Glitterinsyöjä

Ostin Tukholman Sephorasta lakanpoistopurkin, joka on tarkoitettu erityisesti glitterlakalle. Se on asetonipohjainen, eli ei mikään hemmotteluhoito hauraille kynsille, mutta pureutuu kynteen liimautuneisiin kimallesiruihin varsin tehokkaasti. Se sisältää asetonin lisäksi yhden yllätyksen.

Tiedän että se mitä aion sanoa seuraavaksi, kuulostaa erikoiselta. En pähkäilystä huolimatta keksinyt parempaa tapaa kuvailla miltä purkin käyttö tuntuu, joten aion nyt sanoa sen niin kuin sen koen.

Tuntuu väärältä työntää sormi onkaloon, jossa on vastassa jotain karheaa.

Olen uittanut sormea kosteissa pehmusteissa jo vuoden, mutta tässä, tässä on kuulkaa jotain kieroa. Pehmeiden reunusten keskellä on siis karkea pala, joka muistuttaa siivouskaapista tuttua karhunkieltä. Sitä vasten asetonin pehmittämät glitterit raapiintuvat irti suht vaivatta, mutta huomaan koko ajan odottavani milloin tämä puree. Se on niin karkea, ei voi olla ystävällisissä aikeissa liikkeellä!

Pidän tästä tyypistä, mutta suhtaudun yhteiseen tulevaisuuteen vielä varauksella. Koeajaksi määrään 4kk. Jos sinä aikana kukaan ei haukkaa sormesta palaa, uskallan heittäytyä suhteeseen.

* * * * *

This new nail polish remover designed specially for glitter seems quite hostile. It’s so coarse! I think it might bite. Better be careful.

12 Comments Lisää omasi

 1. Pirjo Vintagefan sanoo:

  Odotan innolla tarinalle jatkoa. Juuri tänään olen puoli tuntia raaputtanut, hinkannut ja poistoaineen huuruja haistellut yökkäysen partaalla jotta sain glitterit viimein irti.
  Mieheni ystävällisesti ehdotti jo tuovansa työkalupakista hiomalaikan avuksi. Siihen verrattuna tämä Sephoran ’karhunkieli’ kuulostaa ihan iisiltä!

  1. Haha! Joo iisihän se on, se vaan tuntuu niin kummalliselta, että vähän kulmien alta vielä katsellaan. :D

 2. Pirjo Vintagefan sanoo:

  Rohkeasti vaan, muistuta itseäsi siitä hiomavehkeestä. Sen puraisu sattuu takuulla, hehe

  1. Ha, joo – takuulla! :)

 3. JonnaH. sanoo:

  Apua, uskaltaako tonne tunkea sormeaan ollenkaan. :D Miten voikin olla noin pelottava. :D

  1. Yllättävän pelottava kapistus hengettömäksi muovipurkiksi, sanon vaan. :D

 4. Elsa/ Oi mutsi mutsi sanoo:

  Loistavaa! Juuri aamulla mietin että nämä glitterit ei lähde ikinä kynsistä. Oon isadoran sugarcrush (?) koukussa pakosta kun aina joudun lisäämään kerroksen kun en saa entistä pois!

  1. Jep, tiedän tunteen! :D Sit vaan odottelemaan, että samanlainen ilmestyy muillekin merkeille tai vaihtoehtoisesti pieni päiväreissu naapuriin. :)

 5. Tipi sanoo:

  Jesh! Kaikki vinkit, millä saa glitterin pois kynsistä ilman talttaa ja vasaraa ovat tervetulleita.
  Jotenkin on ihan järkeenkäypääkin, että tuolla karkeassa uittamisella lähtee glitterit paremmin. Yleensähän itse lakka lähtee ja glitteri ovat edelleen kynnen pinnalla. Argh.
  Tarttee tsekata saako tätä Tallinnasta, ensi viikolla reissu sinne. Ostin sieltä viimeksi ison putelin Dependiä, mikä ero verrattuna tavispoistoaineisiin! <3

  1. Olen nyt niin monesta suunnasta kuullut kehuja Dependistä, että kun seuraavaksi tarvitsen lakanpoistajaa, hankin sitä. :D

   Ja joo, katso ihmeessä, kyllä tässä paljon vaivattomampi meininki on kuin muissa aiemmin käyttämissäni keinoissa. :)

 6. Laura sanoo:

  Se on kyllä ärsyttävää kun yrittää putsata glitterlakkaa pois ja mikään ei auta, ne vaan on ja pysyy! Pitänee ehkä alkaa metsästämään saman tyylistä ainetta, jossei nyt Sephoraan pääse :D

  1. Puhdasta asetonia saa apteekista, mutta jotain karheaa kannattaa silti ottaa rapsutteluavuksi. Meikinpoistosieni? :)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.