Kultainen vaihe

Tällä viikolla luovuusvaihteeni näyttää olleen vähän jumissa. Tässäkin meikissä on kultaa ja sen kaverina harmaanruskeaa. Artikkelin varsinainen juju ei olekaan meikin erikoisuudessa, vaan sen kehitysvaiheissa. Meikin kuvaamisesta on hyötyä muillekin kuin bloggaajille.

Tein meikin ensimmäisen version näin. Se näyttää tässä kuvakulmassa kivalta ja kauniilta, mutta otos edestä päin paljasti, että luomivaon varjostus näkyy ulkonurkasta hassusti.

Tummensin meikkiä ulkonurkasta ja luomivaosta ja päädyin loppuratkaisuun, joka näytti tältä.

Edelleen keksin meikistä muutettavaa, mutta tässä asussa se näytti jokaisesta tarkastelukulmasta jo ihan mukiinmenevältä. Monesti sitä huomaa katsovansa peiliin sillä tietyllä tavalla, joka ei kuitenkaan vastaa niitä oikeita arkielämän ilmeitä. Kun kameralle oppii ilveilemään rennoin elkein, se usein paljastaa uusia kuvakulmia meikistä. Arkielämässä tälle työvaiheelle tuskin on käyttöä, mutta erityisen tummaan, näyttävään tai juhlavaan meikkiin saa ripauksen lisäsärmää kun sen kuvaa valmiina.

Toivotan mansikanmakuista lauantaita ja ryhtiä kommentointiin. Jo kolme viimeistä artikkelia ilman yhtään vastakaikua – haurasluontoinen bloggaaja musertuu tästä hiljaisuudesta! Ootteko te siellä vielä?

20 vastausta artikkeliin “Kultainen vaihe

 1. Kyllä täällä vielä ollaan, taitaa olla vaan vuoden kiireisimmät viikot käsillä!;) Mut päivittäinen blogiannos pitää saada, vaikka ei ehtisikään kommentoida. :) Ihania kultameikkejä by the way, vinkit on yritetty ottaa vastaan. :)

 2. Ollaan me! Pyörryin vain sun ekstensiivisestä purkkirusketussetistä ja kyvystäsi odotella tököttien imeytymistä, mutta nyt alan toeta :D

 3. Kuvaaminen tosiaan on todella kätevä tapa arvioida meikkiä. Itse huomaan lähes aina korjata kulmakarvoja, luomivärin varjostusta ja silmienrajausta kuvaamisen kautta. Myös helottava näppy tai sellainen yleinen ”överisti kaikkea”-look pistää herkemmin silmään linssin läpi. Tähän vaikuttaa tietysti paljon myös valaistus, mutta itse kuvaan iholleni ja naamalleni aika armottomassa valossa.

 4. Luen sun blogia joka päivä. Sä kirjoitat todella hyvin ja hauskasti. Joten kyllä täällä ollaan, yhden kerran olen joskus kommentoinut, mutta päivittäin luen:) Helle on varmaan saanut porukat koomaan..

 5. Joka päivä luen sun blogia, että täällä ollaan :) kovasti oon tykännyt sun viimepäivien meikeistä. Varsinkin se vihreä keijumeikki oli wau!!

 6. Ilmoittaudun :). Kaunis on meikki ja nainen. mieheni kysyi taannoin, kuka tuo bloggaajan malli on. Siis tuon kauneuden vuoksi ei ollut uskoa, että itte meikkaan ja oot.

 7. Mukana ollaan,älä huolestu. :)
  P.s meikki näyttää varsin hyvältä.

 8. Täällä ollaan :) Ihania nuo sinun kultaiset meikit! Itseltäni puuttuu se oikea kultainen luomiväri :/ Kaikki ovat liian shimmerisiä tai liian keltaisia tai liian likaisenvärisiä tai tai tai… :D Tykkäisin kovasti kullasta luomillani, mutta kun :( Pitääkin ehkä kunnostautua tällä saralla. Josko ensi viikon Lontoon matkalta löytyisi…

  Ps. Gradu on lopputarkastuksessa :) Voi sitä onnea ja ylpeyttä, kun hain kirjasitomosta oman viininpunakantisen kyhäelmäni! ”Jess!! Mä olen oikeasti saanut tämän tehtyä!!!” Tsemppiä ensi syksyllä jatkuviin opintoihin!

  1. Kulta on muuten hankala! Et ole ensimmäinen saman ongelman kanssa painiva. :)

   Superisti onnea gradusta! Meikä ei enää jatka syksyllä, nää hommat on mun osalta nyt toistaiseksi paketissa. :)

 9. Luulen, että hellesää on syy kommentoijien poissaoloon :) Minä taas olen viettänyt viikonloppua tuon kaksilahkeisen kanssa, ja vasta nyt pääsin livahtamaan blogien pariin. Sain jopa kynnet tehtyä sillä välin kun herra vääntää oppariaan!

  Kynsistä puheenollen. On muuten ollut ihan älytön muutos liuskoittumisessa: samoin tein kun helteet alkoivat, ei ole ollut huolenhäivää mitä kynsiin tulee. Tuossa ne ovat, hoitamattominakin täysin kauniina ja elinvoimaisina. Whaat. En kykene käsittämään.

  1. Aurinko armas, korjas kynnetkin <3

   Helteitä mäkin epäilin, mutta ei täältä hei niin vaan voi kadota kommentoimasta – totta mooses nostan metelin jos saavutetuista hyvyyksistä joutuu äkisti luopumaan! :D

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.