L300 – kokemuksia


Kaupallinen yhteistyö: Cederroth

Kuukausi sitten ujutin ihonhoitooni nipun L300-sarjan kuivan ihon tuotteita. Nyt olisi aika kertoilla teille testaustuntemuksia.

Tuotteet ovat tuntuneet hyvältä. Löysin Intensive Moisture -perheestä useamman uuden suosikin, vaikka yksi jäikin käyttökokemukseltaan neutraalimmaksi.  Tuoksuttomuus häipyi taustalle yllättävän pian, enkä muistanut edes ajatella sitä ensimmäisen viikon jälkeen. Tuotteiden ensifiilikset pitivät hyvin paikkaansa ja ainoa tuubi, jolle en lopulta löytänyt käyttöä, on päivävoide. Sen kosteustehot eivät riittäneet iholleni, joka vaatii niin erityisvahvaa kosteutusta, että sen jankuttaminen alkaa tuntua jo vaivaannuttavalta. Uskon että se on toimiva kenelle tahansa, jonka iho on vain kuiva – ei suomuuntuvan kuiva.

Puhdistusmaito oli erittäin jees, sillä pyöritteli kasvot läpi oikein mielellään. Tämän kanssa kontrasti entiseen oli kenties suurin, sillä juuri ennen L300:n korkkaamista olin käyttänyt tuubillisen vahvasti granaattiomenalta tuoksuvaa puhdistusmaitoa. Ihan ensimmäiset päivät kaihosin putsarille tuoksua, mutta sitten tuoksuttomuuteen tosiaan tottui. Itse asiassa heräsin miettimään, voisiko puhdistusmaito olla yksi niistä tuotteista, joiden ei välttämättä tarvitsisi tuoksua? En ole yliherkkä millekään eivätkä hajusteet saa ihoani reagoimaan, mutta ehkä tässä voisi olla sellainen tottumusten tarkastelun paikka. Jos olen aina ennen käyttänyt hajustettua, tarvitseeko aina jatkossakin käyttää hajustettua? Varmaa on, että tämä pullo jää kylppärin hyllylle.

Silmänympärysvoiteen kehuin jo ensikokeilujen jälkeen ja siinä kannassa pitäydyn. Todella kivan tuntuinen, helposti annosteltava ja kosteustehoiltaan riittävän runsas ohuen ihon kosteuttaja. Jää ehdottomasti käyttöön.

Yövoiteen kohdalla koin suurimman ahaa-elämyksen. Kerroin käyttäväni sen alla hoitoöljyä, sillä ilman sitä suomunahkani ei pärjää. Levitellessäni voidetta öljykerroksen päälle tajusin, että voidehan itse asiassa lukitsee öljyn paikoilleen. Pelkkä öljy tahmaantuu helposti tyynyyn tai hiuksiin, mutta kun öljyn päälle levittää täyteläisen kosteusvoiteen, öljy saa imeytyä iholle rauhassa. Tämän oivalluksen seurauksena ihoni on voinut tämän testikuukauden aikana poikkeuksellisen hyvin. Olen nimittäin muutaman edellisen kuukauden aikana kärsinyt ihon kuukausittaisesta hepulista.

En oikein tiedä mitä tapahtuu ja miksi, mutta kasvot vain yhtäkkiä, ilman mitään ennakkovaroitusta, paukahtavat täyteen pientä röpöä. Iho näyttää siltä, kuin jokainen ihohuokonen olisi pompannut törrölleen. Punainen röpelö on kohollaan ja tuntuu sormissa karkealta, mutta ei kutise eikä arista. Röpelö pysyy näkyvissä täsmällisesti kolme päivää ja katoaa sitten yhtä yllättäen kuin ilmestyikin. En ole pystynyt täsmäämään ajankohtaa hormonaalisiin juttuihin enkä mihinkään käytettyyn tuotteeseen. Suuri kysymysmerkki leijailee tämän mystisen ilmiön yllä. Ehkä sillä on pohjimmiltaan jotain tekemistä kuivuuden kanssa, sillä L300-kuukauden aikana röpelö oli silminnähden hennompaa. Se ilmestyi, pyytämättä ja yllättäen kuten tapana on, mutta ei yhtä ärhäkkänä kuin alkuvuodesta. Jos jollain on tälle ilmiölle jokinlainen selitys, kuulisin kernaasti.

Miinuspuoli yövoiteessa on purkkimallinen pakkaus, joka ei ole pitkässä käytössä hygieeninen. Koska olen laiska spaattelinkäyttäjä, käänsin purkin ylösalaisin, ravistin voidetta kanteen ja sormeilin iholle siitä. Toimivaa, mutta ei paras mahdollinen pakkaustapa. Käytetyn määrän perusteella sanoisin, että yhdestä purkista riittää päivittäisessä käytössä ainakin kolmeksi kuukaudeksi.

Yhteenvetona lausun, että L300-kuukausi yllätti minut tosi positiivisesti. Testaamani tuotteet tuntuivat iholla niin mukavalta, että en jäänyt kaipaamaan nenäelämystä. Ainesosat on valikoitu huolella ja koostumus on jokaisessa tuotteessa riittoisa. Vaikka pakkausdesign ei ole uusinta uutta, se on kuitenkin ulkoasultaan raikas. L300-sarja on helposti saatavilla isommista marketeista ja se on kaiken muun hyvän lisäksi hinnaltaan edullinen. Suosittelen testaamiani tuotteita lämpimästi.

Joko siellä puolella ruutua on ehditty kartuttaa kokemusta näistä tuotteista?

5 Comments Lisää omasi

 1. Juille sanoo:

  Mä yhdistän tuon röpelön nimenomaan kuivuuteen. Mulle tuli sellainen samanlainen kohtaus muutamankin kerran tänä keväänä, kun sairastelin ja jätin ihonhoidon ihan minimiin, esim. aamuisin en kosteuttaut lainkaan, vaan pelkästään pakollisesti suihkun jälkeen. Olen ajatellut, että kuivuuden takia iho yrittää pukata ulos talia, joka jää sitten kuivaan ja suomuiseen ihon pintakerrokseen jumiin. Mulla iho muuttuu silminnähden tasaisemmaksi aina jossain vajaassa viikossa kun on jaksanut tehdä alkuun kunnon kasvohoidon kuorintoineen, ja sitten tehokosteuttanut aamuin illoin öljy-seerumi-yövoide -kombolla. Mutta siis tämä on ihan omaa mutua. :)

  1. No siltä se itse asiassa vähän ehkä näytti! Mutta mistä se tupsahtaa aina keskelle samoja rutiineja kolmeksi päiväksi ja lähtee ilman mitään erityistä hoitoa? Vitsaileeko mun naamahormonit? :D

 2. Myy sanoo:

  Röpö on tuttua mullekin! Tosin mulla se ei pompahda varoittamatta, vaan liittyy aina laiskempaan ihonhoitoon tai vaihtoehtoisesti se tulee jonkun allergiareaktion kylkeen. Ja se keskittyy lähinnä poskiin + leukaperiin.

  1. No täh! Niin väärin, mä olen kasvattanut rautaisen selkärangan ihonhoitorutiinini noudattamisessa, en enää koskaan luista yhdestäkään vaiheesta! Ja silti! Möö..! :D

   Ja kun olen tarkoituksella vieläpä rauhoittanut enimmät kasvotuotekokeilut pois, niin että mitään allergisuuksia ei pitäisi iskeä. Enkä tietääkseni edes ole millekään algeerinen! Pyhpahpöh. :)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.