Silmätippaloma

laajennustippa

Mitäs sanotte, jos otetaan tähän väliin muutaman päivän blogiloma? Lyhyt tarina pitkästi: Toisesta silmästä huononi näkö, tutkittiin, diagnosoitiin stressi, määrättiin lepoa ja nyt häikäisee, enkä näe lähelle. Ihan päätöntä, mutta täysin tyylilleni uskollista. Palataan asiaan, kun uskallan olla sisällä ilman aurinkolaseja. Voikaa hyvin, pus!

24 Comments Lisää omasi

 1. Tipi sanoo:

  Hyvänen aika, tottakai pidät taukoa! Ei me täältä minnekään kadota.
  Noilla oireilla olisin maatiaisena diagnosoinut migreenin, omakohtaisia kokemuksia.
  Pikaista parempaa vointia ja lepää kunnolla, anna silmien levätä.

  1. Ah, pahin helpottaa jo. Välittömästi takaisin ruudun äärelle, täällä se stressi lievittyy! :) Tuntemukset olivat migreenioireiden kaltaisia, mutta ilman kipuja. Toinen silmä on edelleen sumea, mutta kun vikaa ei löytynyt, niin eipä tässä auta kuin olla murehtimatta. (Ja pysyä pois googlelääkäröinnin maailmasta!) :)

 2. Liisa sanoo:

  Oho, hyi! Pikaista paranemista, tauotkin tekee välillä hyvää kaikinpuolin :) Tuut sit entistä värikkäämpänä takaisin!

  1. Tääl mää jo ole! :) No en ihan kirjoitteluvireessä vielä, mutta kommenttikierroksella. Täystoimettomuuteen kyllästyy päivässä!

 3. Voi ei… stressi vei näön?! Lepäile rauhassa ja ota stressistä niskalenkki! :)

  1. No kun mitään muuta selitystä ne eivät silmäpolilla keksineet, niin uskottava se kai on. Vaikka hassulta se tuntuu, on nimittäin stressaavampiakin vaiheita ollut elämässä. Mutta ehkä tässä onkin kyse tunnollisen työntekijän helmasynnistä, lomasairastamisesta. Kun arjen syke helppaa ja elimistö rentoutuu, iskee flunssa – tai tässä tapauksessa näköhäiriö. Aion kuitenkin noudattaa lepo-ohjetta ja hakeutua pariksi päiväksi sohvalle jätskitonkan kanssa. Luulisi sillä tokenevan. :)

 4. Piia Pai sanoo:

  Stressistä näköoireita!? Ikinä kuullut. tsemppiä!

  1. Juu, en minäkään! Varsinkin, kun kyseenalaistan koko stressin olemassaolon. Mutta niin tarkkaan siellä kyllä kaikin mahdollisin testein ja nestein okulaarit tutkittiin, että fyysisiltä osin terveeksi tuomittiin. Rivien välistä luin olevani hankala potilas kun vikaa ei voitu todistaa, eikä siten hoito-ohjeitakaan antaa. Mutta mä lepäilen, kun kerran käskettiin! :)

 5. Päivi sanoo:

  Nyt lepäät hyvällä omallatunnolla ja yrität luopua kaikesta mahdollisesta ylimääräisestä stressistä. Me odotamme täällä varmasti :) Voimia!

  1. Stressin pahin puoli on, että sitä ilman on hankala olla. :) Enkä koe muutenkaan olevani nyt mitenkään erityisen hankalassa elämäntilanteessa, mikä tuntuu erityisen oudolta diagnoosiin nähden. Kysehän ei ole mistään sen kummemmasta, kuin että en näe toisella silmällä tarkasti ja se hankaloittaa kuvankäsittelyä. Parin päivän ajan myös lähinäkö on katkolla noiden laajennustippojen vuoksi, mutta onneksi näyttää siltä, että pahin on jo ohi. Tutkimusten mukaan mistään vakavasta ei ole kyse, joten hullumpaakos tässä. Lomitaan nyt muutama päivä kokeeksi. :)

 6. Kaisuli sanoo:

  Voi raukkaa! Kaikkea se stressi ihmiselle tekee. Äläpä huoli, kyllä lukijat odottaa :)

  1. Stressi tai sen laukeaminen, tiedä häntä. :) En koe olevani stressaantunut, mutta niin ne siellä epäilivät. Pidetään nyt blogituotokset sen aikaa tauolla kun pää antaa myöden. :)

 7. Belegwen sanoo:

  Mullekin ihan uutta, että stressi voi vaikuttaa näköönkin! :O

  Toivottavasti helpottaa pian, palailet sitten kun oireet häviävät. Paitsi stressi tahtoo olla sellainen, ettei se häviä mihinkään… :)

  1. No sepä se. Pahin neuvo on olla stressaamatta, sillä mitäpä sitä sitten muuta päivät pitkät tekee kun murehtii stressiään. :) Pahin laajennussumeus on onneksi jo ohi, mutta ehkä lepuuttelen silti vielä hetkisen.

 8. littleB sanoo:

  Apua! Nyt rauhoitut, lepoa, heti!

  1. Käskystä! :)

 9. Salla sanoo:

  Siis onko sulla migreeni..? :/ Mä menin opiskeluaikana kerran lääkäriin kun silmät oli ihan saakelin kipeät. Diagnoosi: liikaa lukemista :D
  Tsemppiä!

  1. Migreeni on tuttu vieras, mutta tällä kertaa ei tainnut olla kyse siitä. Jokin haamujuttu vaan sumensi näön toisesta silmästä. Olen tavallaan ihan toimintakuntoinen, mutta tarkkuustyö (kuten kuvankäsittely) tuntuu ylivoimaiselta. Saatan siis pakoilla niitä hommia hetkisen. :)

 10. Sissi sanoo:

  Hui kamala:o Pikaista toipumista!

  1. Kiitos, samaa anelen. :) Sumean näön kanssa pärjään ihan kohtalaisesti, mutta jos mustuaiset ovat tässä hantissa vielä huomisen rokkiviikonlopun alkaessa, joudun ehkä turvautumaan aurinkolaseihin. :D

 11. Sanna sanoo:

  Voi hyvänen aika. :/ Pikaista paranemista!

  1. Kiitos, edelleen odotellaan näön tarkentumista. :)

 12. JonnaH. sanoo:

  No jo on! o_O Paranemista! xx

  1. Kiitos. Kerrankin tuo tihrusilmähymiö on ihan viimeisen päälle paikallaan. :)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.