Kynsilakan ohentaminen

Ja niin koitti valtakunnassa se päivä, kun ensimmäinen pullo Seche Viteä paksuuntui pilalle. Kuunkierto tämän ravisuttavan murheen jälkeen saapui päivä, jolloin alamaiset  noutivat kuriirilta paketin. Tehtävään oli valittu kaksi varmajalkaisinta solttua ja nyssäkkä kiikutettiin linnan porteille kiireen vilkkaa höyhentyynyyn kiedottuna. Paketista kuoriutui lasipullo ja pikkuruinen pipetti. Tällä kuulaalla taikaliemellä palatsin velho olisi taikova tuosta maankuulusta Seche Vitestä uudenveroisen. Vaviskoon kansa!

Velho kiiruhti juoksujalkaa kellariinsa. Hän hiljensi hovin häiriköivät narrit, komensi piiat kyökkiinsä ja ajoi vuohilauman pihamaalle. Varo-varovasti hän siirsi hentoisella lasipipetillä ohennuslientä pahaonniseen pulloparkaan, yksi pikkuruinen truiskaus kerrallaan. Aina muutaman pisaran välein velho suoristi selkänsä, huokaisi syvään ja pyyhki jännityksestä kihonneita hikihelmiä otsaltaan. Jännitys oli melkein liikaa, vaikkei hovivelho suinkaan mikään nuor’ oppipoika enää ollutkaan. Noissa taitavissa känsäisissä käsissä lakkapulloa käänneltiin ja pyöriteltiin, tunnusteltiin, punniskeltiin ja tarkkailtiin. Tiukka katse syynäsi koostumusta ja väräjävä nenä tunnusteli tainnuttavaa lemua. Taikaliemet olivat kautta aikain haisseet pahalle, eikä tämä pirulainen tehnyt poikkeusta.

Velho lisäsi tippoja taikajuomaan enää yksi ainokainen pipaus kerrallaan, kunnes oli urakkaansa tyytyväinen. Hän katseli rakkaudella koostamaansa lientä ja suli hymyyn, jollaista ei oltu valtakunnassa ennen nähty. Velho purki taian narrein yltä, vapautti kyökin salvasta ja laski päkäpäät sisälle lämmittelemään. Ja niin valtakuntaan saapui jälleen rauha.

24 Comments Lisää omasi

 1. Tiin sanoo:

  Sattumalta juuri tänä aamuna korkkasin elämäni ensimmäisen pullon kuivattajaa. Hyvältä vaikutti. Kuinka paljon tavaraa oli pullossasi kun se paksuuntuu? Mistä tilasit ohentajaa?

  1. Lakkaa oli jäljellä noin kolmasosa, kun se alkoi käydä hankalaksi levittää. Tilasin ohentajan kotimaiselta Cesars Shopilta. Suosittelen kyllä Sechelle kaveriksi, sen verta iso oli muutos lakan koostumuksessa. :)

 2. Sissi sanoo:

  :D

  1. :) No mitä, etkö tunnistanut kuvausta?

 3. N sanoo:

  Taidat ihan oikeaa alaa opiskella :) Taas toit hymyn lukijan kasvoille, kiitos :)

  1. Hihi, kiitos. :) Välillä pitää päästellä ulos niitä turhia vakavuushöyryjä, että jaksaa taas kirjoittaa aikuisten juttuja. :)

 4. Emma/WL sanoo:

  Tunnistan tämän kokemuksen. Tai siis muistan etäisesti. Taika hieman hälvenee, kun pipetoi samaa pulloa kymmenettä kertaa :D

  1. Haaaahahaa, mitä, eikä. No ehän pipetoi, verkon painoksi menee sitten.

 5. marjo k sanoo:

  Sama kuin ylenpänä. Ihana teksti. nauroin ääneen töissä!

  1. Hih, hyvä! Ei ole naurua koskaan liikaa! :)

 6. Sanna sanoo:

  Legendaarista! :) Sä kyllä laulat(kirjoitat) lohikäärmeet ja pohjanakat suohon. :)

  1. Jes! Vaka vanha Viilankantolupa.. :D

 7. Ilona sanoo:

  Hihittelin tätä lukiessa ääneen. Nainen,olet nero!

  1. Nero? Noeäääh, ei kai nyt sentään. Vähän? No en kai. Pik-no en. Pus pus vaan, senkin höperö. :)

 8. Piia sanoo:

  Mitä maksoi, hörhö sanaseppo <3

  1. Rapian vaille 16e näytti nyt olevan nettikaupassa. Saattaa löytyä suunnilleen samaan hintaan ihan liikkeistäkin. Välttämättömyys.

   1. Piia sanoo:

    Ihan ehdottomasti! Toi Seche Vite on muuten ai-van käsittämättömän hyvä! Voitin sen yksistä blogiarpajaisista.

    1. Väittävät, että se HK Girl Top Coat olisi vielä parempi, mutta tämä jää nähtäväksi. Testaan sen seuraavaksi. :)

 9. Murmis sanoo:

  Loistavasti loihet lausumahan. Ohennin on tosiaan pop, vaikka itse kyökissäni tiputtelen ja pruiskauttelenkin Poshen versiota Poshen pikakuivattajaan, kun en kestä Sechen tolueenia. Niin vain työn tuomat ongelmat vaikeuttaa harrastusta.

  1. Tuo Poshe nousee aina säännöllisin väliajoin esiin. Täytynee pistää sekin mietintälistalle. :)

 10. Myy sanoo:

  <3

  1. :) Aina niin sydämellinen Myy. <3

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.