Ensituntuma: Zoeva

Tämän pidemmälle en malttanut odotella ennen ensimmäisten kokemuksien jakamista. Sain kolmen ensimmäisen päivän meikissä jo sellaisen tuntuman, että uskallan antaa alustavan arvioni uusista siveltimistä. Osaan tykästyin, osaan en.

Ennen varsinaista tuotepohdintaa on hyvä tuoda erikseen esille se, minkä monet jo blogistani tietävätkin. Olen henkeen ja vereen MAC-tyttö, joten mikä tahansa siihen vertaamani on hiukan alisteisessa lähtöasemassa. Yleensä vältän tekemästä vertailua ’MAC vai muut’, sillä tiedän olevani kaikkea muuta kuin puolueeton. Siveltimien kanssa koen olevani vapaammilla vesillä, sillä niiden käyttö perustuu hyvin pitkälle henkilökohtaisiin mieltymyksiin. Blogi, jossa näistä siveltimistä alunperin luin, viittasi yhteen Zoevan siveltimeen täydellisenä MAC-kopiona, mutta juuri se sivellin oli itselleni suurin pettymys. Se, mitä kukin siveltimeltään haluaa, riippuu täysin meikkaustottumuksista. Minä arvostan silmämeikissä luonnonkarvan pehmeyttä ja levityskykyä, mutta jollekin toiselle synteettinen karva voi tuntua täsmälleen yhtä hyvältä. Lukekaa siis arvioni yhden siveltimistään tarkan ihmisen mielipiteenä, älkää kiveen kaiverrettuna totuutena. Aloitetaanko pettymyksistä?

Koko kolmen valkoisen värisuora tuntui hutiostokselta. Molemmat häivytyssiveltimet (#221 ja #227) tuntuivat luomea vasten karkealta ja jättivät häivytykseen raapuja. Toisen niistä siirsin kokeeksi silmien alle peitevoiteen levitykseen, mutta en ollut tyytyväinen jälkeen sielläkään. (Sivuhuomio: Kyllä kaikkein pehmoisin jälki syntyy tiiviillä sienellä, vaikka se imeekin peitevoidetta sisuksiinsa hiukan turhaan.) Jäin kaipaamaan häivytyssiveltimiin myös yhtä tarkkaa kärkikohtaa, jolla tehdä niitä hiustenhalkomisviimeistelyjä – nämä molemmat olivat kärkimalliltaan tylpän pyöreitä.

Sama synteettisen karvan ongelma ulottui myös valkoiseen levityssiveltimeen (#234), sillä se ei ottanut luomiväriä sisuksiinsa yhtä hyvin kuin esikuvansa. Aika pian kyllästyin tuhraamaan tämän kanssa luomella ja siirsin sen huulipunasivellinten osastolle. Se on kokonsa puolesta passeli levittämään jotain kevyttä kiiltopunaa.

Kaikkien kolmen ongelma kilpistyi yksinkertaiseen eroon: kaikissa näissä on sekaisin sekä luonnonkarvaa että synteettistä harjasta. Synteettinen harjas ei ole puuterimaisten tuotteiden kanssa käyttöominaisuuksiltaan yhtä hyvä kuin luonnonkarva, eikä sillä ole mitään tekemistä tämän tuotemerkin kanssa. Jos olet aiemmin ollut tyytyväinen esimerkiksi Eco Toolsin silmämeikkisiveltimiin, tulet varmasti juttuun näidenkin kanssa.

Ne siveltimet joista pidin, hyödyntävät synteettisen harjaksen ominaisuuksia.

Iso meikkipohjasivellin (#104) toimi tarkempana versiona Duroyn Unelmasta. Pidän Unelmasta kovin, enkä ole päästämässä sitä vielä eläkkeelle, mutta nyt omistan kaksi hyvin samankaltaista sivellintä paineltavan meikkipohjan tekemiseen. Zoevan versio on rahtusen pienempi ja siksi tarkempi, mutta muuten en huomannut tuntumassa eroa. Kummankin peseminen on yhtäläisen raskasta.

Pidin suuresti myös kahdesta pikkusiveltimestä. Superohut ja melko leveä kulmasivellin (#322) on näppärä kaikenlaiseen silmän ympärillä tapahtuvaan tarkkuustyöhön, mutta oli liian massava pikkuruisten kulmieni värittämiseen. Laitoin sen tulikokeeseen MUFE:n Aqua Brow’lla, enkä saanut riittävän tarkkaa jälkeä. Vähemmän vaativiin kulmakarvoihin se saattaa olla ihan pätevä, mutta itse jätän sen silmämeikkisiveltimeksi erinäisiin piiperrys- ja siistimishommiin. Hyvä ostos.

Pyöreäpäinen ja ohuehko sutustussivellin (#226) oli tyyppi paikallaan rajauksen pehmentämisessä. Se on riittävän tarkka, jotta voin asetella sen ainoastaan rajauksen yläreunaan tai käyttää vaikka koko uturajauksen piirtämiseen. Tälle on varmasti monenlaista käyttöä jatkossakin.

Pidin siis sivellinsarjan synteettisestä napakkuudesta voidemaisten tuotteiden kanssa, mutta luomivärin levitykseen ne eivät tässä talossa kelpaa. Ostan mieluummin toiset kappaleet MACin #217:aa häivytykseen ja #239:ää levitykseen, kuin menetän hermoni synteettisen harjaksen kanssa. Kun käytän jokaisena työpäivänä kohtalaisesti aikaa ja vaivaa meikkaamiseen, haluan tehdä sen niin mutkattomasti kuin mahdollista. Hyväksyn, että näkemykseni jakaa mielipiteitä, mutta siksi tein nirppanokkaisuuteni tiettäväksi heti tekstin alussa.

Silmämeikkisiveltimet maksoivat 5,80e – 6,20e ja kasvosivellin 12,50e.

Nyt olisi tilaa muidenkin kokemuksille. Joku jo huikkasikin tilanneensa kokonaisia settejä Zoevalta. Miten olette omienne kanssa viihtyneet? Kuulisin mielelläni myös näkemyksiä synteettisen harjaksen ja luonnonkarvan käytöstä. Suositko systemaattisesti jompaa kumpaa? Miksi? Jätetään keskustelun ulkopuolelle vegaanisiveltimet, sillä niihin on suora ideologinen peruste. Sana on vapaa.

9 Comments Lisää omasi

 1. JohannaW sanoo:

  Suosin pääasiallisesti synteettistä karvaa olevia siveltimiä, sillä ne ovat nii-in ihanan pehmeitä. En ole huomannut juurikaan mitään eroa synteettisen tai luonnonkarvan välillä, joten valinta on omien mieltymysten varassa. Yhden miinuksen osoitan luonnonkarvaisten siveltimien suuntaan, että ne tuntuvat valitettavan usein varistavan jonkin verran karvaa, sellaisia pikkunysäkarvoja, joita on rasittava nyppiä meikaltulta naamalta. Synteettisillä ei ole varistusongelmaa.

  Taidat kyllä olla jollain korkeammalla hifistelytasolla siveltimien kanssa… :D

  1. Olet oikeassa tuon varistamisen kanssa, luonnonkarva kun on oikeaa entistä ”elävää” karvaa, se voi jossain vaiheessa mennä katki. Itse olen tähän saakka saanut katkeilemaan karvoja ainoastaan kasvomeikkisiveltimistä, sillä niihin kohdistuu niin paljon enemmän painetta kuin silmämeikkisiveltimiin, että rasitus katkoo karvoja toisinaan. Tässä on tietysti karvan laadulla suuri merkitys, jokaisella valmistajalla kun on useammanlaisia vaihtoehtoja, joista koostaa huiskuttimensa. Keskilaatuinen karva maksaa vähemmän ja laadukkaampi enemmän. Osa siveltimien hinnoista voi olla myös brändikysymys, mutta oman tuntumani perusteella väitän, että karvan laadulla on merkitystä.

   Näissä Zoevan siveltimissä karva tuntuu iholla synteettiseltä, vaikka seassa onkin luonnonkarvaa. Makuasia. :)

 2. Multa on tulossa postaus Zoevan yhdestä setistä jahka saan aikaiseksi tältä velttoilultani. :D En suinkaan oikeasti velttoile, täytyisi olla vain superdupertehokas jotta ehtisin parilta päivän vapaalta tunnilta koneen ääreen postausta tekemään. Saati niitä meikkejä kuvailemaan… Itse olen tykännyt Zoevan siveltimistä kyllä, tosin mulla ei taida olla kuin yksi sama sivellin kuin sulla! Hyvä että arvioit kulmasiveltimen, sillä jäin miettimään sen hankintaa, mutta ilmeisesti se olisi turha mun kaltaiselle kulmafriikille. >:)

  1. Ainakaan mä en saanut sillä yhtä vaivatonta jälkeä kuin pienemmällä siveltimellä. Kunnon siipi-eyelinereihin sen sijaan se on tosi jees. :)

   Postaustahti pitää mitoittaa elämäntilanteeseen. Jos muu elämä pitää kiireisenä, on kannattavampaa höllätä blogin päivittelyä sen sijaan, että ottaisi siitä itselleen stressin. :)

 3. Mohn sanoo:

  Minä rrrrakastan siveltimiä, mutta jostain syystä en juurikaan kiinnitä huomiota siihen mitä niiden karva on. Minulle siveltimet joko toimivat tai eivät toimi, riippumatta siitä mitä materiaalia ne ovat. En yhtään osaa sanoa milloin olen lakannut kinnittämästä huomiota tuohon karvojen alkuperään, mielestäni joskus nuorena plikkana olin aika tarkka siitä, että aitoa karvaa sen olla pitää.

  Toki saattaa sekin olla ollut vaikuttamassa, että kahdessakymmenessä (hui kamala!) vuodessa myös siveltimien synteettiset versiot ovat takuulla kehittyneet huimasti. Nyt kun asian otin oikein ajatuksen alle, niin taitaapa olla niin, että suurin osa minun siveltimistäni lienee synteettisellä karvoituksella varustettuja. Kai….

  Zoevasta ei minulla ole mitään käryä, ihan tuntematon merkki minulle. MACin siveltimiä minulla ei ole yhtäkään, ei myöskään Sigman, joka on tosin jo pidempään yrittänyt korvan takana kärsivällisesti kuiskia, että hanki, hanki! ;-)

  1. Totta, synteettiset ovat ottaneet huimia harppauksia viime vuosina. Mutta tosiaan, mikä tahansa sivellin on hyvä, jos se tuntuu sopivalta. :) Mä olen niin tarkka ajastani, etten halua yhtään ylimääräistä soheltamista ja omaan käsialaani luonnonkarva istuu silmämeikissä paremmin. :)

 4. OutiS sanoo:

  Eli mun on kai tilattava tuo Unelma… ja pari muutakin… Mutta sehän on vain pelkkää säästöä, eikös vain?!

  1. OutiS sanoo:

   Siis tilattava tuo feikkiunelma eikä oikea Unelma.

  2. Edullisemman hintaluokan sivellinten kanssa on aina se riski, että niiden elinkaari on lyhyempi (puhutaan siis muutamasta vuodesta versus ammattisivellinten muutama kymmenen vuotta), mutta tämän tiedostaessasi anna palaa vaan! :)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.