Meikkivoide + kuiva iho

 

meikkivoiteen_sekoitus_ihonsavyn_mukaan

Huomenia! Ajattelin jatkaa tänään meikkipohjalinjalla, koska kausittainen hurahdus on taas päällä. Elän meikki-intoni kanssa selkeissä sykleissä ja nyt olen selkeästi fiksoitunut tavoittelemaan sitä täydellistä meikkipohjaa. Ei se ihan joka aamu onnistu, mutta jokainen kyykkäys opettaa jotain. Seuraavat päänkallistelut toimitetaan kuivaihoisen näkökulmasta.

Aiemmin vinkkasin meikkipuuterin ja tiiviin pallosienen jumalaisesta liitosta. Se on yhdistelmä, jonka puoleen käännyn aina, kun on kiire tai jos varaa niihin kyykkääviin meikkipohjiin ei ole. Joka ikinen päivä ei tarvitse olla viimeisen päälle, mutta kun sellainen vaatimus on, tartun meikkipuuteriin ja sieneen.

Tämänpäiväinen lähestymistapani koskee nestemäisen meikkipohjan mahdollisuuksia. Olen kokeillut pitkän liudan erilaisilla ominaisuuksilla varustettuja meikkivoiteita ja osa kosteuttavistakin on tuottanut pettymyksen. Mattaiset saattavat aavikkoiholla tuntua liian kireältä ja liian kosteat eivät kerrostu riittävään peittävyyteen tai eivät imeydy ja ”istu” iholle kunnolla. Puuterin lisääminen meikkivoiteen päälle on aina vähän riskipeliä – toisinaan se sopii ja toisinaan iho suomuuntuu heti. Muistettava on, että ihoni on erikoisvaikea tapaus, jonka kanssa ovat tuskailleet kokeneemmatkin meikkaajat – älkää siis olko huolissanne jos oma meikkaamisenne ei ole näin hankalaa.

No mitä uutta sanottavaa siitä nestemäisestä meikkivoiteesta sitten oli? Olen oppinut yhdistämään mattapinnan jättävään, suht peittävään meikkivoiteeseen öljyä. Pari tippaa hoitoöljyä mattameikkivoiteen seassa tekee yhdistelmästä täydellisyyttä hipovan. Saan levittää sen kasvoilleni rauhassa sormilla pyöritellen kun öljy estää kitkaa (joka minun ihollani aiheuttaa sitä suomuuntumista), mutta napakan pohjan ansiosta meikkivoide silti imeytyy ja kuivuu iholle kauniin kuulaaksi. Yhdistelmä ei välttämättä sovi kaikille ihotyypeille (eikä ainakaan rasvaiselle), mutta jälleen kerran, minun ihollani tämä toimii. Kuivuttuaan pinta on sopivan valoaheijastava, eikä kaipaa riskialtista kiinnityspuuteria.

Toisinaan öljyä herahtaa meikkivoiteen sekaan liikaa ja ihon pinta näyttää liian kiiltävältä (pakko riskeerata ja puuteroida) tai ehkä vahingossa otan meikkivoidetta liian vähän ja joudun kiireessä sekoittamaan kaksi annosta (myöhästyn bussista), mutta pääosin olen tyytyväinen tähän yhdistelmään. Toistaiseksi vahvin öljy + meikkivoide -pari on ollut MACin Careblends Oil + Matchmaster-meikkivoide sävyssä 1.0, mutta testailut jatkuvat edelleen.

Voisin hyvin tyytyä käyttämään meikkipuuteria ja pallosientä, mutta kyltymätön uteliaisuus ajaa tekemään näitä kokeiluja.

Onko muissa samaa vikaa? Meikkivoidekokeilut – pakollinen paha vai testailujen aarreaitta?

Taustalla soi: Don Omar

10 Comments Lisää omasi

 1. Kaisuli sanoo:

  Testailut ovat yleensä harmittavan kalliita ja riskaabeleja, mutta kun homma onnistuu niin oi sitä onnea :) Kirjoittelin just eilen yhdestä täydellisyyttä hipovasta meikkivoiteesta tuolla mun blogin puolella, sain siitä kyllä sellaset kicksit että oksat pois :D Todella hyvä idea tuo öljyn sekoittaminen mattavoiteeseen, eipä ole tullut itselle mieleenkään. Flow Kosmetiikan FB-sivulla vinkkasivat että voi tehdä itse BB-voidetta sekoittamalla mineraalimeikkipuuteria kasvovoiteeseen, sellasta tarttis testata kanssa.

  1. No johan on meikkivoide, kelpaa sun nyt hymyillä! :)

   Mä en ole vielä löytänyt sellaista mineraalimeikkipohjaa, joka ei kutittaisi. Olen kyllä kuullut tuosta kasvovoidecoctailista aiemminkin, mutta testipohjaa en ole sillä tehnyt, koska kaikki jauhemaiset mineraalipohjat aiheuttavat vähän antipatiaa. Omistamistani mineraalipohjista ei myöskään yksikään taida olla riittävän talvivalkoinen tämänhetkiselle iholleni.. :) Mutta hyvä silti, että muistutit, ehkä siitä vielä joskus hautuu kunnollinen, käyttökelpoinen toteutus. :)

 2. Salla sanoo:

  Mulla on ihan samat MACin aseet käytössä (paitsi Matchmasterista 2.0). Toi-mii. Pohjien testailu on välillä tosi puuduttava, mutta onnistunut lopputulos palkitsee :)

  1. Ja kuitenkin niiden uusien vaihtoehtojen kokeilemisessa on jotain sillä viisiin jännittävää, että sitä tulee tehtyä vaikka hyvä ja toimiva kokonaisuus jo löytyisikin lipastosta. Ihana, ihana kosmetiikkauteliaisuus. :)

 3. Piia sanoo:

  Hyödyllinen juttu! Oletko jo käyttänyt sitä Pain Rosehip oilia? Se on mun mielestä ihana tuote! Voisikohan sitäkin sekoittaa voiteeseen?

  t. Piia
  http://www.lily.fi/blogit/pedapulinaa

  1. Tiäkkö, en mä ole raaskinut avata sitä vielä.. :D Käyttelen nyt pois yhden ihanan arganöljyn ja otan sitten Pain kainaloon. :)

   Mutta sen perusteella, mitä sitä Candyshopissa testailin, uskoisin että se toimii ihan yhtälailla, kunhan laitat riittävän vähän. :)

 4. Juille sanoo:

  Meikkivoideriippuvuudesta, pahanlaatuisesta sellaisesta, kärsitään täällä. Toisaalta, meikkivoiteiden testailu on mun lempipuuhaa. Lähemmäs kolmekymmentä (I know, mitä ihmettä?!??) niitä onkin kierroksessa. Olen muuten tällä hetkellä vähän väsähtänyt meikkailija, mutta meikkipohjan tekeminen on aina kivaa. :)

  1. Kolmekymmentä? Vau, se on paljon! Minulla ja huulipunavarastollani on heittää sinulle virtuaaliläpy. :D

   (Ps. Voitko nimetä kolme suosikkia?)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.