Puhdistusgeeli kuivalle iholle

°Sisältää mainoslinkkejä.
*PR-näyte, saatu blogin kautta

Aavikkoihoisten tukiryhmästä päivää! Heti kun aloin ymmärtää ihoani paremmin, aloin järjestelmällisesti välttää geelimäisiä puhdistustuotteita, enkä ostanut niitä edes kokeiluun. Geelimäiset puhdistustuotteet tunnetaan siitä, että niissä pesuteho on voimakkaampi ja ne yleisesti ottaen sopivat paremmin normaalille, rasvoittuvalle ja sekaiholle kuin kuivalle ja herkälle iholle, olen onnistunut löytämään sääntöön kaksi poikkeusta. Nyt siis esittelyssä kaksi puhdistusgeeliä, jotka eivät kuivata tai ärsytä kuivaa tai herkkää ihoa.

Cattier-miselligeeli ja Huxley-puhdistusgeeli

Cattier Paris Soothing Micellar Gel* on vaaleanpunaista, miltei hyytelömäistä geeliä, joka liukuu iholla hämmästyttävän pitkään. Näin erikoista puhdistusgeeliä en ole koskaan aiemmin tavannut ja olen erittäin iloinen, että sain sen PR-näytteenä NHS.fi:ltä.

Kuivalle iholle sopiva puhdistusgeeli sisältää hellävaraisuudestaan tunnettua vaaleanpunaista savea sekä pellavansiementä, jonka epäilen olevan ainakin osasyyllinen, ellei peräti täysin vastuussa ensiluokkaisesta liukuvuudesta. Tuotteessa on mieto, aavistuksen kukkaisa tuoksu.

Käytän miselligeeliä kaksoispuhdistuksen toisena vaiheena öljyputsarin jälkeen ja toisinaan laiskoina aamuina myös yksistään. Geeli poistaa öljyputsarin jäljiltä jääneet ripsivärjäämät poskilta, mutta ei omaan makuuni riitä yksinään silmämeikin poistoon. Lämmin suositus kuivaihoiselle luonnonkosmetiikan ystävälle, joka etsii edullista, riittoisaa ja miellyttävän tuntuista puhdistusgeeliä. Herkälle iholle sopivalla Cattier Paris Soothing Micellar Gel -puhdistusgeelillä on Ecocert- ja Cosmos Organic -sertifikaatit.

Cattier Paris -tuotteita myy mm. °Eleven.

puhdistusgeeli_kuivalle_iholle_viilankantolupa

Huxley Secret of Sahara Cleansing Gel -puhdistusgeeli on korealainen, ylellisempi vastine edulliselle Cattierille ja tämän ostin alun perin Virven suosituksesta. On kuulemma niiiiin pehmeää ja riittoisaa ja ihana tuoksu ja mitävielä, että ostettavahan se sitten oli.

Ja no, olihan se. Suorastaan naurettavan riittoisa puhdistusgeeli on suihkukaverini, sillä valmiiksi kosteilla kasvoilla puhdistusgeeli vaahtoaa runsaasti (välillä melkein liikaa) ja ihan pikkiriikkinen tippa riittää puhdistamaan koko kasvot. Ei siis puhettakaan, että painaisin annostelupumppua, vaan ennemminkin kosketan sitä hellästi ja yritän saada pumpun nokkaan mahdollisimman pienen pisaran kerrallaan. Laskeskelin, että hylsyn tapaatte sitten joskus vuoden 2022 loppuneissa tuotteissa.

Tuotteen pesuteho on miellyttävä, eikä tunnu kuivattavalta. Vaahto on pehmeää ja runsasta ja tuotteessa on mieto kukkaistuoksu. Tässä puhdistusgeelissä on pesevämpi koostumus kuin tuossa Cattierissa, joten kaikkein kuivaihoisimmalle en suosittaisi tätä ykkösvaihtoehdoksi. En ole kokenut kuivattavaa tunnetta, mutta jos ihotuntuman voi kuvailla pesevyytenä, niin se on selkeästi eri luokkaa tässä kuin tuossa miselligeelissä.

Yllättävän kiva tuote, johon en ajatellut tykästyväni ihan näin kovasti. Plussaa supertyylikkäästä pakkauksesta, jonka eleettömyys viehättää allekirjoittanutta suuresti.

Huxley-tuotteita myyvät mm. °Eleven ja °Nobe Beauty.

kuivan_ihon_puhdistusgeeli_viilankantolupa

 

6 Comments Lisää omasi

  1. Salka sanoo:

    Huxleyn tuotteen ulkonäkö puhuttelee, en vaan tiedä jaksaisinko tuotetta joka vaan kestää ja kestää. No, ainakin saisi rahoilleen vastinetta :D Itsekin välttelen geelejä, muutamia poikkeuksia lukuunottamatta.

    1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

      Joo, samoilla linjoilla! Tavalliselle käyttäjälle riittoisuus olisi takuuvarmasti plussa, mutta meille kokeilunhaluisille höntsääjille se on toisinaan taakka. Mutta oli ilo huomata tämä ominaisuus! :)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.