Kesätyhjennys

eli seuraava osa loppuneet-saagassa. Mahtaako tämä jatkokertomus koskaan päättyä? Tuskin hetkeen.

Tukkajuttuja

Batisten kuivasampoita olen kehuskellut ennenkin ja ihan jämptisti yhtä hyvä on tämä kirsikkaversio. Nappasin sitä alennusmyynneistä kolme lisäpulloa, ehkä se kertoo jotain. Kivoja olivat myös nämä matkakokoiset pikkupullot, mutta ne loppuivat mielestäni hiukan turhan hätäisesti. Laskin käyttäneeni yhtä pulloa kolmesti, kun se jo suhisi tyhjää. Voisin ostaa jatkossa, mutta säästää pelkkään matkakäyttöön.

Tigin S-Factor Smoothing Shampoo* oli kiva. Pesi kivasti, tuoksui kivalta ja yleisarvosana on täten kiva, mutta miinusmerkkisen alaviitteen kirjaan ärsyttävästä pakkauksesta. Sai ihan tosissaan rutistella niitä viimeisiä ulos, vaikka pakkaus seisoo suullaan. Saattaisin ostaa lisää, jos olisin pitkätukkainen ja sampoon tarpeessa.

XZ Niiskuneiti 2in1 Shampoo on vakiintunut valintani sivellinpesuun. Pesee hyvin, tuoksuu hempeän hedelmäiseltä ja jättää luonnonkarvaiset siveltimet ylellisen pehmeiksi. Edullinenkin tämä on, ostan ehdottomasti lisää heti kun muistan.

Biozell Color Mask Mandarine* piti kuparitukkani hehkuvana. Olen jo pidempään käytellyt Biozellin värinaamioita aina muistaessani, enkä keksi erityistä kritisoitavaa nyt kun levitystekniikkakin on saatu kohdalleen. Nykyistä väriä ylläpidän punaisemmalla Chili Pepper -sävyllä.

Iho

Pai Rosehip Oil palveli moitteetta. Tarkempia tunnelmia täällä. Saatan ostaa talveksi lisää, mikäli saan nykyisen öljyvarastoni ajan tasalle ennen sitä.

Mádaran pihlajavoide tuntui ja tuoksui yhtä unelmaiselta loppuun saakka. Meinasin ostaa alennusmyynnistä lisää, mutta päätin tämänkin tuotteen kohdalla tyhjentää vanhat varastot ensin, vaikka olenkin aromaterapeuttisista syistä koukussa tyhjästä purkista pihisevään tuoksuun. Suosittelen pihlajavoidetta suurella lämmöllä.

CND Spamanicure Almond Hydrating Lotion on yksi niistä vanhan jälleenmyyntivarastoni nilviäisistä, joka on sinnitellyt ozzymaisen pitkään hengissä. Tuote on eittämättä vanhentunut, mutta liistasin pullon jämät säärilleni hammasta purren. Mantelintuoksuisessa käsivoiteessa ei ole mitään vikaa, olen vain haistellut sitä liian monta vuotta. Reilusti kosteuttava tuntuma on parhaimmillaan saadessaan imeytyä rauhassa.

Make Up For Ever HD Elixir löytyi täysin yllättäen jostain yli-ekstra-sivuvaraston perukoilta. Muistan kirkkaasti sen hetken, kun tämä nestemäinen ihme myytiin silmät suurena ihmettelevälle meikkaajanalulle ensimmäisellä yritysvierailulla, mutta tarinalla oli surullinen loppu. Tuote oli suhteellisen hintava, enkä raaskinut käyttää sitä päivittäin. Jossain vaiheessa se jäi testailunousukiidon jalkoihin ja sai siirron sinne mistä sen nyt pari vuotta myöhemmin löysin. Kokeilin seerumia muutaman kerran ja iho reagoi ikävästi, joten nyt on vaan kylmäpäisesti laitettava tämä roskiin. Mitä opimme tästä? Osta ainoastaan sellaisia tuotteita, joita raaskit käyttää.

Creative (nyk. CND) Spa Pedicure Marine Gel on tuote, joka saa kyllä maahantuojan niskakarvat pystyyn, jos siellä satutaan tätä lukemaan. Siis niin vanha, että tosissaan hirvittää. Tuotteena ihan näpsäkkä viilentävä ja raikkaan tuoksuinen geeli, mutta hajun perusteella aika ajoi näistä pulloista ohi jo jokunen vuosi sitten. Kaikenlaista sitä ihminen pihiyksissään jemmaa. Aika vähän muutenkin tulee käytettyä jaloille mitään viilennysjuttuja, poislukien se minttusuklaarakkaus. Joku asiaan paremmin vihkiytynyt saa halutessaan pitää tuotekategorialle puolustuspuheen kommenttiosiossa.

Creative (nyk. CND) Rejuvenator kuuluu samaan kastiin edellisen kanssa. Minkähän ikäistä kosmetiikkaa nykyään museoidaan? Kynsinauhavoide, joka olisi joutanut kevätsiivouksen mukana roskiin jo hyvän aikaa sitten.

Poisto ja putsaus

Orly Nail Laquer Remover on yksi niistä kynsimuotoilijaurani tuotteista, joihin on syntynyt syvä kiintymyssuhde. En osaa eritellä sen kummemmin miksi pidän tästä niin kovasti, mutta kävin jo Stockalla kurkkimassa ison pullon hintaa. Jos mitään muuta ei nyt äkisti tupsahda eteen, ostan toisen samanlaisen.

Peggy Sage Brush Cleanser oli karvas pettymys. En saanut sitä toimimaan ostohetkellä (pari kolme vuotta sitten), enkä uudella yrittämällä nykyhetkessäkään. Siveltimistä ei lähde meikki, mutta sen sijaan niihin tarttuu hyvin voimakas haju, joka ei kulu irti ennen sampoopesua. Ellen olisi eläinrakas, tähtäisin vesilintua.

MAC Pro Makeup Remover riitti meikkipöytäkäytössä hämmentävän pitkään. Ehkä vuoden? En toki käyttänyt sitä ihan joka aamu, mutta useamman kerran viikossa. Öljyttömällä putsarilla sai siistittyä pienet virheet ja meikattua heti uudestaan päälle. Yritin täyttää pikkupulloa uudelleen, mutta en jaksanut askarrella isosta pullosta annostelijaa irti. Mikäli täysikokoinen pullo osoittautuu liian raskaaksi kallistella aamuhämärien meikkaustuokioiden lomassa (kyllä, todellinen ongelma, naurakaa vaan), saatan ostaa uuden pikkupullon.

Meikit

MAC Fling – luottokulmakynäni, jolla saadaan aikaan tämä muutos. Lisään toisinaan vähän tummennusta alareunaan, mutta pelkällä Flingilläkin saa jo varsin nättiä (ja ennen kaikkea pitkäkestoista) jälkeä. Uusi on jo käytössä. Ei puhettakaan, että luopuisin.

MAC Mineralize Skinfinish Natural ’Light’ on puuteri, jota käytän toisinaan meikin korjailuun. Harvakseltaan, mutta silloin kun tarve on. Peittää kevyesti ja jää luonnollisena iholle. Ei näytä liian puuteroidulta. Tiedän, että tämä vaalein sävy on monelle ns. korostussävy, mutta lakanaiholle se passaa mainiosti sellaisenaan.

MAC Studio Tech ’NW15’ on peittävä kiinteä meikkivoide. Olen käytellyt sitä muistaessani, mutta punapohjainen sävy ei ehkä ole ihan nappi. Uhraan pannun pohjaan kuivahtaneet jämät meikkaamisen jumalia lepyttääkseni.

– – – – –

Tämäkertainen satsi taisi mennä puoliksi kesäsiivouksen piikkiin, mutta nuukaakos sen. Tyhjennyslaatikko on taas hetken tyhjä, nautiskelkaamme jälleen hyvillä mielin sen kerryttämisestä. Näkyikö tuttuja tai huhuiltiinko tutustumiskutsuja?

11 Comments Lisää omasi

 1. TanjaP sanoo:

  Vanhentuneista tuotteista tuli tämä vastaan tällä viikolla kirppiksellä,en tiedä oliko myyjänä perikunta tms mutta hiustuotteita joiden pakkaukset on olleet vuosina 1989-1991 myynnissä.
  :p
  Itse olen niin fanaatikko ollut hiusasioiden suhteen että tälläisetkin pakkaukset muistan. :D

  1. Apua, eikä! Kaipa otit kuvan ja lähetit Paskoihin Kirppislöytöihin? Mä vielä tuon omissa jemmoissa säilyttämisen jotenkin ymmärrän, mutta että niillä sitten yrittää vielä tehdä rahaa..ei.

 2. Martina sanoo:

  Mielenkiintoisia juttuja! Taidan laittaa korvan taakse tuon Niiskuneiti 2in1 Shampoon. En olisi itse keksinyt, pakko testata!

  1. Joo, hei testaa! Se on edullinen ja toimiva! :)

 3. Jenni sanoo:

  Ooh, pitää laittaa tuo Mádaran voide korvan taa (noin kuvainnollisesti), koska metsästän aina hyviä luonnonkosmetiikan löytöjä. Lukaisinpa samalla tuon aiheesta kertovan postauksenkin. Harmi, kun tuo on kuivalle iholle ja omani ei sitä ole oikein koskaan, siis kasvoista, mutta ehkä voisin itsekin kokeilla sitä käsille tai sitten yövoiteena… Hmmm…

  1. Käsille, jaloille, kantapäille..mihin vaan! Ja vaikka tämä on riittävän hoitava kuivalle iholle, se ei ole kuitenkaan yhtään rasvaisen tuntuinen. Käy tunnustelemassa testeriä kaupassa, voi olla että tykästyt kokeilemaan! :)

 4. Matilda sanoo:

  Multakin löytyy tuota Chili Pepperiä, ja kysyisinkin siihen liittyen, että voisiko sitä käyttää hoitoaineeseen sekoitettuna? Kerran viikossa puoli purkkia päähän tulee turhan tyyriiksi :D Olenkin miettinyt, että jos väriä pystyisi edes vähän kirkastuttamaan tai ylläpitämään kirkkaana pienellä määrällä chili pepperiä ja hoitoainetta…

  1. Voi toki! Väri laimenee hiukan, mutta kokeilemalla löydät varmasti sopivan sekoitussuhteen. :)

 5. Myy sanoo:

  Pihlaja ostoslistalle! Jos sen myötä pääsisi Madara-kammosta eroon :)

  1. Jos ei sillä, niin ei millään! :)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.