Keltainen puuteri

Teemaviikko jatkuu. Keltainen leikittely vie tänään meikkipohja-asioihin, tarkemmin sanoen punaisuuden poistoon. MAC lanseerasi tämän vuoden puolella uuden Prep+Prime Colour Correct -tuoteperheen, joka sisältää neljää eri retusointiväriä useampaan tarkoitukseen. Nämä keltaiset CC-tuotteet on kehitelty taittamaan punaisuutta.

CC Crème SPF 30 sävyssä Neutralize on voidemainen pohjustustuote, joka paitsi tasoittaa punoitusta, pidentää meikin kestoa. Se on vahvasti kiiltoa hillitsevä ja parhaimmillaan rasvaisuuteen taipuvalla iholla. Kuivalla iholla CC Crème vaatii alleen oikein rehevän kosteutuksen. Pienellä tipalla tätä saa taitettua poskista tai nenästä villeimmän punoituksen pois ja vähennettyä päivän mittaan puskevaa kiiltelyä. Kun yksittäiset ongelmakohdat on taklattu tällä, meikkivoiteen voi jättää kevyemmäksi. Bonuksena  suojakerroin.

CC Neutralize Powder -viimeistelypuuterista on  kaksi versiota: irtopuuteri ja kiinteä. Koostumus on molemmissa melkolailla sama, mutta kiinteä kaveri on käsilaukkuvarmempi. Irtopuuterin paikka saattaa olla mieluummin kotona, ainakin jos on samanlainen kohlo kuin minä. Hennosti kellertävä puuteri sopii käytettäväksi joko koko kasvoilla tai vain yksittäisillä alueilla – tarpeen mukaan. Puuterin väri on iholla melko kesy ja sen taika on hyvin hienovaraisessa sävykorjauksessa. Jos meikkivoide näyttää kaulaan verrattuna liian punertavalta, saa kerroksella vaaleankeltaista puuteria säädettyä sävyä neutraalimpaan suuntaan. Tai jos puuteri on muuten vieras käsite, mutta poskien couperosa tuntuu päivän aikana syövän meikin (minä! täällä! mun iho! hoo-ooi!), keltaisella puuterilla voi nalkittaa kaksi kärpästä samassa: se kiinnittää meikin lujemmin paikoilleen JA auttaa sen punaisuuden piilottamisessa paksua meikkivoidetta luonnollisemmin. Tai ehkä meikkipohja on aamulla ollut viimeisen päälle kiva, mutta kahdeksan työtunnin jälkeen punoitus ja kiilto ovat hiipineet framille ja varsinaista meikkipuuteria ei tee mieli enää lisätä? Fiksaa tällä!

CC-sarjan muut värit ovat laventelinen Illuminate (kirkastaa sameaa/harmaata ihoa ja  puuterit toimivat ässähyvänä valotuksena kasvojen keskiosassa), oranssi Recharge (kirkastusväri syntyjään tummalle tai oikein tosi ruskettuneelle iholle) sekä ihonsävyinen Adjust (sävy joka sopii suurimmalle osalle – jopa tälle lakanalle – toimii myös sellaisenaan, ilman meikkivoidetta). Kaikkia tuotteita voi käyttää ristiin ja/tai vain tarvittavilla alueilla ja niitä voi myös kerrostaa.

Siinä tämänkertainen mainosvartti. Heräsikö kysymyksiä? Kohauttiko keltainen puuteri? Joko keltaisuuden tulva haukotuttaa?

19 Comments Lisää omasi

 1. Tipi sanoo:

  Keltainen taitaa olla paljon parempi idea kuin vihreä.
  Tilasin ihan päähänpistosta Artdecon vihreän sävyisen peitepuikon tasoittamaan punaisuutta. Tuo vihreä vaan on aika paljon vihreä. :) Siinä on kyllä ihana tuoksu, tulee mieleen Elizabeth Ardenin 8 hour voiteen.
  Siellä oli keltaistakin vaihtoehtona eli jospa kokeilen sitä ensi kerralla.
  Olen sentään tajunnut olla tilaamatta punertavaa peitepuikkoa. ;)

  1. Haha, joo niissä vihreissä ei ehkä olla ihan helppokäyttöisyyden alkulähteillä. :) Ja älä yhtään vähättele punaisia peittureita, ne on mannaa sinisille silmänalusille!

 2. JohannaW sanoo:

  Hee, mitenkä näppärää! Oma punotus on tosin vielä peitettävissä ihan keltapohjaisella meikkivoiteella, joten laitan korvan taakse tämän. Tiedä koska tarve tulee. :D Muutenkin ihan älyttömän hyvä keksintö tehdä puuterimaiseksi nämä cc:t. Voidemaiset eivät vaan ole mun ihon juttu.

  1. Joo ja mä tykkään siitä, että näitä voi tosi kivuttomasti yhdistellä. Keltaista couperosaan, laventelia poskipäille ja ihonväristä muualle. Ja silti ei tarvitse pelätä näyttävänsä värityskirjalta. :)

 3. Marjo K sanoo:

  Siis uskomaton sattuma.. just tänään aamulla mietin että miksi ”kukaan” kauneusbloggaaja ei ole kunnolla esitellyt keltaisia puutereita. Itselläni juurikin päivänmittaan punaiset posket tulevat esiin meikin alta ja monesti olen tutkinut mm. cliniquen ja Elf:n keltaisia puutereita. Paljonko mahtaa noi MAC:n tuotteet kustantaa?

  1. Ah joo, hyvä, hinnat unohtui. Tuo voide on 30,50e ja puuterit 23,50e. Ainakin siihen Cliniquen puuteriin verrattuna tämä on kevyempi ja sopii vähän huolettomampaan käyttöön, kun ei kasaannu liian tuhdiksi.

 4. Marjo K sanoo:

  Äh, nyt kyllä pakko kysyä tarkennusta: Minkälainen toi peiteaine on? siis kynä, putkilo, tuubi?? aloin heti etsiä tuotetta netistä ja törmäsin semmoiseen tussimaiseen pakkaukseen, onkohan sama?

  1. Toi on ihan vaan tuubista puristettava voide. Se tussimainen keltainen on valokynä, joka toimii highlighterina pienillä alueilla eikä pidä kiiltoa kurissa, kuten tämä CC.

 5. Salla sanoo:

  Jännää! Tuota primeria olis tosi kiva kokeilla. Mulla on otsassa haaleasti punoittava syntymämerkki ja tietty punaisuutta myös esim. nenänpielissä. Saatanpa hakea testerin, kiitos vinkistä :)

  1. Joo, voisit tykätä! :)

 6. Piia sanoo:

  Mä vähän odotan jo paluuta kaikkiin sateenkaaren väreihin. Vastauksena kysymykseen keltaisähkystä ;)

  1. Ei ole paljon enää jäljellä! Ja kukapa tietää, ehkä mulla on vielä joku riikinkukkotemppu takataskussa.. ;)

 7. Satu sanoo:

  Onks toi puuteri niinkun banaanipuuteria? :D

  1. No joo, ehkä se on sen kalpeampi pikkusisko? :) Mä en ole nähnyt banaanipuuteria koskaan livenä, mutta mulla on mielikuva, että se olisi vähän tummempi.

 8. Mohn sanoo:

  Mulla on ollut käytössä Meow Cosmeticsin keltainen mineraalimeikkipuuteri jokusen vuoden, mutta sen käyttö on ollut jotenkin kausimaista jostain syystä. Se aina välillä unohtuu jonnekin ja sitten taas muistan, että ai niin joo…. Vihreitäkin löytyy sekä voidemaisena että puuterisena, mutta niistä en niin tykkää. Kiva kun muistutit tuosta violetista, on pitänyt lilaa/violettia metsästää mutta olen senkin jo ehtinyt unohtaa. :-P

  Niin ja minä kyllä kestän vielä vähän lisääkin keltaista. :-D

  1. Joo toi laventeli on hauska väri, sitä ei ehkä ensimmäisenä keksisi laittaa kasvoille, mutta sen kirkastava vaikutus on tosi kiva. Ja tuolla voidemaisella laventelilla saa hyvin piiloon esimerkiksi maksaläiskät, kun jaksaa asetella tarkkaavaisesti. :)

   1. Mohn sanoo:

    Oooh, kuulostaa erinomaisen hyvältä! Mulla on toooooosi sitkeä maksaläiskä toisessa poskessa ja ihan sama mitä peiteainetta olen siihen lätkäissyt niin aina se kuultaa harmillisen tummana ja epämääräisenä sieltä alta. Mulla taitaakin muuten ehkä olla joku vaalea lila/laventeli/mikälie sinipunainen voidemainen peiteväri yhdessä peitevärihyrrässä, pitääpäs testailla huomenna. Joo, on se ihme juttu kun ei nainen muista mitä sillä on eikä näin ollen myöskään käytä niitä mitä sillä on…. o.O

    Sain viime syksynä samplen aika violetista poskipunasta ja ihan herjalla päätin sitä kokeilla. Herjalla siksi, että eihän nyt herranjestas mikään violetti poskipuna VOI näyttää normaalilta ja normimeikissä hyvältä. Yllätyin, näytti ihan mielettömän hyvältä! Kirkasti todella paljon kokonaisilmettä.

    1. Joo hei kokeile, yleensä ne toimii tosi kivasti! Töpötät tarkkaan siihen läiskän päälle lilaa ja sitten normaalisti meikkivoiteet ja peitevoiteet päälle.

     Lila poskipuna mulla taitaa muuten vielä olla kokeilematta. Vähän pelkään, miltä se näin blankolla naamalla näyttää.. :)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.