässä niiden perään? Voihan olla, ettet ole ainoa, joka niitä haikailee. Jos kysyntää on riittävästi, ehkä niitä tilataan uusi satsi? Aina suu auki, jos jokin mietityttää! :)

 8. JohannaW sanoo:

  Joo-o, tuota… kuinkakohan monesta tuotteesta olen ollut tämän vuoden aikana ihan hysteerisen innoissani? :D L’Orealin Confettis-pilkkulakka – kuitattu, Highlands-paletti – kuitattu, Lumenen hiekkalakat – kuitattu… Blogien lukeminen on yllättävän vaarallista sekä mielelle että kropalle, puhumattakaan pankkitilistä!

  1. Oijoi, kuulostaa klassiselta tapaukselta. :) Ovatko kaikki mainitut olleet mieleisiä?

   1. JohannaW sanoo:

    Syystalven juhliin olen käyttänyt vain ja ainoastaan Highlandsia. Kimmellystä ja mattaa näppärästi samassa paketissa. Confettis on myös ollut kynsillä 3 kertaa (lakkaan kynsiäni harvakseltaan, n. 2 krt/kk, joten sillä tahdilla se on paljon!) Lumenen ”puurohiekan” korkkaan jouluksi. :)

    1. Doddi! Kyllä sulla on sitten ollut ihan painava syy hurahtaa. :)

 9. Nätit ne on ja kiva oli myötävaikuttaa. Hah.

  1. Roger! :)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.