Peittelyhommia

Vaalea iho ja tummat silmänaluset ovat kinkkinen yhdistelmä. Tummuus tarvitsee peittyäkseen riittävän tummaa peitevoidetta, mutta jos muu naama on valkoinen, syntyy ongelma. Omalla kohdallani olen päätynyt tekemään työn pitkän, mutta toimivan kaavan kautta. Käytän kolmea eri sävyä kahdesta eri MACin peitevoiteesta.

Istun meikkipöydän ääreen ja levitän kasvoille kosteus- ja pohjustusvoiteet. Silmien alle  sivelen silmänympärysvoidetta ja annan sen imeytyä kulmien siistimisen ajan. Aloitan levittämällä tummempaa punapohjaista peitevoidetta (ProLW NW20) koko silmänaluselle. Levitän värin ohjailevasti siveltimellä ja taputtelen paikoilleen kevyesti sormella. Tumman peitevoiteen rajalle levitän vaaleampaa punapohjaista peitevoidetta (Pro LW NW15) sormin ja käyn rajan läpi siveltimellä. Tällä sävyllä piilotan myös nenänvarteen jäävän mustan kuopan. Tummempi peitevoide piilottaa silmänalusilta sinisyyden ja vaaleampi piilottaa tumman peitevoiteen. Voisin teoriassa myös sekoittaa välisävyn, mutta tämä menetelmä on rahtusen tarkempi. Kun silmänaluset on häivytetty näillä kahdella sävyllä, painan päälle väritöntä irtopuuteria. Luin eräästä meikkivinkkiartikkelista, että puuteri muka tekee silmänaluset kuivan näköisiksi, mutta se on kyllä ihan kukkua. Hienojakoinen irtopuuteri ei näy iholla eikä korosta juonteita jos se on oikein annosteltu. Jos peitevoidetta ei kiinnitä puuterilla, se ajautuu hyvin todennäköisesti päivän mittaan pieniin juoviin. Mikäli sinun ihollasi puuterin voi jättää pois ja peitturi on silti vielä illalla samassa asennossa kuin aamullakin, toivotan onnea ja kehotan jatkamaan samalla linjalla.

Silmänaluset ovat siis siististi piilossa, mutta niitä vastassa ovat punoittavat posket ja leuka. Punaisuuden taklaamiseen sopii keltapohjainen peitevoide. Omalla ihollani toimii parhaiten ihonsävyinen peitevoide, jossa on hiukan kevyempi koostumus (Mineralize Concealer NC15) ja joka on levitetty siveltimellä. Hipsuttelen punaisuuden piiloon ohuella kerroksella, enkä käytä tässä välissä puuteria, koska päälle tulee vielä meikkivoide.

mac_concealers

Nämä neuvot eivät ole ollenkaan yleispäteviä, mutta tämä kolmen eri peitevoiteen yhdistelmä on osoittautunut omassa käytössäni erinomaiseksi. Mineralize concealerin koostumus on todella kiva ja ihana, mutta se ajautuu silmänalusillani ikävästi juonteisiin vaikka tekisin sille mitä. Keinoja on kokeiltu vino pino, mutta ihot ovat erilaisia. Pro Longwear concealer taas on toisille silmänaluspeitturiksi liian raskas ja mattainen, mutta käyttäytyy minun silmänympärysihollani mallikkaasti. Poskille taas pidän sitä pikkuisen liian paksuna, koska päälle tulee vielä se meikkivoide.

Kolmen eri peitevoiteen sively, taputtelu, sihtaaminen ja puuterointi voi kuulostaa työläältä, mutta helpompaakaan tapaa en ole toistaiseksi keksinyt. Kun operaatio Näytä nukkuneelta on suoritettu, aloitetaan vasta varsinainen meikkausosuus. Jos teen tummempaa silmämeikkiä tai käytän varisevia tuotteita, meikkaan silmät ensin ja jätän tämän hienosäätöosuuden viimeiseksi. Älköönkä kukaan paineistuko tällaisesta hifistelymeikkaamisesta. Mitä vähemmällä vaivalla saa valmista, sen parempi. En pidä ideaalina tätä omaa show’tani, joten jos oma rutiinisi on lyhyempi, pitäydy hyvä ihminen siinä – ja tee se hymyillen.

Pärjäätkö sinä yhdellä peitevoiteella?

Taustalla soi: Chorale

3 Comments Lisää omasi

 1. JohannaW sanoo:

  Itse tapaan levittää ensin meikkivoiteen koko naamalle, myös silmänympärysiholle ja sitten vasta ryhdyn peittämään epäkohtia.

  Silmänaluset on mielestäni helpompi peittää, kun pohjalla on jo meikkivoide väriä tasoittamassa. Cliniquen All About Eyes hoitaa juuri nyt peittotehtävää ja toimii tällä lailla ”kerrostettuna” hyvin. Ennen levitin sen suoraan vaan puhtaalle iholle, jolloin se ei peittänytkään tarpeeksi, joten oli pakko vaihtaa taktiikkaa.

  Muut punotukset kasvoilla peitän yleensä Lily Lolon mineraalipeiteaineella. Puuteri päälle ja avot! Taas näytetään terveeltä ihmiseltä! ;)

  Ei tuo sinunkaan taktiikkasi niin vaikealta kuulosta. Taidan itsekin vähän hifistellä oman peitetehtävän kanssa. :D

  1. Mä en koskaan laita meikkivoidetta silmänalusille. Omalla ihollani toimii parhaiten ’mitä vähempi, sitä parempi’ -tekniikka, kun käytössä on oikea korjaussävy. Mutta mikä ikinä kenellekin sopii, on hyvä ja oikein. :)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.