Kosmetiikkaa, jota en ostanut

Kaikkien pöyhkeiden hankinta-, ostelu- ja hehkutusjuttujen vastapainoksi tällainen vähän erilainen yhteenveto. Teille lienee jo selvää, että olen melko helposti vietävissä ja nokkelille myyntipuheille altis, joten omaa häntää nostaakseni aion nyt ylpeillä niillä harvoilla asioilla, jotka ovat jääneet ostamatta. Hyllyyn ovat jääneet esimerkiksi seuraavat melkein-ostokset.

1. Guerlainin Madame Rougit -poskipuna
Himoitsin tätä kaunokaista viime syksynä, mutta en raaskinut maksaa täyttä hintaa. Sama upeus tupsahti eteen kesän alennusmyynneissä, mutta enää en nähnyt rasiassa sen alkuperäistä uniikkiutta. Olenko talven aikana siedättynyt kauniille tuotteille vai oliko ensi-ihastus pelkkä ohimenevä mielihäiriö? Nätti se on edelleen, mutta ei missään nimessä pakkohankinta.

2. Lancômen Albert Elbaz -tuotteet
Tarina kulkee samaa kaavaa kuin yllä. Näin, rakastuin, itkin hintaa, pääsin yli, törmäsin uudelleen alennuspöydässä, hihkaisin ja jatkoin hymyillen matkaa. Ehkä olin näiden kahden ensimmäisen kohdan herkkujen ilmestyessä vain vähän haavoittuvaisessa tilassa?

3. MACin Playland-kokoelma
Ostin kokoelmasta ainoastaan ”pakolliset”, mutta jätin särkynein sydämin Helsingin mustien varastolaatikoiden syövereihin muun muassa todella herkullisen huulipunan, jonka perään itse asiassa vieläkin vähän haikailen. Mutta koska tosiasia on, että täsmälleen samanlaisen värin saan yhdistelemällä yhtä kynää ja toista punaa, pystyn nukkumaan yöni ilman kyyneliä. Huomioittehan silti, miten suuri teko tämä oli huulipuna-addiktille.

4. Alennuksessa olevat suihkugeelit ja vartalovoiteet
Heikko kohta, erittäin heikko kohta. Olen kasvanut hamsterointiin kotona, jossa vanhempi polvi valmistautuu kai lopun ikäänsä seuraavaan pula-aikaan. Kun jotain saa halvalla, se on syytä ostaa. Pätee sekä kahvipakettiin että suihkugeeliin. Eilen jätin monta litraa puoli-ilmaisia pesu- ja voitelutonkkia kauppaan, koska ihan tosi, mulla on niitä ennestään aivan järjettömästi. Siis kertakaikkiaan liikaa. Käyttelen edellisiä maltilla pois ja ostan sitten seuraavasta alennusmyynnistä lisää, sillä uskoisitteko – nämä eivät ole maailman viimeiset alennusmyynnit. Tämän tajuaminen on ollut henkisen kasvun kannalta erittäin tärkeää.

5. Useampia pieniä äkkihimotuksia, jotka olen saanut vaiennettua ottamalla kautta linjan tiukemman asenteen uusiin hankintoihin. Luulen, että tämä liittyy tilaan, jonka varastoni on viimeisen parin vuoden aikana hiljalleen saavuttanut. Tuote- ja värikartassani on edelleen aukkoja, mutta kaikenkaikkiaan suhteeni kosmetiikkaan on arkipäiväistynyt. Hirveän dramaattista sanoa näin, mutta nyt osaan suhtautua värikosmetiikkaan kuin asusteisiin. Ei se määrä, vaan muunneltavuus ja luovat ratkaisut.

Olin suunnitellut tästä hengeltään vähän kevyempää julistusta, kuin mihin se nyt lopullisessa asussaan taipui, mutta kai sekin kertoo omaa tarinaansa. Pahin meikkikiihkoilu ja minä – meidän ei tarvitse enää rähistä elintilasta.

Puheenvuoron vaihto. Mitä sellaista sinä olet jättänyt ostamatta, mistä jäi lopulta hyvä mieli?

16 Comments Lisää omasi

 1. JohannaW sanoo:

  Viimeisin ostamatta jättäminen oli Diorin Incognito-paletti alepöydässä. Tuumailin hetken, päädyin siihen etten todellakaan tarvitse sitä, laskin herkkupalan käsistäni ja lähdin äkkiä pois. Huhuhh! Selvisin! :)

  1. Jes, erävoitto! :)

 2. Pömppä sanoo:

  Ihailtavaa itsehillintää! :)

  1. Voisi olla tiukempikin linja, mutta toistaiseksi olen ylpeä näistä saavutuksista. :)

 3. bubbs sanoo:

  Oon päässyt tosi hyvin kans eroon tuosta 4. kohdan alepsykoosista, olen liki tyystin lakannut ostamasta vartalovoiteita ja suihkusaippuoidenkin kohdalla olen onnistunut hallitsemaan himoni ja kohdistamaan sen ainoastaan ihan täydellisiin herkkuihin. Jemmat ovat huvenneet jo hienosti, mutta taitaa sitä suihkugeeliäkin kaapissa vielä litra olla.. Tavoitteena on päästä lähelle nollatilaa Snow Fairyjen taas ilmestyessä, sitten olisi oiva syy tehdä ihan posketon jättitilaus Lushille!

  Mun itsekurini on pääsääntöisesti ihan olematon, mutta lompakko onneksi sentään rajoittaa. Joitakin itsehillinnän riemuvoittoja saan silti kaiveltua muistojen syövereistä, esim. OPIn valkokultainen 18K päällyslakka, vielä pilkkahintaisena Asoksen alesta – aiemmin keltakultaiseen versioon investoin siinä kohtaa, kun hinta ja karaattimäärä osoittivat samaa numeroa. Tässä hinta olisi pudonnut jo alle. Jätin myös ostamatta joku joulu tBS:n valikoimissa olleen, äärettömän houkuttavassa vanhaa, pumpattavaa parfyymipulloa imitoivassa pakkauksessa olleen kultaisen vartaloshimmerin, vaikka se oli niin kauhean söpö ja melkein tarpeellinen.

  1. Salla sanoo:

   Alepsykoosi iiiihahhahhaahaaaaaa!! :D

   1. Alepsykoosi on kyllä erinomaisen kuvaava sana. Pienet sille. :)

    Mullakin saattaisi itse asiassa olla muutama kynsilakka, jotka olen jättänyt hankkimatta. Kynsiblogien lukeminen on talouden kannalta ylen riskaabelia. Suihkugeelivarastojen hupenemista kadehdin avoimesti.

 4. Kaisuli / SiameseLipstick sanoo:

  Voi kyllä, kuulostaa niin tutulta tuo hamstrerointi. Juuri tuo oivallus siitä että tarjouksia tulee kyllä myöhemminkin, yhdessä sen morkkiksen kanssa jos jemmakaappiin happanee tuotteita on saanut minut vähän malttamaan ostosten kanssa. Se on silti niin niin vaikeaa joka ikinen kerta kun kohtaa hyviä tarjouksia.

  1. Joo, totta haastelet. Pienin askelein kohti kohtuullista ostelua. :)

 5. TanjaP sanoo:

  Kiitos tunnustuksista,olen sinusta ylpeä kun olet jostain kieltäytynyt. :D itse olen onnistunut kovettamaan itseni tämän kesän alennusmyynneitä kokonaan,ei yhtään ainoaa ostosta..
  Ripsaria tarvitseisin mutta meen sitten kun nykyinen loppuu kokonaan.

  Alepsykoosi olisi tosiaan aiemmin ollut itselläkin diagnoosina.
  Aurinkoista loman jatkoa Petra!

  1. Kiitos! Täälläkin on alennuspöytien ohi kävelty yllättävän pystypäin. Yksi pieni hairahdus, mutta ei nosteta siitä mekkalaa. :)

   Kiitos, muutama päivä vielä! :)

 6. marjo k sanoo:

  kyllä näistä aleista jäi PALJON ostamatta, kun vasta hamstrasin reissusta vartalo ja hiusjuttuja. Oikeesti oon ostanut vaan pari kynsilakkaa, luomivärikynän, dödöä ja huulipunan! Rahaa ei ole mennyt ku ehkä n. Satasen :)

  1. Varsin kohtuullista! :)

 7. Myy sanoo:

  Hieno tunnustus! Mä saan alehamsteriuden pysymään aisoissa vaan pysymällä poissa kosmeosastoilta. Pöytien ääressä heikkous iskee.

  1. Niiiiin, se voisi tietty olla yksi vaihtoehto. Mutta jos noin niin kuin ammattimielessä kuitenkin on pakko seurata poistuvia tuotteita? :D

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.