Eka kerta: Vice 2

Urban Decay on nyt niin kovassa nosteessa, että brändin tuotteilta ei ole voinut välttyä. Ne Naked-paletit, tiedättehän? Olen huomioinut kohkauksen, nyökytellyt sille tyynesti ja jatkanut eloa ilman uusia himotuksia. En koe, että Naku-paleteilla olisi minulle mitään annettavaa – miksi haluaisin omistaa niin paljon neutraaleja ruskeita luomivärejä? En paheksu, hämmästele enkä väheksy kenenkään innostusta, totean vain, että ne eivät ole minua varten.

Mutta tämä Urban Decayn Vice 2, tämä sen sijaan ankkuroitui hankintalistalleni jo syksyllä. Paletissa on lavea valikoima keskenään hyvin erilaisia sävyjä ja etenkin tuo siniturkoosi sävy kiinnitti silloin huomioni. Syksyllä olin pahassa rahapulassa ja pidättäydyin ostamasta näin suurta palettia pelkän halun perusteella. Tarvetta ei ollut silloin, eikä varmaan vieläkään, mutta rahatilanne on sentään jo vähän valoisampi.

Joulu- ja tammikuun aikana Vice 2 alkoi putkahdella esiin yhä tiheämpään tahtiin, aina kun Naku-huumalta palstatilaa liikeni. Useampi seuraamani bloggaaja lunasti omansa, enkä oikein varmaksi uskalla sanoa, kenen hihkutteluista kuppi viimein kaatui. Komeuden hinta oli alennusmyyntien myötä pudotettu likelle neljääkymppiä ja koska lilan muovikuoren sisuksista paljastuvat napit olivat saaneet osakseen pelkkää ylistystä ja aamenta, menin ja tilasin tuon haavepaletin.

Ja onhan se kiva. On se hitto vie kyllä kiva. Napeissa riittää pigmenttiä, väreissä on jekkuja ja moniulotteisuutta, paletti on tukevan tuntuinen mutta kevyt eikä mukana tuleva sivellinkään ole mikään vesilinnunheitin. 20 asiallisesti toimivaa sävyä näppärässä paletissa neljälläkympillä on hyvä dilli. En millään muotoa kadu lankeamistani.

Olen useampaan otteeseen testaillut sävyjä kämmenselälle ja niiden koostumus jaksaa ihastuttaa. Pehmeää ja peittävää jälkeä, oikein oppikirjaesimerkkejä kunnollisesta luomiväristä. Sävyistä sen verran, että yllättäen luonnossa sen kivan siniturkoosin edelle kiilasivatkin paletin vihreät sävyt sekä taianomaisen kiiltävä hopea. Kivoja kuparisia ja mattaisia sävyjä omistan ennestään, mutta tuskin nekään hukkaan menevät.

Tänään iltapäivällä havahduin äkkiseltään siihen, että luppoaika ja auringonpaiste osuivat kerrankin samaan saumaan ja korkkasin paletin piirustelemalla aamulla pohjustetun luomen päälle tällaisen höpsön soikean värioksennuksen. Testailu saattoi vähän viedä mennessään, vaikka kaikki kyllä alkoi ihan hillitysti – vannon. Erityismaininta kahdesta seikasta: Siveltimen pienempi pää on käyttökelpoisen mallinen ja tuntumaltaan erittäin oiva JA luomivärit eivät karisseet ollenkaan. Siis ollenkaan, vanhan pohjan päälle tupsuteltuina – mitä peliä tämmöinen on? Pöllyttelin ja pudistelin useamman siveltimen (ja värin) kanssa, mutta poskille ei päätynyt juuri lainkaan hippusia. Pari mitätöntä, mutta kokonaisuudessaan ihan ennenkuulumatonta käyttäytymistä. Tervetuloa perheeseen, kakkos-Vice.

Täten taputan itseäni olalle onnistuneesta ostoksesta ja neuvon vakavasti harkitsemaan tämän paletin kotiuttamista. Mainitsinko jo, että Beautybayssa postikulutkin ovat ilmaiset? Ja älkää huoliko, pidän kyllä tiukasti kiinni myös luottomerkkini MACin ihanista luomiväreistä – hautomieni pätevien luomivärien valikoima vain on juuri laajentunut tiulla.

Taustalla soi: Phonique

24 Comments Lisää omasi

 1. Tipi sanoo:

  Miten niin Naked-palettien hehkutusta joka paikassa? Tulee jo korvista, vaikka en itsekään mitenkään paheksu intoilua. Tuleehan sitä itsekin harrastettua. Mutta ei kai se nyt niin ihmeellinen ole?
  Kadehdin taitoasi meikata aivan millä värillä tahansa, yhdistellen samaan meikkiin useita sävyjä ja aina näyttää hyvältä. :)
  Itselleni tuollaiset useiden eri värisävyjen paletit ovat turhia. Siniset tai siihen vivahtavatkin sävyt, eivät kertakaikkiaan sovi minulle.
  Mutta hienoa, että niitä osaavat muut hyödyntää. Kuvasi ovat siitä hyvä esimerkki.

  1. Tietenkin on vähän väärin tyrmätä jokin konsepti kokeilematta sitä ensin itse, mutta tämän Nakedin kanssa sallin itselleni poikkeuksen. :)

   Tuo värien yhdisteleminen ei oikeastaan vaadi kuin vähän heittäytymistä, ei sen kummempaa. Eivät tämänkään meikin sävyt ole kovin harkittuja, eivätkä ainakaan harmonisia. Kokeilemalla oppii minkätyyliset jutut miellyttävät omaa silmää. Ja silti voi antaa palaa, vaikka jokainen yhdistelmä ei hipoisikaan täydellisyyttä. :)

 2. Heidi sanoo:

  Tosta paletista ihan hulluna himoja herättelee tummat sininen ja vihreä. Varsinkin se vihreä on näyttänyt muutamissa kuvissa koko luomella aivan ihanalta! Yritän niin kovasti olla kuitenkaan haksahtamatta; vaikka mulla on lähes järjetön määrä luomareita, niin melkein saisin itselleni perusteltua tuon… Nyt kuitenkaan ei rahatilanne välttämättä antaisi periksi, ja kylmä fakta on, että mä en voi tän hetkisessä työssäni käyttää kauhean räikeätä meikkiä. TOSIN, syksyllä olisi tarkoitus lähteä opiskelemaan…?

  1. Ne kaikki vihreät ovat tosi kivoja, olen pahoillani. Eikö mitään synttäri-, vuosipäivä-, nimppari- tai armolahjaa olisi enää käyttämättä?

   Oi, miten olisikaan kiva tallustella uuteen opinahjoon kivat värit luomilla! Khöh. :)

 3. HeidiB sanoo:

  Kauniin meikin kyllä olet tehnyt!

  Mä taas olen niitä, jotka intoilee nakuista ja skippaa Vicet ;) Blogin alkuaikoina tämä olisi ollut ihan kuuminta kamaa, mutta jotenkin sitä mieli ja maku on muuttunut vuosien varrella. Edelleenkin tykkään väri-iloitteluistakin, mutta harvoin niitä tulee omaan nassuun enää tehtyä. Vicessäkin tuon ihanan turkoosin lisäksi mun huomio kiinnittyy juuri ruskeisiin ja taupeihin. Kyllä sitä voi olla intohimoinen suhtautuminen myös taupeen ;)

  1. Voi tietysti. :) Mä elän meikkailutaitojen opettelun kanssa vielä niin tuoretta kuherruskuukautta, että kaikenlaiset hulluttelut menevät vielä ihan täydestä.

 4. Ilona sanoo:

  Vice 2 on kyllä ihan täysi aarre! Itse sorruin Naku kolmoseenkin, mutta perustelen hankinnan sillä että kun on jo ne kaksi niin piti saada kolmaskin- että kokoelma pysyy eheänä ja sillen. Hehe. Vice 2 taas tuli melkein tarpeeseen! Vaikka ollaan vielä tammikuussa, väittäisin että se tulee olemaan vuoden parhaita ostoksia.

  1. ”Melkein tarpeeseen” :’D Sun, jos kenen suusta toi on aika tuhti lausunto. :)

 5. sabiha sanoo:

  Kauniita väreja tuossa on ja tykkään kaikista ruskeisiin silmiini sopivat mutta minulla on jo yli 40 palettia luomiväriä , että yritän olla vahva ja olla himoitsematta sitä, muuten menee jo tuhlauksen puolelle.
  Niistä nakuista mulla on se kakkonen muista en pitänyt. Ranskassa on niin suuri villitys nuo 3 palettia en ymmärrä miksi, menee siihen MUST HAVE ILMIÖÖN, TARVITSEE TAI EI.

  1. Kovassa huudossa ovat täälläkin. Mulla on ranskalaisesta meikkityylistä sellainen aika hienostuneen tyylikäs fiilis, liittyisiköhän Naku-menekki ehkä siihen? Kerro toki, jos osaat sanoa enemmän. :)

 6. Päivi sanoo:

  Minä olen sekä Nakujen, että Vice 2:n villitsemä ;) Kaunis meikki!

  1. Ymmärrän. :)

 7. hellin sanoo:

  Upea väri-iloittelu!

  Mua ei villitse Nakut eikä Vicet.. olisi kyllä hauska joskus päästä kokeilemaan UD:n luomivärejä, kun niitä niin paljon suitsutetaan. Ehkäpä vielä tulee joku paletti, jolle en voi sanoa ei :D.

  1. Aika tiiviiseen tahtiin näitä tuntuu ilmestyvän, eiköhän sieltä joku vielä sinunkin hyppysiisi eksy. :) Ja tsekkaa ne alet, vielä saattaa saada edullisesti!

 8. MaaLilla/Jenni sanoo:

  Hieno! Paletti ja vielä hienompi meikki! Mitäs veikkaisit, pystynkö elämään ilman? Olin vähän suunnittellut niin, mutta koko ajan tää vain houkuttaa enemmän. Sävyt ovat niin kauniita!

  1. Kauniita on, ei käy kieltäminen. :) Ja sullahan on aika usein tapana leikitellä väreillä? Muistelen nimittäin nähneeni yhden jos toisenkin värikkään tekeleen sun luomilla. Osta pois vaan, ollaan homogeenisiä finskibloggaajia yhdessä! :)

 9. JonnaH. sanoo:

  Tykkään tästä ehdottomasti enemmän kuin Nakedista, vaikka kiva sekin on. :)

  1. Niimmääki! :)

 10. Janet sanoo:

  Mä olen niinkuin aika satavarma, että kirjoitin sulle tähän postaukseen sellaisen pienen romaaninmittaisen kommentin, mutta tuntuu hävinneen kuin pieru saharaan. Arvaa vaan muistanko enää mitä kaikkea hölötystä sitä tuli sitten kirjoitettua? No en oikeastaan :P Miksi mun kommentit häviää aina netin syövereihin. Silloin kerran kun oikein panostan kommentiin. Mie en ny ala. Mie romahan :D

  1. Elä romaha. :D Tiivistä pelkät päälinjat. :)

   1. Janet sanoo:

    No jo nyt on kumma, kun toistamiseen hävis miun kommentti, nyt mie oikeesti romahan! :D

    Tuli kuule mieleen, et onko sulla joku suodatin/roskaposti jutskaliini? Lähetin meinaan molemmat pieruna saharaan kadonneet kommenttini työkoneeltani, joten olisiko suodatin voinut kuvitella niiden tulevan joltain robocobilta? Tai sit mun työkone boikotoi mua, eikä anna tehdä muuta kuin töitä xD

    1. Ei ole romahus kaukana täälläkään. Kävin juuri sivu kerrallaan läpi vajaa 900 roskapostia – ja ellei kommenttisi koskenut LV:n laukkujen tai Niken lenkkareiden myymistä huonolla englannilla, se ei ole koskaan tullut edes suodattimeen saakka. Voisiko työkoneessasi mahdollisesti olla jokin seula? Kysäisen it-tuelta, ehkä tähän on jokin helppo selitys. Kurja juttu, jos kommentit kovan vääntämisen jälkeen katoavat savuna ilmaan. :/

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.